Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχώρησε προσωρινά το Νορβηγικό πλοίο - Σήμερα θα επαναλάβει τις έρευνες;

Θα του δώσουμε τα όρια ερευνών;

Πάνω που είπαμε πως ησυχάσαμε, πως έφυγε ο «μπελάς» και θα ξημερώσει μία ήρεμη (ως συνήθως) Κυριακή, ήρθε η είδηση η οποία, δυστυχώς, θα επιβεβαιωθεί σήμερα το πρωί. Το Νορβηγικό πλοίο ερευνών που ναύλωσαν οι Τούρκοι, αποσύρθηκε μόνο για σήμερα περιμένοντας από την χώρα μας να του κάνει τις κατάλληλες υποδείξεις των ορίων (στιγμάτων) της Ελληνικής κυριαρχίας, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου πλέον, όπως ορίζει το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο!
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονισθεί πως την ευθύνη για την δραστηριότητα του πλοίου την έχει η χώρα του οποίου την σημαία φέρει το συγκεκριμένο πλοίο υποθαλασσίων ερευνών και η Ελλάδα από τη Νορβηγία θα ζητήσει οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τις έρευνες ή παρατυπίες σημειωθούν.

Σήμερα λοιπόν, η χώρα μας υποχρεούται να υποδείξει ποια είναι τα θαλάσσια διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ελλάδας, ενέργεια που θα ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της γείτονος Τουρκίας, δεδομένου του γεγονότος πως το θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί αρνητικά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας τις τελευταίες δεκαετίες και δεν είναι δυνατόν να κλείσει με μία απλή τοποθέτηση εκ μέρους της Αθήνας.
Περιμένοντας λοιπόν τη νέα «έξοδο» του Νορβηγικού πλοίου ερευνών, θα πρέπει να γυρίσουμε τα βλέμματά μας στην Ουάσιγκτον, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να δείξει την ισχύ του στην περιοχή (και στο Αιγαίο) στην κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα και να του θυμίσει ταυτόχρονα πως στην περιοχή του Αιγαίου υπάρχουν θέματα ανοιχτά που απασχολούν την Τουρκία και τα συμφέροντά της.
Ουσιαστικά, η «ενημέρωση» που γίνεται από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κατά την αλλαγή της ηγεσίας της υπερδύναμης, έχει να κάνει με τις συνεχείς διεκδικήσεις της επί της Ελληνικής κυριαρχίας και τις αιτιάσεις περί «κλειστής θάλασσας» ή «Ελληνικής λίμνης του Αιγαίου», χτυπώντας ταυτόχρονα το καμπανάκι για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και την πιθανή δίοδο που μπορεί να ανοίξει η χώρα μας σε κινήσεις του Ρωσικού στόλου.
Εν αναμονή της επόμενης ημέρας, ελπίζω ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να επιστρέψει στην Αθήνα και να ηγηθεί αυτοπροσώπως των ενεργειών που αναμένονται να γίνουν (σήμερα Κυριακή) από τους Τούρκους και να μην αντιγράψει την κακόμοιρη μορφή του Τζορτζ Μπους που επισκεπτόταν το νηπιαγωγείο όταν αεροπλάνα έπεφταν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και δολοφονούσαν χιλιάδες ανθρώπους…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]