Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΥΛΕΣ...


ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Διαβάζω στον τύπο:
____________________________

Με το σύνθημα «δεν είμαι του αντρός μου» γυναικείες οργανώσεις αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει τη δυνατότητα στους συζύγους να διατηρούν το ίδιο επώνυμο. Και καταγγέλλουν ότι στην πατριαρχική Ελλάδα αυτό σημαίνει να αφήνονται οι γυναίκες βορά στις πιέσεις για αλλαγή του επωνύμου τους μετά τον γάμο.

Με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε προ ημερών από την Κυβερνητική Επιτροπή αλλάζει ένα άρθρο του νόμου 1329/1983, που υιοθέτησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το οικογενειακό δίκαιο και αποτέλεσε τομή για τα γυναικεία δικαιώματα στην Ελλάδα και για την ισότητα των δύο φύλων στην οικογένεια. Συγκεκριμένα προτείνεται η γυναίκα να μην διατηρεί αναγκαστικά το οικογενειακό της επίθετο, όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος, αλλά να παίρνει αυτό του συζύγου, εφόσον υπάρχει συναίνεση και των δύο.

Οι γυναικείες οργανώσεις, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, και τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για θέματα φύλου και ισότητας στα ΤΕΙ Πάτρας (που υπογράφουν τη σχετική ανακοίνωση) ζητούν να αποσύρει η κυβέρνηση «μαζί και τα γελοία επιχειρήματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, πάνω στα οποία στηρίζει την πρότασή της.

Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης στηρίζεται στο γεγονός ότι «μετά τη διαγραφή, αρχικά από τα διαβατήρια και κατόπιν από τις ταυτότητες, του ονόματος του συζύγου είναι πολύ δύσκολο στα νόμιμα ζεύγη να αποδείξουν, ταξιδεύοντας κυρίως στο εξωτερικό, ότι είναι καθ’ όλα νόμιμα ζεύγη και όχι παράνομα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, κατά τη διενέργεια διαφόρων συναλλαγών.

Το πρόβλημα ωστόσο αφορά μόνο τις χώρες με αυστηρά θεοκρατικά καθεστώτα και ως εκ τούτου δεν προκύπτει ανάγκη αλλαγής της ελληνικής έννομης τάξης με επιστροφή, όπως καταγγέλλουν οι γυναικείες οργανώσεις, «μετά από ένα τέταρτο του αιώνα στην παράδοση της ελληνικής πατριαρχικής οικογένειας και στην υποτέλεια της γυναίκας».
__________________________________________________

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ:

Κάποια στιγμη θα πρεπει να τελειώνουμε με αυτες τις υστερικές ανέραστες τριχωτές κυρίες και με τις ψυχώσεις τους που βασάνισαν την Ελληνικη κοινωνία επί 23 χρόνια.

Διοτι δεν αντιλαμβάνονται οι ηλίθιες οτι με την ισχύουσα νομοθεσια η οποία ειναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ και δεν ισχυει σε ΚΑΜΜΙΑ άλλη χωρα στον κοσμο, από την Σουηδια και την ισλανδια μεχρι το Ιραν και την Ουγκάντα, έχουν μεταβληθει σε παλλακίδες του κάθε αγα ο οποίος τις χρησιμοποιεί σαν αναπαραγωγική μηχανή που του κανει παιδιά.

Και τούτο διότι τα τέκνα παίρνουν το επώνυμο του πατέρα και η μάννα δεν μπορεί να αποδείξει οτι είναι μάννα των ίδιων της των παιδιών, διοτι έχει διαφορετικό επώνυμο από αυτέ, όπως και από τον σύζυγο.

ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Ξεχνάνε οι υστερικές μου ότι ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ειναι η συνοχή της οικογένειας, και το να έχουν οι σύζυγοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, και παρά την θέλησή τους διαφορετικό επώνυμο βάλει κατα της ενότητας αυτης: Ο Χατζηπαπάρας με τα Χατζηπαπαράκια του και η δανεική μήτρα που του κάνει τα παιδιά του.

Το ηλίθιο αυτό καθεστώς, που ειναι άλλη μια αρρωστημένη επινόηση της Margaret Papandreou (αλήθεια γιατι δεν άλλαξε το επώνυμό της μετά το κεράτωμα;) δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα στο οικογενειακό δίκαιο, ιδιαίτερα σε όσους έχουν παντρευτεί αλλοδαπές ακόμα και Ευρωπαίες.

Ετσι η Σουηδή κα Jahonsen που παντρεύεται τον κο Παπαδόπουλο, δηλώνοντας τον γάμο της στην χώρα της αλλάζει και το επώνυμο της (όπως κανει η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Σουηδία που το κόμπλεξ ΔΕΝ δινει ρέστα) και ονομάζεται Papadopoulos. Για να υπάρχει δε και ισοτιμία υπάρχει η επιλογή του να αλλάξει και ο σύζυγος επώνυμο και να πάρει της συζυγου εφόσον το επιθυμεί.

Έλα ντε όμως που ο ηλίθιος Ελληνικός νόμος που οι Ελληνίδες λυσσάρες έχουν επιβάλλει, απαγορεύει στις Ευρωπαίες (όπως και στις Ελληνίδες) υπηκόους να έχουν το ίδιο επώνυμο με τον άντρα τους (ήμαρτον Κύριε) και ακόμα χειρότερα, αρνείται να αποδεχθεί οτι η κα Papadopoulos είναι σύζυγος του Παπαδόπουλου και μάννα των Παπαδοπουλακιών σε περίπτωση που άλλαξε επώνυμο λόγω γάμου σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Και προχωράει ακομα πιό βαθεια η διανοητική αρρώστεια των Ελληνίδων φεμινιστριών: Αρνείται το σε ομηρία Ελληνικό κράτος να εκδόσει ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαβατήριο στα Παπαδοπουλάκια διοτι αρνείται την ταυτοπροσωπία και την συγκαταθεση της μητέρας τους, επειδή της απαγορεύει να την λενε Papadopoulos παρά μόνο Jahonsen (η οποία δεν υφίσταται πλεον ως πρόσωπο ούτε στην χώρα της). Η γυναίκα αυτή ως σύζυγος και μητέρα δεν υφίσταται ούτε ως Jahonsen ούτε ως Papadopoulos, παρά μόνο ως ΑΦΜ (το πιάνετε το υπονοούμενο πιστεύω).

Έτσι μένουν παιδιά Ελλήνων πολιτών χωρίς Ελληνικό διαβατήριο και δεν μπορούν να βγουν από την χώρα, ενώ προσβάλεται βάναυσα η μητρότητα και η οικογενειακη συνοχή εξ αιτίας ενός αρρωστημένου γκρουπούσκουλου που είναι ανίκανο να καταλάβει τι σημαίνει οικογένεια και γι' αυτό καπελώνει των άλλων.

Επί δε όλων αυτών προσέφυγα στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και δικαιώθηκα πανυγηρικά. Δεν αποκλείεται μαλιστα η όλη διαδικασία να δρομολογήθηκε και από τις δικές μου ενέργειες.

Θυμάμαι μάλιστα πώς πριν ξεκινήσω την όλη διαδικασία όταν τηλεφώνησα στην διεύθυνση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος για να διαμαρτυρηθώ καλοπροαίρετα και να ζητήσω την βοηθειά τους, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια σκληρή και στριγγιά φωνή, με μέταλλο κακιασμένης δημοσίου υπαλλήλου μου απάντησε κατηγορηματικά: Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ κύριε να μην σας δίνουν διαβατήριο. ΕΣΕΙΣ δεν έχετε καταλάβει. Και εν πάσει περιπτώσει ο νόμος στην Ελλάδα είναι ΑΥΤΟΣ!

ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Είχα σκοπό να ξεκινήσω αγώνα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια μέχρις ότου όχι μόνο να αποκτήσει η δίκη μου γυναίκα και κάθε Ευρωπαία υπήκοος το δικαίωμα να εχει το ίδιο επώνυμο με το σύζυγο και τα παιδιά της, (όπως ισχύει και στις υπόλοιπες 26 χώρες) και τα παιδιά μου να μπορούν να έχουν... μάννα στην Ελλάδα, αλλά ώστε να καταρηγθεί και ο ισχύων νόμος ως κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευτυχώς με πρόλαβε η κυβέρνηση.

Δεν ειστε πιο δημοκρατικές κυρίες μου από την Σουηδέζα μάννα. Έχετε να φάτε πολλά ψωμιά ακόμα μέχρι να μετατραπείτε από μεταλλαγμένες δεσποτικές κυράτσες και Πανελλήνιες κακιές πεθερές σε δημοκρατικούς πολίτες. Οι κοινωνίες δεν χρειάζονται οικογενειακή μπατσαρία η οποία στερεί από κάποιους ανθρώπους το θεμελιώδες δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.
____________________
ΥΓ1. Τα παιδιά μου εξακολουθούν να μην έχουν Ελληνικό διαβατήριο. Αλλά δεν πειράζει, τους έβγαλα διαβατήριο ΞΕΝΗΣ υπηκοότητας, της μητέρας τους.
ΥΓ2. Πριν λίγους μήνες μια φίλη μου έχασε μετά από επίπονη και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο τον σύζυγό της στα 36 του χρόνια. Παιδιά δεν έκαναν. Της στερήσατε το δικαίωμα να κρατήσει έστω το επώνυμό του.
Ηλίθιες!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

30 σχόλια :

  1. ο νόμος 1329/83 για το οικογενειακό δίκαιο ρύθμιζε μιά σειρά από ζητήματα, όχι μόνο τη διατήρηση του επωνύμου της συζύγου

    το πιό χαρακτηριστικό ήταν ότι έπαυσε ο μοιχεία να θεωρείται ποινικό αδίκημα

    όπως ίσως γνωρίζετε, μέχρι τότε οι εκτός γάμου σεξουαλικές σχέσεις θεωρούνταν κάτι σαν ... έγκλημα, με τους υπαίτιους να μεταφέρονται τσουβαληδόν στο αστυνομικό τμήμα όπως συλλαμβάνοντο, φέροντες ότι προλάβαιναν να αρπάξουν από την ... κλίνη του εγκλήματος (κα'να σεντόνι ο ένας, κα'να μαξιλάρι ο άλλος)

    και παρέμεναν έτσι μέχρι να υποβληθούν μηνύσεις από τους "απατημένους" συζύγους και να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης

    όχι οι αρχικές σκηνές της ταινίας "Η βίλλα των οργίων", δεν έχουν γραφεί ποιητική αδεία, δεν οφείλονται στη γόνιμη φαντασία τουθ σεναριογράφου, αλλά απεικονίζουν με χιούμορ, αλλά και ρεαλιστικότητα το πως είχε η κατάσταση (με το Λάμπρο Κωσταντάρα σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του)

    γιατί λοιπόν να μην καταργήσουμε και αυτή τη διάταξη του νόμου 1329/83 και να μην επαναφέρουμε τη μοιχία ως ποινικό αδίκημα;

    αυτό δε μας είπε πρόσφατα και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος; κάθε ερωτική / σεξουαλική σχέση εκτός γάμου είναι μοιχία !!!

