Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρωπαϊκή Τουρκία δεν δέχεται τον συνδικαλισμό

Αιματηρά επεισόδια στην Τουρκία

Τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και συνδικαλιστές, στα περιθώρια διαδήλωσης κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.
Ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και γκλομπ για να διαλύσουν μία ομάδα από διαδηλωτές, οι οποίοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σ’ έλεγχο για να εισέλθουν στην επιτρεπόμενη ζώνη της κινητοποίησης κι εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών, τονίζει το πρακτορείο.

Με τη λήξη των επεισοδίων, πολλές χιλιάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έπειτα από κάλεσμα των εργατικών ενώσεων διαδήλωσαν ήρεμα κατά των χειρισμών που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διατρανώνοντας πως «δεν θα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε τον λογαριασμό για την κρίση» και ζητώντας «λεπτά για τους μισθωτούς, κι όχι για επενδύσεις».
Από τον Οκτώβριο, η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 40% έναντι του δολαρίου και το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει πέσει κατά 60%. Για τον Σεπτέμβριο, η Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,5%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2002
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]