Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδιάψευστα ντοκουμέντα για την γενοκτονία του Πόντου


Τα ντοκουμέντα του Δρ. Γεωργίου Νακρατζά


Η γενοκτονία των Τούρκων

από τον ποντιακό στρατό


Μιά ευγενική χορηγία του Παρατηρητηρίου, σε επιστημονική συνεργασία με τη Δρ. Μαρία Ρεπούση και το γίγαντα της φιλελεύθερης διανόησης κ.Πάσχοντα Μανδραβέλη.
"Και εμφανίστηκαν οι ποντιακές ορδές ουρλιάζοντας και ανεμίζοντας τις κίτρινες σημαίες με το πουλί, στο βλέμμα τους έβλεπες τη φλόγα της βίας κατά των Τούρκων και αφού κατέκαψαν τα σπίτια προχώρησαν και κατέσφαξαν αυτούς". Μουσταφά Ρετζέπ Ψευταράν, απομνημονεύματα, 1919.
Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί ένα πολύ μικρό δείγμα της συλλογής απομνημονευμάτων που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Δόκτωρος Γεωργίου Νακρατζά για τη Γενοκτονία των Τούρκων από τους Πόντιους κατά τη μαρτυρική δεκαετία 1913-1923. Ας δούμε αναλυτικότερα κάποια συγκλονιστικά στοιχεία που παρουσιάζει ο δόκτωρας και που με έντεχνο τρόπο έχουν αποκρύψει όλα αυτά τα χρόνια οι επαγγελματίες πατριώτες και το εθνικιστικό παρακράτος.
Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]