    ας γυρίσουμε λοιπόν ολοταχώς προς το νέο μεσαίωνα του 21ου αιώνα

    επί του προκειμένου τώρα :

    (1) αν καταλάβαμε καλά, σύμφωνα με όσα γράφετε, όποια γυναίκα επιθυμεί να κρατήσει το επώνυμό της "είναι υστερική, ανέραστη, τριχωτή που βασανίζει την ελληνική κοινωνία επί 23 χρόνια" και "αδέσποτη σκύλα", ή κάνουμε λάθος;

    (2) ξεκινάτε από τη ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (τα κεφαλαία δικά σας) περί συνοχής της οικογένειας

    δε μας λέτε όμως τίποτα για όλες αυτές τις οικογένειες που διαλύονται με το ζευγάρι να οδηγείται σε διαζύγιο αν και είχαν το ίδιο επώνυμο και οι δύο σύζυγοι

    το επώνυμο είναι που δημιουργεί το πρόβλημα σε μιά οικογένεια ή το ότι τα ζευγάρια δυσκολεύονται πλέον να συννενοηθούν ακόμα και σε στοιχειώδη θέματα;

    (3) αν ήθελε ο νομοθέτης να ... εξευρωπαϊστούμε και σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να φροντίσει ώστε να ρυθμίσει όλα τα θέματα στα οποία έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία (από την έκδοση διαβατηρίων, και την έκδοση βεβαίωσης ότι η κα Johansson και ο κος Παπαδόπουλος είναι ζευγάρι - αρκεί μια απλή ληξιαρχική πράξη γι'αυτό - , μέχρι την αναγνώριση των παιδιών και τα κληρονομικά δικαιώματα)

    (4) ξεχνάτε επίσης σε τι γραφειοκρατικό γολγοθά υποβάλλεταο μια γυναίκα όταν έχει πάρει το επώνυμο του συζύγου και κάποια στιγμή διαλυθεί ο γάμος τους; πρέπει για χρόνια να ταλαιπωρείται σε ληξιαρχεία, εφορίες, ΚΕΠ, δικαστήρια για να ανακτήσει το αρχικό της επίθετο

    αλλά, αν καταλαβαίνουμε το πνεύμα σας, καλά να τα πάθει, τι το ήθελε το διαζύγιο η "αδέπσοτη σκύλα";

    (5) επίσης ο νομοθέτης, αν πραγματικά εκινείτο με γνώμονα το λεγόμενο "ευρωπαϊκό κεκτημένο" και την εναρμόνιση της νοοτροπίας μας με αυτό, θα φρόντιζε να κινηθεί σε πνεύμα ισονομίας και ισότητας και θα υιοθετούσε το στοιχειώδες, που και εσείς επισημαίνετε: αν το ζευγάρι επιθυμεί να έχει το ίδιο επώνυμο, αυτό να μπορεί να είναι είτε αυτό του άντρα, είτε αυτό της γυναίκας

    δυστυχώς ο νομοθέτης δεν το προβλέπει αυτό, δηλαδή το κοινό επίθετο δεν μπορεί να είναι αυτό της γυναίκας, αν και ως πρακτική έχει υιοθετηθεί σε άλλες χώρες

    γιατί η κα Johanssen να μπορεί να αλλάξει το ονομά της σε Papadopoulos και ο κος Παπαδόπουλος να μην μπορεί να αλλάξει το ονομά του σε Johanssen ???

    και τα παιδιά, γιατί υποχρεωτικά να πρέπει να πάρουν το όνομα του συζύγου και όχι της μάνας που τα γέννησε; (ως γνωστόν, ο ρόλος και η συμβολή του άντρα στο ζήτημα της βιολογικής αναπαραγωγής, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με αυτόν που η φύση έχει επιφυλάξει στη γυναίκα)


    αυτό και μόνο δείχνει ότι η σκοπιμότητα της επιχειρούμενης τροπολογίας του νόμου δεν έχει να κάνει ούτε με ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε με τη συνοχή της οικογένειας, ούτε με εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα


    πρόκειται για μια προσπάθεια επαναφοράς σε ένα πατριαρχικό πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης, τόσο ξεπερασμένο πλέον που πραγματικά ξενίζει όλη αυτή η προσπάθεια που ταιριάζει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα

    (5) και μια απορία : γιατί μια σουηδέζα δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα ή ένας Έλληνας δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Σουηδία; ξεχνάτε ότι εντός ΕΕ οι μετακινήσει πλέον δεν απαιτούν διαβατήριο, αλλά και η απλή ταυτότητα αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο;

    αλλά μάλλον και με τις ταυτότητες ίσως να υπάρχει πρόβλημα, καθότι δεν αναγράφουν το θρήσκευμα και ίσως κάποιοι να θέλουν πάντα το θεό (τους) μαζί τους (αχ, αυτή η κακή Ευρώπη, και ο "εξευρωπαϊσμός, πόσες πίκρες μας έχουν ποτίσει !!!)

    ξεχνάτε επίσης τα ομαδικά διαβατήρια που μπορούν να εκδοθούν από οποιαδήποτε ομάδα ατόμων δηλώσουν ότι επιθυμούν την έκδοσή τους;

    (6) για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού : οπωσδήποτε είναι ένα δικαίωμα και σαν τέτοιο έχει και αυτό όρια και περιορισμούς, δεν μπορούμε όσο και αν το θέλουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε κατά το δοκούν
    κλασικό παράδειγμα (που μας αφορά όλους) είναι αυτό που επιχειρούν να κάνουν τα Σκόπια, που επιμένουν ασκώντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού να αναγνωριστούν, να ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ Μακεδόνες και να αποκαλούνται απ όλους με αυτή την ονομασία

    ελπίζουμε να έγινε φανερό ότι και οι τρεις άξονες που κινήθηκε η επιχειρηματολογία σας δεν ευσταθούν: ούτε η οικογενεακή συνοχή προσβάλλεται, ούτε το δικαίωμα μετακίνησης των πολιτών, ούτε τέλος το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού

    αν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, παρακαλούμε να επανέλθετε

    και βέβαια μια γυναίκα που θέλει να κρατήσει το επώνυμό της δεν είναι αδέσποτη σκύλα, όπως και ένας άντρας που επιθυμεί να κρατήσει το δικό του (παρ' όλο που παντρεύεται) δεν είναι αδέσποτος σκύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στα ευγενικά σχόλιά σας, σαν αναγνώστης κι εγώ, έχω να παραθέσω τις δικές μου απόψεις:
    1. Δεν είναι ανέραστες, τριχωτές κ.λ.π. όλες οι γυναίκες, αλλά εκείνες οι οποίες επιδιώκουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους μέσα σε ένα ζευγάρι, θέτοντας ως ΚΑΝΟΝΑ την διατήρηση του επωνύμου από την πλευρά της γυναίκας. Κανόνες οι τρίτοι ΔΕΝ μπορούν να βάζουν. Και εάν η σύζυγος ή ο σύζυγος επιθυμούν την αλλαγή του επωνύμου τους, εσείς επιμένετε να το διατηρούν. Γιατί; Ανακατεύτηκε ποτέ κανείς στα δικά σας ζητήματα; Αν ναι, ας προσέχατε. Αν όχι, τότε σεβαστείτε τους άλλους όπως σας σεβάστηκαν.
    2. Περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο λόγος, σαφέστατα, επειδή ανθρώπινο δικαίωμα είναι ο καθένας να ορίζει την δική του ζωή όπως αυτός και μόνο αυτός επιθυμεί. Ένας νόμος που έρχεται να του προσδιορίσει πως και ως τι, θα ζει, τότε αυτός ο νόμος είναι φασιστικός και διόλου δεν απέχει από τριτοκοσμικά καθεστώτα όπου η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία απολύτως αξία.
    Σας απασχολούν τα διαζύγια; Εδώ το θέμα είναι τεράστιο. Αλλά λέτε να φταίει το επώνυμο γι αυτό; Αν έτσι πιστεύετε, ίσως καλό θα ήταν να αναζητήσετε και άλλες αιτίες κακού (π.χ. εγωισμός και πλήρης ατομικότητα στις σχέσεις των ζευγαριών, αδιαφορία για τις μεταξύ τους αντιλήψεις) και είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα "ανακαλύψετε" υπέρ του δέοντος αρκετές προκειμένου να τις μελετήσετε και να αναθεωρήσετε τα "περί του διαζυγίου αίτια".
    3. Ο νομοθέτης πραγματικά έκανε το ανθρωπίνως δυνατό, προσπαθώντας να βελτιώσει το νόμο από τη στιγμή που παρατηρήθηκαν οι "ατέλειές" του. Όμως οι γυναικείες οργανώσεις των ανέραστων και ανοργασμικών ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μείνει ο νόμος ως έχει επειδή έτσι η γυναίκα μεταβάλλεται σε ένα εν δυνάμει μη στέλεχος της οικογένειας που δεν είναι σε θέση να αποδείξει ούτε καν αυτή την ίδια την μητρότητά της (περίπτωση Johansen και κάθε αλλοδαπής που ερωτεύτηκε κάποιον Έλληνα). Μάλλον οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως υπάρχει μίσος κατά των γυναικών αυτών που έχουν "κλέψει" τους Έλληνες άνδρες (προσπαθώ να αστειευτώ επειδή μόνο για γέλια είναι η συγκεκριμένη θέση των γυναικείων συλλόγων). Ουσιαστικά πρόκειται για ολοκληρωτική επέμβαση του γυναικείου κινήματος, επί της προσωπικής ζωής της κάθε γυναίκας, που προσπαθεί να "μπλεχτεί" στα του ζευγαριού και τις όποιες αποφάσεις του.
    4. Κάθε διαζύγιο είναι κάτι ιδιαίτερα λυπηρό, ως γεγονός, και για τα δύο μέρη. Αλλά τα περί γραφειοκρατίας μάλλον παρατραβηγμένο το αντιμετωπίζω, επειδή όλα πλέον είναι σε ηλεκτρονική μορφή και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί η οποιαδήποτε διαζευγμένη να αποχωριστεί το επώνυμο που τόσο δεν επιθυμεί.
    5. Επειδή μάλλον δεν αναγνώστηκε ο νόμος εκ μέρους σας, ο νομοθέτης αυτό ακριβώς κάνει με την παρέμβασή του και δίνει το δικαίωμα και στους δύο συζύγους, εάν και εφόσον το επιθυμούν, να αλλάξουν επώνυμο. Και πολύ καλά κάνει, εξισώνοντας τα δύο φύλα και δίνοντάς τους το δικαίωμα να προσδιορίζονται όπως οι ίδιοι επιθυμούν και όχι όπως ο νόμος ή κάποιοι άλλοι προστάζουν.
    Όσον αφορά τα επώνυμα των τέκνων, ο νόμος εδώ και αρκετά χρόνια (πλέον των είκοσι αν δεν απατώμαι) δίνει το δικαίωμα στους συζύγους να αποφασίσουν ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ το επώνυμο των παιδιών που θα αποκτηθούν μέσα στον γάμο. Μάλιστα, όταν ένα ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί, ο ιερέας σε συνάντηση πριν τον γάμο, θέτει το θέμα και απαιτεί τις υπογραφές των δύο μελλοντικών συζύγων όσον αφορά την απόφασή τους (σχετικά με το επώνυμο των παιδιών), για να μην θεωρηθεί λόγος διαζυγίου στο μέλλον.
    Ο σαρκασμός σας πως ο ρόλος ΤΟΥ συζύγου είναι πολύ περιορισμένος βιολογικά στην γέννηση ενός παιδιού, μάλλον σας υποβιβάζει, τοποθετώντας σας σε άτομα που τρέφουν μίσος προς τους άνδρες. Και ερωτώ: Χωρίς άντρα μπορείτε να κάνετε παιδιά; Ίσως αν θελήσετε να είναι σαν το προβατάκι (ντόλυ), παιδιά που θα δημιουργήσει η επιστήμη και όχι η γυναίκα. Και οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τον δικό τους ΜΟΝΑΔΙΚΟ ρόλο στην δημιουργία ενός νέου ανθρώπου, αλλά έχουν και τις δικές τους ευθύνες και βάρη (όσον αφορά τα δύο τελευταία, είναι ένα ακόμη πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης, που αφορά την θέση και τους ρόλους των συζύγων μέσα στην οικογένεια και κατά πόσο σήμερα διατηρούνται και αν όχι τι αποτέλεσμα έχει επιφέρει αυτή η μη διατήρησή τους).
    Για τα πατριαρχικά πρότυπα κοινωνικής οργάνωσης δεν θέλω να πω πολλά. Ίσως μόνο το ότι μία γυναίκα που νιώθει και αισθάνεται γυναίκα, τον άντρα τον θέλει άντρα. Να μπορεί να στηρίζεται επάνω του και να νιώθει ασφάλεια γι αυτήν και τα παιδιά της. Οτιδήποτε άλλο, το θεωρώ, προσωπικά, υποκρύπτουσα ομοφυλοφιλία ή καθαρό μίσος που ίσως να προέρχεται από το μισητό ανδρικό πρότυπο του πατέρα που διαμορφώνει ο καθένας μας στην δική του οικογένεια κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία.
    Φυσικά όλοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη μόνο με την ταυτότητά τους. Αλλά ταξιδεύουν ως αριθμοί ή ως άνθρωποι; Βλέπετε αγαπητή/έ μου ότι τα θέματα προκύπτουν το ένα μετά το άλλο. Ακόμη και ένας άθεος δεν θέλει να είναι αριθμός, αλλά άτομο μοναδικό. Και αυτό ακριβώς τον έχει οδηγήσει στην αθεΐα. Ο εγωισμός του/της.
    Για τις ταυτότητες υπήρξαν αντιδράσεις, το θέμα έχει κλείσει και η μομφή σας μάλλον προδίδει (και πάλι) άτομο με νεωτερίζουσα τάση αμφισβήτησης σε οτιδήποτε δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εθνικά και παραδοσιακά. Δικαίωμά σας. Αλλά εάν σας θυμίσω την περίπτωση της Γαλλίας με τις πλημμύρες και τους εκατοντάδες νεκρούς που δεν ήξεραν πως να τους θάψουν επειδή δεν αναγραφόταν το θρήσκευμα, ίσως σας θυμίσω ένα "μελανό σημείο" του εξευρωπαϊσμού και της παγκοσμιοποίησης. Ο άνθρωπος να είναι ένς αριθμός, που μετά τον θάνατό του απλά καίγεται και αντιμετωπίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ. Ούτε ένα απλό μνημείο στην θύμισή του για τους συγγενείς του. Ωραία πράγματα!!!
    Εάν τώρα, χρησιμοποιώντας τα Σκόπια θέλετε να με πείσετε για τα όρια του αυτοπροσδιορισμού, κακώς το κάνετε. Γιατί άλλο είναι να αυτοπροσδιορίζεσαι καταπατώντας και άλλο είναι να αυτοπροσδιορίζεσαι κατόπιν συνενοήσεως και χωρίς να δημιουργείς πρόβλημα. Και άλλο είναι να αυτοπροσδιορίζεται ένα κράτος και άλλο ένας ή μία σύζυγος. Ελπίζω η διαφορά ανάμεσα στα δύο να είναι αρκετά ευδιάκριτη για εσάς.
    Το τελείωμα στα γραφόμενά σας απλά πρόδωσε το μίσος σας τόσο κατά των ανδρών, όσο και κατά των γυναικών. Καλή ή κακή η μοιχεία; Δεν γνωρίζω. Μάλλον κακή είναι γι αυτόν που "τρώει το κέρατο".
    Δεν συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ανώνυμος 7:34

