Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρατσιστές έστησαν δολοφονικό καρτέρι σε μετανάστες


Άθλιο ρατσιστικό περιστατικό

από ακροδεξιούς-φασίστες

στον Άγιο Παντελεήμονα



Δελτίο Τύπου, 25/11/2008

Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου (Τα Εννιάμερα) επιθυμεί να γνωστοποιήσει το άθλιο ρατσιστικό περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, ώρα 7:18 μ.μ. στην περιοχή της Villa Amalia στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Αφγανοί μετανάστες μεταφέρθηκαν ευσπεσμένα στο νοσοκομείο, έπειτα από δολοφονική επίθεση δολιοφθοράς με μπανανόφλουδες που δέχθηκαν από φασίστες κατοίκους της περιοχής. Οι δύο άτυχοι Αφγανοί, θύματα του ρατσιστικού παροξυσμού που έχει κατακλύσει τον Παντελεήμονα, πάτησαν τις μπανανόφλουδες με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακιστούν και φέρουν ο καθείς από τρία κατάγματα στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη.

Οι πρώτες πληροφορίες του Παρατηρητηρίου κάνουν αναφορά σε τρείς μπανανόφλουδες που κείτονταν στο πεζοδρόμιο (τυχαίο κύριοι;) ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο γιά μιά 89χρονη γυναίκα (πρωτοκλασάτο μέλος της Χρυσής Αυγής) που πέταξε τις εν λόγω μπανανόφλουδες από παράθυρο του ισογείου λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τη διέλευση των δύστυχων Αφγανών (τυχαίο;;). Το Παρατηρητήριο καταδικάζει τέτοιου είδους φασιστικές και ρατσιστικές ενέργειες και θέτει στην Πολιτεία ορισμένα ερωτήματα τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν άμεσα:

1. Τι σχέση συνδέει την 89χρονη-μέλος νεοναζιστικής ομάδας με την ΕΥΠ και το ακροδεξιό παρακράτος; Ε;
2. Μήπως η ρατσιστική επίθεση συνδέεται με το γεγονός ότι οι δύο Αφγανοί ήταν μέλη του τοπικού Συλλόγου κτηνοβατών; Ε;
3. Είναι μήπως τυχαίο ότι πέντε τετράγωνα νοτιότερα απ' την περιοχή που έλαβε χώρα το ειδεχθές περιστατικό υπάρχει οδός ονόματι Ι.Μεταξά; Ε;

Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Θα επανέλθουμε.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο του "εγκέφαλου" της Χρυσής Αυγής που η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία έδωσε στο Παρατηρητήριο.

Από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου (τα Εννιάμερα)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]