Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προσπαθεί να σπιλώσει τον Οτζαλάν απέναντι στους Κούρδους


Επιχείρηση λάσπης ανέλαβαν τα ΜΜΕ


Την «αποκαθήλωση» του Αμπντουλάχ Οτσαλάν μεθοδεύει η Αγκυρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον εγκλεισμό του σε πλήρη απομόνωση ως μοναδικού φυλακισμένου στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στο Μαρμαρά.
Ο τουρκικός τύπος έχει αναλάβει την επιχείρηση δυσφήμισής του, αναπαράγοντας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση είτε τη διανοητική του υγεία, είτε εμπλέκοντάς τον σε σενάρια συνεργασιών με μυστικές υπηρεσίες ή και με το «βαθύ κράτος» και την παρακρατική Εργκένεκον.
Ολα αυτά εκδηλώνονται ενώ οι δικηγόροι του Οτσαλάν ενημέρωσαν τη διεθνή κοινή γνώμη για την κακομεταχείριση που υφίσταται, πληροφορία που έχει ήδη αναφλέξει μεγάλες διαδηλώσεις.
Αν και διατυπώνονται εκτιμήσεις ότι οι κουρδικές διαδηλώσεις αποτελούν μέρος της «προεκλογικής πολιτικής» του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου 2009, το γεγονός παραμένει ότι ο ηγέτης των Κούρδων επιστρέφει στην επικαιρότητα ως κυρίαρχη μορφή. Αυτό ενοχλεί την Αγκυρα που δεν επιθυμεί να τον μετατρέψει «σε κούκλα βουντού, έτσι που όταν εκείνος πάσχει, να πονούν οι Κούρδοι» (σχόλιο του Εμρέ Ουσλού, αναλυτή του Jamestown Founda-tion στην Ουάσιγκτον).
Στην προσπάθειά της να αμβλύνει τις εντυπώσεις, η τουρκική κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Εθνοσυνέλευσης, εξετάζει τη μεταφορά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε άλλη φυλακή.
Η περίπτωση αυτή ενισχύεται με συχνή αρθρογραφία που καλεί την κυβέρνηση να μεταχειριστεί τον Οτσαλάν «όπως όλους τους τρομοκράτες και όχι ως ξεχωριστή ηγετική προσωπικότητα».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]