    η συζήτηση φαίνεται να μακραίνει, αλλά καλό είναι που συζητάμε

    μερικά σχόλια σε όσα γράψατε, ακολουθώντας τη δική σας αρίθμηση:

    (1) ανέραστη, τριχωτή, κλπ., δεν έχουμε δικαίωμα να αποκαλούμε καμία γυναίκα, όπως επίσης δε μπορούμε να αποκαλούμε και κάποιον άντρα ανέραστο, απλά και μόνο επειδή συμβαίνει να έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας, στο όποιο θέμα

    πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να αποκαλούμε για κανένα λόγο, τη γυναίκα αδέσποτη σκύλα και τον άντρα αδέσποτο σκύλο

    την μη-αλλαγή του ονόματος της γυναίκας με το γάμο με το νόμο 1329/83 δεν την επέβαλε καμία ανέραστη γυναίκα (σιγά το γυναικείο / φεμινιστικό κίνημα που υπήρχε στην Ελλάδα τότε - αλλά και τώρα, που θα είχε τη δύναμη να επιβάλλει τέτοιες αλλαγές)

    συνεπώς, απ' ότι καταλαβαίνουμε, μάλλον έχετε παρεξηγήσει: η θέση να μην αλλάζει το όνομα κανενός από τους δύο συζύγους με το γάμο δεν έχει να κάνει με φεμινισμό ή γυναικεία δικαιώματα, αλλά με κάτι απλούστερο και πιό στοιχειώδες : απλά δε βλέπουμε το λόγο που πρέπει να γίνεται αυτό, δεδομένου ότι και ο άντρας και η γυναίκα, είχαν το δικό τους όνομα πριν παντρευτούν, δε βλέπουμε ποιός ο λόγος να αλλάξει όνομα ο ένας από τους δύο μετά το γάμο

    (2) σίγουρα η αλλαγή του ονόματος δε θα βοηθήσει σε τίποτα ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να συννενοηθεί σε άλλα πιό βασικά και πιό ουσιαστικά θέματα που σχετίζονται με την κοινή τους συμβίωση και τη λειτουργία της οικογένειας

    οπότε ποιός ο λόγος - που όπως επιμένει το αρχικό post - να συγχέουμε την αλλαγή ονόματος με την καλύτερη λειτουργία της οικογένειας;;;

    σε αυτό το ερώτημα, δεν έχουμε πάρει απάντηση και αναμένουμε

    και σίγουρα η αλλαγή ονόματος από πλευράς της γυναίκας σε τίποτα δε θα βοηθήσει στο να αποφύγει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι το διαζύγιο - στην απευκταία περίπτωση που διαπιστώσουν ότι απλά δεν πάει άλλο

    το κοινό όνομα θα τους κρατήσει; εκεί είναι η ουσία της κοινής συμβίωσης, της κοινής πορείας στη ζωή και τη δημιουργία μιάς σωστής οικογένειας; σίγουρα όχι, άρα προς τι όλη αυτή η επιμονή να συνδέεται η ορθή λειτουργία του ζευγαριού και της οικογένειας με το κοινό όνομα;

    κατά την αποψή μας, είναι τουλάχιστον υποκριτική και επιδερμική αυτή η επιμονή, ειδικά δε που δε στοιχειοθετείται από πουθενά

    (3) όπως είπαμε και στο αρχικό μας σχόλιο : είναι τουλάχιστον αστείο να επιχειρηματολογεί κάποιος στη βάση ότι μια γυναίκα "δεν μπορεί να αποδείξει την ίδια τη μητρότητά της" (το παραθέτουμε όπως ακριβώς το γράψατε)

    καλά, και εκείνο το παιδί που κυοφορήθηκε; σε κουτί; (για να θυμηθούμε λίγο και τους monty pythons στο life of brian)

    είναι δυνατόν να μη μπορεί να αποδείξει μια γυναίκα ότι κυοφόρησε (θυμηθείτε η εγκυμοσύνη διαρκεί φυσιολογικά 9 μήνες, όχι 9 δευτερόλεπτα) μια νέα ζωή, την οποία στη συνέχεια έφερε στον κόσμο;

    απαιτείται κάτι περισσότερο από μια απλή ληξιαρχική πράξη / βεβαίωση του νοσοκομείου γι' αυτό;

    αντίθετα - και μάλλον εδώ σκοπίμως τα μπερδεύετε - είναι ο άντρας που δεν μπορεί να αποδείξει την πατρότητα ενός παιδιού, εκτός πιά και αν γίνει η ειδική εξέταση DNA (δηλαδή και πάλι πάμε σε μια βεβαίωση ιατρικού τύπου, όπως αυτή που μπορεί να χορηγηθεί στη μητέρα τη μέρα της γέννας)



    είναι λοιπόν στον άντρα που υπάρχει πρόβλημα απόδειξης της πατρότητας ενός παιδιού και όχι στη γυναίκα

    και για τους δύο πάντως στην περίπτωση έντονης αμφισβήτησης υπάρχει το τεστ DNA

    η διαφορά είναι ότι η γυναίκα δεν το χρειάζεται αν της χορηγείται μια ιατρικού τύπου βεβαίωση ότι όντως κυοφόρησε και γέννησε το συγκεκριμένο παιδί

    δεν μπορείται να δείτε αυτή τη "μικρή" διαφορά που εκ φύσεως υπάρχει ανάμεσα στη γυναίκα που κυοφορεί και γεννά ένα παιδί και ενός άντρα που στο τέλος - τέλος δεν μπορούμε καν να είμαστε σίγουροι ότι συνέβαλε καθοριστικά στη σύλληψη του παιδιού αυτού; (ελπίζω να είναι κατανοητό τι λέμε με τη συγκεκριμένη φράση και σε καμιά περίπτωση δεν επιχειρούμε να μειώσουμε τους άντρες)

    σε τι λοιπόν θα βοηθήσει την αναγνώριση της μητρότητας το να πάρει η γυναίκα το όνομα του συζύγου; εξασφαλίζει αυτό ότι το παιδί είναι του συζύγου; μάλλον όχι, ενώ αντίθετα το παιδί που θα κυοφορήσει και θα φέρει στη ζωή η γυναίκα είναι αναμφίβολα δικό της

    για τον άντρα δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα το ίδιο σίγουροι

    (4) μάλλον δεν έχετε βιώσει την εμπειρία του διαζυγίου για να ισχυρίζεστε ότι είναι απλές οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες

    μακάρι να ήταν όπως τα λέτε, αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς είναι εντελώς διαφορετική, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών που θεωρείτε δεδομένη

    (5) και τώρα κάτι που ίσως σας φανεί ακραία φεμινιστικό :

    αν ο νόμος εκινείτο σε πνεύμα ισονομίας και ισότητας θα έκανε καταρχήν κάτι πολύ απλό και (κατά τη γνώμη μας) δίκαιο : θα υποχρέωνε τους άντρες να παίρνουν το όνομα ΤΗΣ συζύγου, τουλάχιστον για τόσο χρονικό διάστημα, όσο οι γυναίκες ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ να παίρνουν το όνομα του συζύγου με το γάμο

    όταν θα περνούσε το χρονικό διάστημα αυτό (δεν είναι τίποτα σπουδαίο, πρόκειται για μερικές δεκαετίες), τότε ναι, θα έπρεπε να ξανασυζητηθεί το θέμα της δυνατότητας αλλαγής του ονόματος του ενός ή του άλλου συζύγου με το γάμο

    τότε η όποια πρόταση θα κινείτο σε πνεύμα ισονομίας και ισότητας, όταν για κάποιο χρονικό διάστημα θα είχαν βιώσει και οι άντρες τι σημαίνει να σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, θες δε θες, να αλλάξεις το ονομά σου, όπως υποχρέωνε τις γυναίκες να το κάνουν, μέχρι το πρόσφατο παρελθόν

    το να λέμε τώρα ότι ο νόμος κινείται σε πνεύμα ισότητας, ότι ο νομοθέτης προσπαθεί να είναι δίκαιος, κλπ., από τη στιγμή που η μία πλευρά δεν έχει δοκιμάσει ... τι εστί βερύκοκο, είναι τουλάχιστον απρεπές

    [από εδώ και κάτω συνεχίσουμε με δική μας αρίθμηση, καθώς θεωρούμε ότι τα θέματα που θίγονται είναι ξεχωριστά]

    (6) σωστά ο νόμος προβλέπει την επιλογή ονόματος για τα παιδία με ειδική συμφωνία πριν το γάμο

    είδατε που όταν θέλουμε όλα ρυθμίζονται με μια απλή δήλωση / βεβαίωση;

    (7) για το ρόλο του άνδρα στη βιολογική - το τονίζουμε - διαδικασία της αναπαραγωγής έχει αποφασίσει η φύση όχι εμείς ή κάποιος άλλος και επ' αυτού δεν χωρά κανένας σαρκασμός

    διαφορετικός είναι ο ρόλος του άντρα και διαφορετικός της γυναίκας, τελεία και παύλα

    το να το παραδεχόμαστε δε φανερώνει ούτε μίσος για τους άντρες, ούτε αγάπη για τις γυναίκες, είναι μια απλή φυσική / βιολογική πραγματικότητα

    το να προσπαθούμε να εισάγουμε εξωβιολογικά στοιχεία σε μία αυστηρά βιολογική διαδικασία, αν μη τι άλλο φανερώνει περίεργες μεταφυσικές αγκυλώσεις

    εκτός πιά και αν μπορείτε να αποδείξετε ότι τα παιδία που γεννιούνται από δύο απόλυτα ερωτευμένους / αγαπημένους συζύγους έχουν κάποια βιολογική - και πάλι τονίζουμε τη λέξη - διαφορά ή κάποιο προτέρημα σε σχέση με τα παιδία που δεν είναι καρποί ενός τόσο φλογερού έρωτα /αγάπης, ή για να το τραβήξουμε ακόμα περισσότερο από τα παιδία που είναι καρποί μιας "στιγμιαίας" σεξουαλικής επαφής

    (8) ασφαλώς μια γυναίκα αναζητά στο πρόσωπο του άντρα της ένα σύντροφο στον οποίο θα στηριχτεί, αλλά τον οποίο με τη σειρά της θα στηρίξει (φυσικά στο παραπάνω ιδανικό σχήμα, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις και χωρούν πολλές διαφοροποιήσεις και διαβαθμίσεις)

    το ίδιο πρέπει να αναζητά και ένας άντρας στη γυναίκα του, ισχύει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύει) η αρχή της αμοιβαιότητας, απαραίτητη για να λειτουργήσει ομαλά ένα ζευγάρι

    αλλά επιτρέψτε μας να πούμε ότι δε βλέπουμε οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό το πρότυπο, είτε ποιοτική, είται ποσοτική, να σχετίζεται με υποκρίπτουσα ομοφυλοφιλία, είναι εντελώς αυθαίρετο να πούμε κάτι τέτοιο


    (9) το διαβατήριο και η ταυτότητα είναι απλά ταξιδιωτικά / διοικητικά έγγραφα και σαν τέτοια έχουν τόση σημασία όσο και ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, ή μια βεβαίωση ότι έχουμε πληρώσει τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ

    ας μην τους δίνουμε μεταφυσικές διαστάσεις που σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να "σηκώσουν"

    (10) για το θέμα της καύσης των νεκρών όπως σίγουρα γνωρίζετε κάποια θρησκευτικά δόγματα το προβλέπουν, κάποια άλλα όχι

    δε νομίζουμε ότι έχει κάποιο νόημα να γίνουμε εμείς κριτές θεολογικής και δογματικής φύσης προβλημάτων

    απλά επισημαίνουμε ότι μπορεί το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα να μην την προβλέπει, αλλά πολλά άλλα δόγματα (χριστιανικά, αλλά και μη-χριστιανικά) το κάνουν

    όπως επίσης γνωρίζετε, αρχαιότερα του χριστιανισμού δόγματα , για παράδειγμα στην αρχαία Αίγυπτο, επέβαλαν την ταρίχευση των νεκρών γιατί πρέσβευαν ότι μελλοντικά θα υπάρξει κάποιου είδους "νεκρανάσταση" και τα σώματα πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα και άφθαρτα

    τι άλλο μένει να προσθέσουμε εμείς;

    μήπως να προτείνουμε την επαναφορά το ταφικού εθίμου της ταρίχευσης των νεκρών, ώστε να τους θυμούνται οι επόμενες γενεές καλύτερα;

    αυτό κι αν είναι εγωϊστικό

    και όχι τίποτα άλλο, αλλά μας φέρνει στο μυαλό και τη σχέση όλων αυτών με την παραγωγή συγκεκριμένου τύπου προπαγάνδας

    για παράδειγμα, ας αφήσουμε τους αρχαίους Φαραώ στην ησυχία τους καιέρθουμε σε πολύ κοντινότερες σε μας εποχές και ας δούμε για παράδειγμα την περίπτωση της ταρίχευσης της σορού του Λένιν και τη διατήρησή της στο Μαυσωλείο Λένιν

    το τι εξυπηρέτησε και εξακολουθεί να εξυπηρετεί όλη αυτή η υπόθεση πιστεύουμε ότι είναι φανερό, δε χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα

    (11) για το θέμα της συσχέτισης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, τα Σκόπια, κλπ., να προσθέσουμε τα εξής :

    πολύ φοβούμαστε ότι αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροποποίηση του νόμου, σε πολλά ζευγάρια θα γίνει ... του Σκοπιανού

    και βέβαια οι πιέσεις θα είναι προς την πλευρά της γυναίκας να αποδεχθεί (ακόμα και αν δεν το επιθυμεί) το όνομα του συζύγου

    το ποιός θα παίζει ρόλο Μάθιου Νίμιτς σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε (ίσως τα πεθερικά, ίσως οι κουμπάροι, ίσως οι φίλοι του ζευγαριού), ούτε ποιές συμβιβαστικές προτάσεις τελικά θα υιοθετηθούν

    εκείνο που θεωρούμε σίγουρο είναι ότι σε ένα ποσοστό (το οποίο ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο), και το θέμα του ονόματος θα αποτελέσει σημείο τριβής

    και αναρωτιόμαστε : προς τι όλη αυτή η φασαρία; τι προσφέρει;; τι εξυπηρετεί;;;

    (12) τίποτα απ' όσα αναφέραμε στο πρώτο μας σχόλιο δεν έχει να κάνει με μίσος κατά των ανδρών ή κατά των γυναικών

    η θέση μας είναι ότι ο νόμος καλώς έχει όπως είναι, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει, ούτε θα προσφέρει κάτι αν αλλάξει

    ούτε η οικογένεια θα λειτουργήσει καλύτερα, ούτε θα έρθει πιό κοντά, ούτε κανένα σοβαρό πρόβλημα στη συμβίωση ενός ζευγαριού ή μιας οικογένειας θα λύσει

    και νομίζουμε ότι αυτό είναι ολοφάνερο

    (12) δεν υπάρχει θέμα χαρακτηρισμού της μοιχίας ως καλής ή κακής : η μοιχία ήταν, είναι, και θα είναι μια πραγματικότητα, σε όλες τις εποχές, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλα τις τάξεις, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και ανεξάρτητη από τα εκάστοτε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά "πιστεύω"

    είναι τόσο σαρωτική η ανά τους αιώνες παρουσία της, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό και με να προσπαθούμε να την χαρακτηρίσουμε, απλά στρουθοκαμηλίζουμε

    αυτό που λέμε είναι ότι επειδή δεν είναι έγκλημα, καλώς ο νόμος 1329/83 την απο-ποινικοποίησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή το έχετε "απλώσει" το θέμα πάρα πολύ και το μπερδεύετε με άλλα εξίσου σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των δύο φύλων, θα ήθελα να σας επαναφέρω στο ζητούμενο.
    Γιατί δεν θέλετε η γυναίκα να είναι ελεύθερη να αποφασίζει η ίδια και όχι εσείς και ο νόμος;
    Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις σας, είναι προφανές ότι "μισείτε" τους άντρες και δεν φταίτε εσείς γι αυτό. Μάλλον δεν γνωρίσατε άντρες ποτέ στη ζωή σας, αλλά γνωρίσατε μόνο "άνδρες" όπως αυτούς που πρόσφατα ένωσαν τις ζωές τους στην Τήλο.
    Απλά αποδεικνύετε ότι ενώ οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες, οι γυναίκες μισούν τους άντρες. Αυτός είναι ο σκοπός σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα καλά, μέχρι τώρα νόμος του ελληνικού κράτους δεν είναι ο 1329/83 που ρυθμίζει το ζήτημα;

    η αλλαγή δεν έγινε με ψηφοφορία στη Βουλή; είχε προηηθεί κάποιου είδους ένοπλη επανάσταση που οι "αδέσποτες σκύλες" είχαν σωστεί τα άρματα και πολιόρκησαν τους άντρες να το δεχθούν;

    εμείς ήμασταν που αποφασίσαμε την αποδέσμευση της ονομασίας της συζύγου από το όνομα του άντρα ή ο νομοθέτης;

    επίσης, ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε επιχειρήματα για ποιό λόγο πρέπει να αλλάξει ο νόμος και κυρίως τι θα προσφέρει (και εννούμεεπί της ουσίας), η όποια αλλαγή

    το δικό μας επιχείρημα είναι ότι ο καθένας μας γεννιέται με ένα όνομα (αυτό που του δίνουν οι γονείς του) και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να αλλάξει στην πορεία της ζωής του, για κανένα λόγο

    τα δικά σας επιχειρήματα ποιά είναι;

    απλά και μόνο η επαναφορά του μέτρου της αλλαγής ονόματος με το γάμο, μόνο και μόνο επειδή θεωρείτε πως αυτό είναι φεμινιστική (!!!) κατάκτηση που ταιριάζει σε αδέσποτες σκύλες;;;

    τα υπόλοιπα που αναφέρετε (περί δικού μας μίσους για άντρες και γυναίκες) δεν είναι επιχειρήματα, αλλά απλά δικές σας εικασίες (που βέβαια δεν ευσταθούν) και δυστυχώς δε μπορούμε να απαντήσουμε

    και δυστυχώς αποφεύγετε να απαντήσετε και στα υπόλοιπα θέματα που με επιχειρήματα παρουσιάσαμε παραπάνω

    αν θέλετε τουλάχιστον τοποθετηθείτε στο ζήτημα της διά νόμου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ αλλαγής του ονόματος του συζύγου τουλάχιστον για μερικές δεκαετίες, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια (προ του νόμου 1329/83) για τις γυναίκες, που ήθελαν, δεν ήθελαν ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ από το νόμο να πάρουν το όνομα του συζύγου

    μπορείτε να δεχθείτε πρώτα αυτή την τροποποίηση του νόμου και μετά από μερικές δεκαετίες να πάμε στην τροποποίηση του να αποφασίζουν και οι δύο ποιό όνομα θα διαλέξουν;

    αυτό θα ήταν δίκαιο και θα έδειχνε πνεύμα ισονομίας και ισότητας από την πλευρά του νομοθέτη

    αν δεν το δέχεστε, εμμέσως μεν, σαφέστατα και ουσιαστικά δε, αναγνωρίζετε ότι η προ του 1329/83 κατάσταση με τη γυναίκα να είναι υποχρεωμένη να παίρνει το όνομα του άντρα ήταν λανθασμένη

    άρα σωστά ήρθε ο νόμος 1329/83 και αποκατέστησε την ορθότητα και την ισονομία στο θέμα αυτό

    αν πάλι δέχεστε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το λέτε; μήπως φοβάστε ότι δείχνει μίσος κατά των αντρών; δηλαδή η προ του 1329/83 κατάσταση με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αλλαγή του ονόματος των γυναικών στο γάμο τι έδειχνε; μίσος κατά των γυναικών;

    αν είναι έτσι, ας έχετε το θάρρος (παραλίγο να γράψω τον ανδρισμό), να το δεχθείτε

    πείτε δηλαδή καθαρά ότι η προ του 1329/83 κατάσταση, με τη γυναίκα να είναι υποχρεωμένη να παίρνει το όνομα του συζύγου με το γάμο ήταν δείχνει μίσος κατά των γυναικών

    ας πάμε λοιπόν για μερικές δεκαετίες σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αλλαγή των ονόματων των αντρών που με το γάμο θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ από το νόμο - και όχι με δική τους θέληση - να αλλάξουν το ονομά τους και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να πάρουν το όνομα της συζύγου, να έχουν του κόσμου τα γραφειοκρατικά προβλήματα σε περίπτωση διαζυγίου, να μην τους αποκαλούν ούτε καν με το δικό τους μικρό όνομα,(για παράδειγμα όπως παλιότερα η γυναίκα του ΚΩΣΤΑ που το μικρό της όνομα ήταν ας πούμε Βασιλική, ξαφνικά με το γάμο έπαυε το αποκαλείται Βασιλική, αλλά της κολλούσαν το ΚΩΣΤΕΝΑ που τη συνόδευε σε όλη της τη ζωή, η γυναίκα του ΑΝΤΩΝΗ αποκαλείτο ΑΝΤΩΝΕΝΑ, του ΑΛΕΚΟΥ, ΑΛΕΚΕΝΑ, και τα λοιπά, έτσι και τώρα ο άντρας της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ας αποκαλείται ΒΑΣΙΛΙΚΑΣ, της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ας καλείται ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ, της ΑΛΕΞΙΑΣ ας είναι ΑΛΕΞΙΚΟΣ, κλπ) και επιπλέον, όποιος άντρας αντιδρά σε όλα αυτά να αποκαλείτε από τους υπόλοιπους αδέσποτος σκύλος, ρεμάλι, και δεν ξέρω τι άλλο, κλπ.,

    ας γίνουν λοιπόν αυτά, και μετά από μερικές δεκαετίες εφαρμογής αυτού του μέτρου ας έλθουμε να ξανασυζητήσουμε (όχι εμείς, αλλά τα παιδιά μας ή τα παιδιά των παιδιών μας) περί της όποιας αλλαγής του μέτρου και προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να γίνει η αλλαγή αυτή


    τώρα να έρχεστε και να λέτε ότι όποιος υποστηρίζει την άποψη να κρατά ο κάθε άνθρωπος το όνομα που έλαβε από γεννήσεως και από τους γονείς που τον έφεραν στον κόσμο και τον μεγάλωσαν, ότι τάχα μισεί τους πάντες, άντρες και γυναίκες, ότι είναι κατά της οικογένειας (ενώ υποστηρίζει τη διατήρηση του οικογενειακό ονόματος που έχουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πριν παντρευτούν), είναι κάτι που δεν είναι φανερό πως δεν ευσταθεί

    που υπάρχει σεβασμός προς στην οικογένεια και το όνομά της οικογένειας που έφερε στον κόσμο ένα κορίτσι, όταν ο νόμος έλεγε ότι σε περίπτωση γάμου έπρεπε υποχρεωτικά το κορίτσι αυτό να πάρει το όνομα του άντρα της;

    και επανερχόμενοι (όπως λέτε και εσείς) στο αρχικό ζήτημα: ποιό είναι το πρόβλημα που έρχεται να δώσει λύση ο νόμος;

    θεωρεί ο νομοθέτης ότι το θέμα του ονόματος της συζύγου είναι το σοβαρότερο που έχει να αντιμετωπίσει μια σημερινή οικογένεια;

    τόσο μακριά νυχτωμένοιείναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί τόσο άγχος ρε κοπελιές να μην αλλάξει ο νόμος; Οι νόμοι υπάρχουν για να βελτιώνονται... μέχρι να έρθει ένας καλύτερος νόμος που θα συμβαδίζει περισσότερο με την ισχύουσα πραγματικότητα.
    Κι επειδή βλέπω ότι έχετε μπρεδέψει την βούρτσα με την... θα έλεγα να αφήσετε την βούρτσα και να πιαστείτε με άλλα, παραδοσιακότερα, για να το χαρείτε λίγο και να πάψετε να φωνασκείτε για το επώνυμο που ΔΕΝ θέλετε να διαλέγει η γυναίκα...
    Αφήστε λοιπόν την βούρτσα επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοπελιές, επί του θέματος δεν λέτε άχνα! Απλά δεν θέλετε να αλλάξει ο νόμος για άλλες χίλιες-δύο παρλαπίπες!!!
    Επί του κυρίου θέματος, της ατομικής επιλογής από την πλευρά της γυναίκας όσον αφορά το επίθετο που θέλει να έχει, δεν διαβάζω τίποτε.
    Γιατί άραγε;
    Και εάν ήταν τόσο κακός ο νόμος (που ήταν) παλαιότερα, θεωρείτε ότι πρέπει να εφαρμοστεί και πάλι στους άνδρες για να νιώσετε ευτυχισμένες; Εσείς που υποφέρατε (που δεν υποφέρατε ούτε στιγμή αν θέλετε να είστε ειλικρινείς) θέλετε να υποφέρουν και άλλοι; Τότε απλά βγάζετε το μίσος σας εναντίον των σημερινών ανδρών επειδή παλαιότερα ο νομοθέτης είχε γράψει άλλο νόμο.
    Σοβαρευτείτε και προτρέπω κι εγώ, να αφήσετε την βούρτσα και να πιάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατ' αρχάς σκύλες δεν είναι όλες οι γυναίκες. Το αντίθετο μάλιστα. Η πλειοψηφία από αυτές είναι αξιολάτρευτες και εάν συζητούσατε μαζί τους θα σας έλεγαν πως "εάν θέλω τον άντρα μου να μην είναι μαμάκιας, τότε το δικό μου βήμα για να μην είμαι το κοριτσάκι του μπαμπά είναι να πάρω το επίθετο του άντρα μου".
    Εξάλλου, αυτό δείχνει και πως σας "ανήκει". Το έβαλα σε εισαγωγικά επειδή οι άντρες είμαστε γουρούνια και δεν ανήκουμε πουθενά αλλού πέρα από την λάσπη. Το θέμα όμως είναι ότι στη λάσπη κυλιόμαστε με γυναίκες (όσοι είναι άντρες, γιατί τελευταία κυλιούνται ποικιλοτρόπως)...
    Επικροτώ κι εγώ. Αφήστε επιτέλους την βούρτσα και πιαστείτε από κάτι που δίνει περισσότερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ανώνυμος 6:21, ανώνυμος 6:25, ανώνυμος 6:29

    τι να προσθέσουμε, έχουμε μείνει "κάγκελο" ("της αδέσποτης σκύλας το κάγκελο"), από την τόσο πλούσια επιχειρηματολογία σας !!!

    να τα πούμε λοιπόν άλλη μια φορά:

    υποστηρίζουμε ότι ο νόμος δε χρειάζεται να αλλάξει, γιατί η αλλαγή αυτή δεν προσφέρει τίποτα, ούτε στους άντρες, ούτε στις γυναίκες, ούτε στο ζευγάρι και την οικογένεια, και κυρίως ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ

    προς απόδειξη, ιδού το σκεπτικό, με το οποίο προτείνεται η αλλαγή της επίμαχης διάταξης :

    -----------

    5. Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟ: Επίσης, με το σχέδιο αυτό, τροποποιείται το άρθρο 1388 Α.Κ. «Με βάση την ήδη ισχύουσα ρύθμιση, η γυναίκα διατηρεί και μετά το γάμο το επώνυμό της και μόνο στις κοινωνικές σχέσεις μπορεί να χρησιμοποιεί και το επώνυμο του συζύγου της. Ωστόσο μετά τη διαγραφή, αρχικά από τα διαβατήρια και κατόπιν από τις ταυτότητες, του ονόματος του συζύγου είναι πολύ δύσκολο στα νόμιμα ζεύγη να αποδείξουν, ταξιδεύοντας κυρίως στο εξωτερικό, ότι είναι καθ' όλα νόμιμα ζεύγη και όχι παράνομα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, κατά τη διενέργεια διαφόρων συναλλαγών. Με την εισαγόμενη ρύθμιση, προς άρση των εμφανιζομένων προβλημάτων, παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να έχουν το ίδιο επώνυμο, εάν φυσικά αμφότεροι το επιθυμούν.»

    ------------

    δηλαδή, η αιτιολόγηση της επιχειρούμενης τροποποίησης βασίζεται στο ότι δημιουργούνται προβλήματα κατά τη διαμονή του ζευγαριού στο εξωτερικό, όταν χρειάζεται να αποδείξουν ότι είναι νόμιμο ζευγάρι


    και τι έρχεται και προτείνει ο νομοθέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

    αντί ο νομοθέτης να επαναφέρει την αναγραφή του πλήρους ονόματος (μικρό όνομα και επώνυμο) του συζύγου στο διαβατήριο της γυναίκας και το πλήρες όνομα της συζύγου στο διαβατήριο του άντρα, θεώρησαν προτιμότερο να αλλάξει ο νόμος ώστε και οι δύο να μπορούν να έχουν το ίδιο επώνυμο

    ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή, "πονάει πόδι, κόψει κεφάλι"

    αλλά δε μας λέει ο "σοφός" εισηγητής της τροποποίησης : τα ζευγάρια που ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να έχουν το ίδιο επώνυμο ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    πως έρχεται η επιχειρούμενη τροποποίηση να θεραπεύσει το δικό τους πρόβλημα;

    θα εξακολουθήσουν τα ζευγάρια αυτά, ακόμα και αν περάσει η επιχειρούμενη τροποποίηση, να έχουν τα ίδια προβλήματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ή κάνουμε λάθος;;;


    είναι λοιπόν σαφές ότι η προτεινόμενη τροποποίηση δεν έρχεται να λύσει το πρόβλημα το οποίο υποτίθεται ότι επιλύει

    και βέβαια αυτό που θα επιτύχει η προτεινόμενη τροποποίηση είναι να υπόκειται η γυναίκα σε πιέσεις για αλλαγή του επωνύμου της προκειμένου να μην έχει προβλήματα στα ταξίδια της , κλπ.


    ξεσκεπάζεται έτσι ποιός είναι ο πραγματικός λόγος της προτεινόμενης τροποποίησης

    δεν είναι για να "διευκολυνθούν τα ζευγάρια κατά τα ταξίδια τους στο εξωτερικό", αλλά είναι ξεκάθαρα το επιχειρούμενο πισωγύρισμα σε προηγούμενες καταστάσεις


    αν πραγματικά ήθελε ο νομοθέτης να διευκολύνει τα ζευγάρια κατά τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό, θα αρκούσε :

    (1) είτε η έκδοση μιας ληξιαρχικού τύπου βεβαίωσης που να αποδεικνύει με βούλες και σφραγίδες ότι όντως ο συγκεκριμένος άντρας και η συγκεκριμένη γυναίκα είναι νόμιμο ζευγάρι

    (2) είτε εναλλακτικά, θα μπορούσε να επανέλθει η αναγραφή του πλήρους ονόματος (μικρό όνομα και επώνυμο) του / της συζύγου στα ταξιδιωτικά έγγραφα το ετέρου μέλους του ζευγαριού

    είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, το όλο θέμα θα έληγε εκεί

    όμως, είναι φανερό, ότι ο νομοθέτης δε θέλει να διευκολύνει τα ζευγάρια

    αν το ήθελε θα επέλεγε την στρωτή, πρακτική και ολοκληρωμένη λύση και δεν θα επιχειρούσε να αλλάξει τη ρύθμιση περί του μη-κοινού επωνύμου που ισχύει επί 25 έτη

    επιπλέον, όπως τονίσαμε παραπάνω η προτεινόμενη τροπολογία δεν επιλύει το πρόβλημα για τα ζευγάρια που δεν θα αποκτήσουν κοινό επώνυμο αλλά θα διατηρήσουν ο καθένας το δικό του


    συνεπώς, η προτεινόμενη λύση ούτε αποτελεσματική είναι, (γιατί δε λύνει το πρόβλημα σε όλη του την έκταση), ούτε η καλύτερη, ούτε η πιό στρωτή, ούτε η πιό πρακτική είναι, αλλά το κυριότερο, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ολοκληρωμένο τρόπο


    το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργήσει ένα επιπλέον σημείο τριβής και προβληματισμού στα νέα ζευγάρια

    σκεφτείτε το (πολύ πιθανό) σενάριο που μια γυναίκα δεν επιθυμεί να αλλάξει το επωνυμό της με το γάμο ("αδέσποτη σκύλα" θα την αποκαλούσε ο συντάκτης του αρχικού post)

    είναι σίγουρο ότι η "αδέσποτη σκύλα, θα δεχθεί πιέσεις, είναι σίγουρο ότι μαζί με όλα τα άλλα θα παίξει (πλέον) και το επιχείρημα των πιθανών δυσκολιών στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, καθώς και πολλά άλλα

    και αν η γυναίκα αυτή (σαν "αδέσποτη σκύλα") τολμήσει το αδιανόητο; δηλαδή να ζητήσει από τον άντρα να αλλάξει αυτός το επωνυμό του και να πάρει το δικό της;

    αντιλαμβάνεστε τότε τι έχει να γίνει; (δική μας εκτίμηση είναι ότι μάλλον δε θα φάμε κουφέτα από το ζευγάρι αυτό)

    απ' όλα τα παραπάνω, τα δικά μας συμπεράσματα είναι τα εξής :

    (1) είτε ο νομοθέτης δεν έχει τη στοιχειώδη ευφυΐα να δει ποιά είναι η ευκολότερη, η πιό πρακτική και κυρίως η πιό ολοκληρωμένη λύση σε αυτό που ο ίδιος παρουσιάζει ως υπαρκτό πρόβλημα και υποτίθεται πως έρχετε να ρυθμίσει με την επιχειρούμενη τροπολογία,

    (δυστυχώς από ευφυΐα οι πολιτικοί μας δεν τα πάνε και τόσο καλά, δείτε για παράδειγμα τους χειρισμούς τους στα πολύ σοβαρά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής)


    (2) είτε συνειδητά επιχειρεί το πισωγύρισμα και την επαναφορά σε καταστάσεις εκ των πραγμάτων ξεπερασμένες

    (3) είτε, τέλος, ενδεχομένως ισχύουν τόσο το (1), όσο και το (2) ταυτόχρονα

    δυστυχώς, δεν ξέρουμε ποιό από τα τρία πιθανά συμπεράσματα είναι το χειρότερο

    δυστυχώς, επίσης, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο νομοθέτης έχει μπερδέψει τη βούρτσα με κάτι άλλο, αλλά για μας είναι σίγουρο ότι έχει μπερδέψει το 2008 με το 1908 (ίσως και με το 1808)

    το να τον βοηθήσουμε να το ξεμπερδέψει, αφήνεται ως άσκηση σε σας αγαπητοί ανώνυμοι σχολιαστές, και στην καλή σας θέληση, είναι φανερό ότι ο νομοθέτης χρειάζεται βοήθεια, καθ΄ότι όπως είπαμε δεν ξεχειλίζει πιά και από ευφυΐα


    αλλά μεταξύ μας, η βοήθεια που θα πρσφέρετε πρέπει να στηρίζεται σε επιχειρήματα, έτσι;


    αν λοιπόν μπορούσατε να μεταφέρετε στο νομοθέτη όλη την παραπάνω συζήτηση, θα σας ευγνωμονούσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, εγώ ευθύς εξαρχής δηλώνω νατολίτης οριζοντίως και καθέτως και με βάση αυτό το χαρακτηριστικό μου θα πάρω θέση στο "μέγα θέμα".
    Όλα λοιπόν ξεκινούν από το νόμο. Και δεν ξεκινούν από τον σημερινό νόμο που τροποποιεί τον πρηγούμενο, αλλά ξεκινούν από τον προϋπάρχοντα νόμο και πως ο νομοθέτης κατέληξε σε αυτόν.
    Πρέπει να ξεκαθαριστεί, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με γεγονότα και όχι εικοτολογώντας.
    Ο νομοθέτης λοιπόν, έπρεπε να εκδόσει έναν νόμο που θα εξυπηρετούσε τον συγχωρεμένο Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οποίος Ανδρέας (γνωστός γυναικάς) είχε αποφασίσει να χωρίσει με την γυναίκα του (την Μάργκαρετ) και να παντρευτεί την Λιάνη. Οι φασαρίες που είχε μέσα στην οικογένεια τελικά έφτασαν στο σημείο να του οριστεί πως δεν ήταν δυνατόν μία "γκόμενα" να πάρει το επώνυμο Παπανδρέου και πως δεν μπορούσε να προσβάλει την Μάργκαρετ (μητέρα των παιδιών του) εξισώνοντάς την, σαν προσωπικότητα αλλά και την όλη της προσφορά, με μία αεροσυνοδό.
    Ο Ανδρέας τότε ζήτησε από το νομοθέτη να "κινηθεί ανάλογα", προκειμένου να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
    Τότε λοιπόν "γεννήθηκε" το "ανεξάρτητο της γυναικός" που θα έπρεπε πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχει το πατρικό της επώνυμο και όχι του συζύγου.
    Έτσι ικανοποιήθηκε η Μάργκαρετ (που δεν έχει αλλάξει το επίθετό της στο πατρικό της) και έδωσε το ελευθέρας για να παντρευτεί ο Ανδρέας την Λιάνη, που έμεινε και που θα μείνει Λιάνη, όσο και αν θέλει να κολλάει δίπλα στο επώνυμό της το Παπανδρέου.
    Η σκοπιμότητα λοιπόν δημιούργησε το θέμα. Ούτε καν το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα, στο οποίο ηγείται η Μάργκαρετ και όχι κάποια βέρα Ελληνίδα, δεν θα μπορούσε να σκεφθεί κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να το βλέπει να γίνεται πράξη.
    Για να μην διαβάζω άλλο για νόμους και άρθρα, το ζητούμενο είναι απλό:
    Γιατί ρε κορίτσια το βασανίζετε τόσο και θέλετε ανελεύθερες τις γυναίκες, προφασιζόμενες την κάθε ακρότητα που σας έρχεται στο κεφάλι;
    Γιατί επιθυμείτε διακαώς να επιβάλλετε στις γυναίκες το τι θα κάνουν στην ζωή τους;
    Μήπως, επειδή ουσιαστικά το γυναικείο κίνημα στην χώρα μας δεν υπάρχει και βρήκατε κάτι για να δικαιώσετε τον λόγο ύπαρξής σας;
    Ασχοληθείτε με τα καλλιστεία που σας ισοπεδώνουν σαν υπάρξεις...
    Ασχοληθείτε με τα σούργελα που διαφημίζονται στις τηλεοράσεις...
    Ασχοληθείτε με όλες τις "σεξιστικού τύπου" μειώσεις που δέχεται καθημερινά η γυναίκα σαν οντότητα...
    Ασχοληθείτε με την Μύκονο και τις εκεί ακρότητες που τοποθετούν την γυναίκα στο χαμηλότερο επίπεδο του ζωϊκού βασιλείου...
    Και όταν τελειώσετε με όλα αυτά (δηλαδή με έναν πόλεμο που πρέπει να ανοίξετε με τον δημοσιογραφικό κόσμο) τότε κοιτάξτε νόμους και ότι άλλο θέλετε.
    Αλλά ασχοληθείτε λίγο και με τους εαυτούς σας. Γίνετε θηλυκές, γίνετε ΓΥΝΑΙΚΕΣ (με κεφαλαία γράμματα) και όχι κυράτσες που ψάχνουν θέμα να ασχοληθούν.
    Στην τελική, οι άντρες σαν λογικά όντα (και όχι συναισθηματικά όπως εσείς), διέγνωσαν έγκαιρα το δίκαιο (εν μέρει) του νόμου και δεν αντέδρασαν. Επειδή εσείς οι γυναίκες λειτουργείτε συναισθηματικά, μήπως θα ήταν καλύτερο να αφήσετε στην άκρη αυτή τη λογική των ακροτήτων (και επιχειρηματολογικά) και να προσπαθήσετε να εναρμονιστείτε στην νέα (και δικαιότερη) κατάσταση που ο νόμος θέλει;
    Άντε, ήμουν και πολιτισμένος και άφησα στην άκρη το λεξιλόγιό μου, που μάλλον θα προξενούσε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις...
    Κορίτσια, φιλιά και καλό καλοκαίρι.
    Και μην ξεχάσετε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε και αφήστε τις παπαριές των πολιτικών στην άκρη. Ποτέ δεν θα σταματήσουν να τις κάνουν, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.
    Αφήστε λοιπόν τα μίση και πιάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ανώνυμος 12:05

    ευχαριστούμε για τη μεγαλοψυχία σας που "ήσασταν πολιτισμένος και δε χρησιμοποιήσατε το λεξιλόγιο που μάλλον θα προξενούσε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις ..." (κατά τα γραφομενά σας)

    δυστυχώς και πάλι από την πλευρά σας, αντί για επιχειρήματα, έχουμε εικασίες, εικοτολογίες και επιπλέον ολόκληρα σενάρια (αρκετά ευφάνταστα πρέπει να ομολογήσουμε, όσο και αναπόδεικτα) περί της αναγκαιότητας που επέβαλε το 1983 την τότε αλλαγή του νόμου (μόνο τη CIA και τη δολοφονία του JFK από τον Ωνάση δεν αναφέρατε, που ως γνωστόν είχε ως αποτέλεσμα η περίφημη πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζάκυ, από Κένεντυ να μετονομαστεί σε Ωνάση)

    εμείς επιμένουμε να ρωτάμε: γιατί να εγκριθεί μια τροποποίηση του νόμου, από τη στιγμή που η τροποποίηση αυτή δεν επιλύει το πρόβλημα που (θεωρητικά) έρχεται να λύσει;;;

    χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να δει κάποιος ότι και με την επιχειρούμενη τροποποίηση τα ζευγάρια που επιλέγουν να κρατήσει ο καθένας το επωνυμό του θα έχουν πιθανό πρόβλημα στα ταξίδια τους στο εξωτερικό


    άρα γιατί επιμένετε σε κάτι που είναι καταφανώς λανθασμένο;

    οι άντρες (που είναι "λογικά όντα" σύμφωνα με τα λεγομενά σας), δεν μπορούν να δουν τη λογική αντίφαση σε αυτό που πάει να γίνει;

    ούτε ο νομοθέτης;

    επ' αυτού (δηλαδή της αδυναμίας της τροποποίησης να δώσει λύση στο πρόβλημα που υποτίθεται πως έρχεται να λύσει), έχετε να πείτε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού το επιθυμήσατε, επανήλθα.
    Εσείς γιατί δεν δέχεστε να είναι ελεύθερη η γυναίκα να αποφασίζει μόνη της και όχι ο νόμος γι αυτήν;
    Τόσο κακό είναι να μπορεί να αποφασίζει μόνη της;

    Όσο για τα "ευφάνταστα σενάρια" που επικαλείστε, το έχει βούκινο όλη η Ελλάδα αλλά εσείς δεν το δέχεστε. Καλό είναι να δέχεστε και πράγματα που δεν σας συμφέρουν, όντας αλήθειες και μάλιστα μεγάλες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμος 6:17

    να ξεκινήσουμε από το τέλος : εξακολουθούμε να θεωρούμε τα σενάρια που αναφέρθηκαν παραπάνω ως "ευφάνταστα" από τη στιγμή που δεν αποδεικνύονται

    φυσικά όποιος θέλει τα πιστεύει

    ερχόμαστε τώρα, όπως το ζητάτε, στην απαρίθμηση των λόγων που διαφωνούμε με την προτεινόμενη τροποποίηση, καθώς και ποιά είναι η θέση μας περί της δυνατότητας της γυναίκας να πάρει, αν το επιιθυμεί το επώνυμο τους συζύγου της

    για το πρώτο, οι λόγοι είναι πολλοί, για παράδειγμα δείτε πρώτα το post και τα σχόλια εδώ


    http://stillelate.blogspot.com/2008/06/blog-post_24.html

    όπου αναπτύσσονται επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να επανέλθει το δίλλημα "διαφορερικό επώνυμο ο κάθε σύζυγος ή κοινό επώνυμο και για τους δύο"

    αφού δείτε το περιεχόμενο της παραπομπής, στη συνέχεια επανερχόμενοι στα "δικά μας", να ξαναπούμε ότι οι λόγοι για τους οποίους θεωρούμε αναίτια την επιχειρούμενη αλλαγή έχουν αναλυθεί εκτενώς στα προηγούμενα σχόλιά μας

    μάλλον δεν τα διαβάσατε ή δεν τα καταλάβατε

    να το ξαναπούμε λοιπόν

    ο βασικός λόγος είναι ότι επί της ουσίας η προτεινόμενη αλλαγή του νόμου δεν επιλύει το πρόβλημα που οι εισηγητές της ισχυρίζονται ότι θα επιλύσει

    και αναφερόμαστε στο να μπορεί ένα ζευγάρι να αποδείξει (στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό χρειάζεται) ότι είναι νόμιμο

    είπαμε παραπάνω ότι η προτεινόμενη τροπολογία δεν επιλύει το πρόβλημα για τα ζευγάρια που δε θα υιοθετήσουν κοινό επώνυμο, και όντως έτσι είναι, δε νομίζουμε ότι είναι τόσο δύσκολο για τον οποιονδήπτε να το καταλάβει

    τα ζευγάρια αυτά θα εξακολουθήσουν να έχουν το κάθε μέλος το δικό του επώνυμο και βέβαια, πάει περίπατο το επιχείρημα "περί αποδείξεως της νομιμότητας τους ως ζεύγος" που χρησιμοποιούν οι εισηγητές ως βασικό σκεπτικό / αιτιολόγηση για την επιχειρούμενη τροποποίηση


    από την πλευρά σας πάλι, ενώ απαιτείτε εξηγήσεις, τι οποίες έχουμε δώσει πλήρως και εξαρχής, δεν μας εξηγείτε γιατί δεν δέχεστε τη λύση που έχουμε προτείνει στα προηγούμενα σχολιά μας, δηλαδή τη θέσπιση μιας επίσημης βεβαίωσης / ληξιαρχικής πράξης που να αποδεικνύει απλά και ξεκάθαρα ότι π.χ. η Μαρία Αποστόλου του τάδε και της δείνα και ο Γεώργιος Δημητρίου του τάδε και της δείνα είναι νόμιμο ζευγάρι;

    είναι τόσο εύκολο αυτό που προτείνουμε και άμεσα υλοποιήσιμο, νομίζουμε ότι τουλάχιστον αυτό οφείλετε να το παραδεχθείτε

    επίσης, δε νομίζουμε ότι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι αυτό που προτείνουμε έχει απόλυτη, καθολική ισχύ και λύνει αυτομάτως το πρόβλημα της με επίσημο τρόπο αναγώρισης της νομιμότητας του ζευγαριού για όλα τα ζευγάρια

    κάπως έτσι ο καθένας εκ των δύο συζύγων μπορεί κάλλιστα να διατηρήσει το επώνυμό του, καθώς εξέλειπε ο λόγος αλλαγής του και υιοθέτησης κοινού επωνύμου


    πόσο πιό απλά χρειάζεται να το πούμε;

    και πόσο θα χρειαστεί άραγε να επιμείνουμε για να μας απαντήσετε που είναι το παράλογο σε αυτό που προτείνουμε;

    γιατί, είναι σαφές ότι αυτό που προτείνουν οι εισηγητές της επιχειρούμενης τροποποίησης δε στέκει με ΤΙΠΟΤΑ, γιατί απλά δεν λύνει το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι έρχεται να λύσει


    ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο σημείο, καθώς βλέπουμε ότι επιμένετε στο δικαίωμα να μπορεί ένας εκ των δύο συζύγων να αλλάξει το επώνυμο του / της και να πάρει αυτό του συζύγου του / της (και βέβαια δε μπορούμε να αφήσουμε απαρατήρητο ότι αναφέρεστε στην περίπτωση αλλαγής του επωνύμου από τη γυναίκα, ενώ δε συζητάτε το ίδιο έντονα και την περίπτωση που ο άντρας θα αλλάξει επώνυμο και θα πάρει αυτό της συζύγου του)

    να το πάρει το ποτάμι λοιπόν και αυτό :

    μάλλον ξεχνάτε ότι η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στον οποιονδήποτε ή στην οποιανδήποτε να αλλάξει το επωνυμό του / της (και το μικρό του / της όνομα επίσης) αν το επιθυμεί μέσα από μια σχετικά απλή διαδικασία

    τι εμποδίζει λοιπόν σήμερα, με την ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ την Μαρία Αποστόλου του προηγούμενου παραδείγματος να αλλάξει το επίθετό της σε Μαρία Δημητρίου ώστε να είναι κοινό με αυτό του συζύγου της;

    αν το θέλει μάλιστα μπορεί να αλλάξει και το μικρό της όνομα (στην ίδια διαδικασία με αυτή της αλλαγής του επωνύμου, να κάνει δηλαδή και τις δύο αλλαγές σε ένα βήμα), και από Μαρία Αποστόλου που την ονομάτησαν οι γονείς της (αχ, αυτοί οι καημένοι οι γονείς !!! ), να το κάνει π.χ. Αφροξυλάνθη Δημητρίου (ίσως αυτό να της αρέσει περισσότερο, ακόμα καλύτερα δε, ίσως να αρέσει περισσότερο και στο συζυγό της, δικαιωμά της και επιλογή της τέλος πάντων, και δε μας αφορά στο παραμικρό)

    βλέπετε λοιπόν ότι αυτό για το οποίο κόπτεσθει και επιμένετε να το ρωτάτε και μάλιστα με ΕΝΤΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, είναι κάτι που το ισχύον νομικό καθεστώς το προβλέπει και το επιτρέπει, άρα από τη δική μας πλευρά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επιμονή σας στο σημείο αυτό, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρις εδώ

    αν λοιπόν μια γυναίκα θέλει να αλλάξει μικρό όνομα και επίθετο και να πάρει όποιο μικρό όνομα θέλει και σαν επίθετο αυτό του συζύγου της ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ νομικό καθεστώς μπορεί να το κάνει

    επιτρέψτε μας λοιπόν να ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας : τι είναι λοιπόν αυτό που εμποδίζει μια γυναίκα να αλλάξει το επωνυμό της σε αυτό του συζύγου της να γίνει αυτό για το οποίο τόσο εφόσον επιθυμεί την αλλαγή αυτή;

    από νομική άποψη πάντως, με το ισχύον καθεστώς, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα

    επιμένετε λοιπόν να ρωτάτε, γιατί να μην αλλάξει ο νόμος και να προβλέπεται το δικαίωμα απόφασης της γυναίκας, αν το επιθυμεί, να αλλάξει το επώνυμό της

    ιδού λοιπόν η απάντηση : γιατί αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει με το ΥΠΑΡΧΟΝ και ΙΣΥΟΝ νομικό καθεστώς

    άρα, αν πραγματικά το επιθυμεί, με τα όσα ισχύουν σήμερα, η γυναίκα μπορεί να άποκτήσει κοινό επώνυμο με αυτό του συζύγου της

    και φυσικά απολύτως τα ίδια ισχύουν και για το σύζυγο, (για τον οποίο όπως ήδη επισημάναμε, δε βλέπουμε να ενδιαφέρεστε τόσο πολύ) στην περίπτωση που επιθυμεί να αλλάξει το δικό του όνομα και επώνυμο

    ας το πούμε λοιπόν εμείς, για λόγους πληρότητας και ισονομίας :

    αν λοιπόν ο σύζυγος το θέλει, μπορεί με το ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΝ νομικό καθεστώς, να μετονομαστεί από Γεώργιος Δημητρίου σε Γεώργιο Αποστόλου (να έχει δηλαδή κοινό επώνυμο με τη συζυγό του Μαρία Αποστόλου που εννοείται ότι θα διατηρήσει το δικό της όνομα και επίθετο), ή σε π.χ. Μανώλη Αποστόλου (δηλαδή ο σύζυγος να αλλάξει το μικρό του όνομα σε Μανώλης και ταυτόχρονα το επιθετό του σε αυτό της συζύγου του Μαρίας Αποστόλου)

    όπως βλέπετε, μια χαρά μπορούν να γίνουν όλα αυτά ανά πάσα στιγμή, όρεξη και διάθεση να υπάρχει


    και επειδή η εμμονή, η επιμονή και οι αγκυλώσεις σε κάποια πράγματα, κάποια στιγμή γίνονται μπουμερανγκ, επιτρέψτε μας λοιπόν, να ρωτήσουμε με τη σειρά μας :

    γιατί λοιπόν επί τόσα χρόνια (25 συναπτά από το 1983 που εγκρίθηκε ο νόμος περί διατήρησης των επωνύμων και των δύο συζύγων στο γάμο), δεν έχουμε μαζικές αλλαγές των επιθέτων τόσο με τις γυναίκες να παίρνουν το επίθετο του συζύγου τους, αλλά ίσως και κάποιες περιπτώσεις που ο σύζυγος να αλλάζει το επωνυμό του υιοθετώντας αυτό της συζύγου του;;;


    πως γίνεται να μη συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που προβλέπεται από το νόμο;

    μεταξύ μας τώρα, υποψιαζόμαστε ότι ο μόνος λόγος που επί 25 χρόνια δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα είναι ότι οι γυναίκες μάλλον δε θέλουν πιά να έχουν το επίθετο του συζύγου, όσο και αν μερικοί δυσκολεύονται να το χωνέψουν αυτό

    για δε τους άντρες ούτε συζήτηση βέβαια, απ' ότι βλέπουμε ούτε εσείς εξτάζετε τέτοια περίπτωση, δεν τοποθετήστε δηλαδή στο ζήτημα του αν έχετε πρόβλημα να αλλάζει το επώνυμό του ο άντρας ώστε να είναι κοινό με αυτό της γυναίκας του, αν και ζητάτε από εμάς έντονα να κάνουμε το αντίστοιχο για την περρίπτωση της αλλαγής του επωνύμου της γυναίκας ώστε να έχει το ίδιο επώνυμο με το συζυγό της


    επί 25 έτη λοιπόν δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, και από την πλευρά μας πάντως, ειλικρινά δε βλέπουμε άλλο λόγο, από τη στιγμή που αν το επιθυμούσε το ζευγάρι, υπάρχει πρόβλεψη του ισχύοντος νόμου για να το κάνουν, και δε χρειάζεται κανένας νέος νόμος και καμία απολύτως τροποποίηση στους υπάρχοντες νόμους

    αν έχετε κάτι να προτείνετε ως διαφορετική εξήγηση επί του αδιαμφισβήτητου αυτού φαινομένου, ευχαρίστως να το ακούσουμε

    νομίζετε ότι τελειώσαμε;;;

    κάνετε λάθος

    και αυτό γιατί ακόμα και αν (με τον όποιο τρόπο) οι δύο σύζυγοι έχουν το ίδιο επώνυμο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει ότι είναι και νόμιμο ζευγάρι (γι' αυτό δεν υποτίθεται ότι γίνεται όλη η φασαρία; ε λοιπον, και πάλι επί της ουσίας μηδέν εις το πιλήκο)

    γιατί συμβαίνει αυτό; μα για τον πολύ απλό λόγο που θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω :

    ανοίγουμε τυχαία τον τηλεφωνικό κατάλογο και πέφτουμε π.χ. στα εξής συνεχόμενα ονόματα :

    Κούγια Εύη στη μία γραμμή, και
    Κούγιας Αλέξανδρος στην επόμενη γραμμή του καταλόγου

    αυτά τα δύο ονόματα, αντιστοιχούν σε δύο άτομα, μια γυναίκα και ένα άντρα, που έχουν κοινό επώνυμο, άρα κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι είναι νόμιμο ζευγάρι, έτσι δεν είναι;

    είναι όμως; μπορεί όντως να είναι ζευγάρι, αλλά μπορεί να είναι και πατέρας με κόρη, ή μιά μητέρα με το αγοράκι της, ή απλά δύο αδέλφια ή ξαδέλφια, ή τέλος, να πρόκειται για τελείως ξένα άτομα που δεν έχουν καμία συγγένεια, ούτε εξ' αίματος, ούτε εξ' αγχιστείας

    [ελπίζουμε να μην φάμε μήνυση από τον κύριο ή την κυρία Κούγια για τη χρήση των ονομάτων τους]


    τι δείχνει το παράδειγμα αυτό ; ότι ακόμα και αν επιβληθεί το ζευγάρι να έχει το ίδιο επώνυμο (δηλαδή ακόμα και αν γυρίσουμε στη "θρυλική", προ του 1983 κατάσταση), και πάλι το ζήτημα που ισχυρίζεται ο εισηγητής της τροποποίησης ότι θα επιλύσει , δηλαδή την απόδειξη της νομιμότητας του ζευγαριού, και πάλι αυτό δεν επιλύεται καθώς δεν είναι απαραίτητο δύο άτομα που έχουν κοινό επώνυμο να είναι νόμιμο ζευγάρι

    άρα λοιπόν, πάει περίπατο και το επιχείρημα ότι αν οι δύο σύζυγοι συμφωνήσουν και επιθυμούν να έχουν το ίδιο επώνυμο, αυτόματα αποδεικνύεται ότι είναι νόμιμο ζευγάρι (δηλαδή το βασικό επιχείρημα πάνω στο οποίο βασίζεται το σκεπτικό και η αιτιολόγηση των εισηγητών της τροποποίησης του νόμου)

    άρα που φτάνουμε; μα σε αυτό που προτείναμε εξαρχής : τη θέσμιση ειδικής βεβαίωσης / ληξιαρχικής πράξης που να αναγράφει τα πλήρη ονόματα και λοιπά στοιχεία (μικρό όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, τόπο καταγωγής, κλπ.) και των δύο συζύγων και να πιστοποιεί ότι αυτά τα δύο άτομα είναι νόμιμο ζευγάρι

    και φυσικά για να απαντήσουμε ακόμα μια φορά στο επίμονο ερώτημά σας "γιατί μια γυναίκα, αν το επιθυμεί να μην μπορεί να πάρει το επώνυμο του συζύγου", ανά πάσα στιγμή αμέσως μετά το γάμο να μπορεί να μπει σε κίνηση η ΗΔΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ διαδικασία περί αλλαγής των στοιχείων ταυτότητας του ενός εκ των δύο συζύγων που επιθυμεί να αλλάξει το επώνυμό του (ίσως και το μικρό του όνομα όπως είπαμε παραπάνω)


    αν και το σχόλιο έχει τραβήξει ήδη πολύ, (και ζητάμε συγνώμη γι' αυτό) συνοψίζουμε λοιπόν και λέμε:

    (1) η προτεινόμενη τροποποίηση δεν επιλύει το πρόβλημα το οποίο ισχυρίζεται ότι έρχεται να θεραπεύσει, αλλά το μόνο που φανερώνει είναι τη διανοητική ένδεια των εισηγητών της και όσων την υποστηρίζουν

    (2) το μόνο που χρειάζεται με βάση την ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ είναι η καθιέρωση μιας ειδικής, ληξιαρχικού τύπου βεβαίωσης που να πιστοποιεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα δύο αναγραφόμενα σε αυτή πρόσωπα είναι νόμιμο ζευγάρι, με όλες τις βούλες και τις υπογραφές που απαιτεί αυτό

    (3) αν μια γυναίκα με το γάμο της θέλει να αλλάξει το επωνυμό ώστε να είναι κοινό με αυτό του συζύγου, ή αντίστοιχα, αν ένας άντρας θέλει με το γάμο του να αλλάξει το επώνυμό του ώστε να είναι κοινό με αυτό της συζύγου του, τότε να κινείται αυτόματα η υπάρχουσα και ισχύουσα διαδικασία περί αλλαγής των στοιχείων ταυτότητας και αυτό να γίνεται στο πιτς-φυτίλι

    και αφού επέλθει η επιθυμητή αλλαγή στα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δύο συζύγων, τότε να εκδίδεται η βεβαίωση που αναφέρεται στο (2)

    είμαστε έτσι όλοι ικανοποιημένοι, χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει η επιχειρούμενη τροποποίηση του νόμου; πιστεύουμε πως ναι !


    άραγε, είναι κατανοητά όλα αυτά, ή θα χρειαστεί να επανέλθουμε;;;


    ειλικρινά, φθάνοντας προς το τέλος, έχουμε έρθει στο σημείο να αναρωτιόμαστε : μήπως με την επιμονή σας, προσπαθείτε να αποδείξετε ότι διαθέτετε νοημοσύνη ανάλογη με αυτή των εισηγητών της τροποποίησης που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν λύνουν το πρόβλημα που ισχυρίζονται ότι έρχονται να λύσουν;;;

    και ότι όχι μόνο δε θα λύσουν το πρόβλημα όπως ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα;

    αν αυτό θέλετε να πιστέψουμε για σας, πρέπει να παραδεχθούμε ότι είστε σε καλό δρόμο, συνεχίστε να μας ρωτάτε γιατί διαφωνούμε με την επιχειρούμενη τροποποίηση του νόμου, ενώ είναι σαφές ότι αυτό δε γίνεται από καμιά διάθεση φεμινιστικού αντάρτικου (τι έκφραση !!! ) από μέρους μας, αλλά με κάθε ειλικρινή και έντιμη διάθεση να προλάβουμε κάτι που επί του πρακτέου δεν προσφέρει τίποτα, όπως νομίζουμε ότι αποδείξαμε παραπάνω, με επιχειρήματα που δεν χωρούν αμφισβήτηση

    επιτρέψτε μας πάντως να κλείσουμε με την επισήμανση πως θεωρούμε ότι σε όλα τα σχολιά μας έχουμε εκφραστεί σε απλά ελληνικά, δεν έχουμε πει δα τίποτα μεγάλες και δυσκολονόητες σοφίες

    πστεύουμε λοιπόν, ότι μπορούμε να συννενοηθούμε μια χαρά, αν το θέλουμε (και εννοούμε αν το θέλουμε όλες οι πλευρές)

    αν λοιπόν θέλετε, τώρα που απαντήσαμε σε όλα όσα θίξατε, απαντήστε μας με τη σειρά σας: είστε υπέρ ή κατά της λύσης που προτείνουμε και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. η γυναικα ΚΑΙ τωρα ειναι ελευθερη.

    2. μετα ΔΕΝ θα ειναι, οπως αποδεικνυουν ολα αυτα τα χαριτωμενα που γραφετε, και που πριν ΔΕΝ τα γραφατε, μια και ο νομος ΔΕΝ σας εδινε το δικαιωμα να συνδεετε το επιθετο με αγαπες, συνοχες, πιστες, υποταγες, ρομπες και ρεζιλικια...

    3. οταν ο ανδρας στην ΕΛλαδα γινει τοσο ακομπλεξαριστος που να ΜΗΝ συνδεει το επιθετο της γυναικας του με την ανδρικη του υποσταση, ΝΑΙ, να περασει ο νομος. Μεχρι στγμης, οπως περιτρανα αποδεικνυεται απο αυτα που γραφετε, ξαναλεω, υποχρεουται ο ΝΟΜΟΣ να προστατεψει τις γυναικες που βρισκονται αντιμετωπες με το διλημμα, "η το αλλαζεις, η σε χωριζω, η σε βαραω, ή, ή, ή...".
    Ο Αντρεας ηταν τοσο ακομπλεξαριστος, ο Καραμανλης επισης, τωρα αν εσεις ειστε με τον Καρατζαφερη, ε, κι αυτο αποψη ειναι.

    4. οι υπολοιπες γυναικες που ... οικειοθελως θελουν να το αλλαξουν ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    5. Γιατι θα πρεπει εγω να αλλαξω το επιθετο μου αναλογα με το με ποιον ειμαι παντρεμενη?? Δηλαδη αν παντρεφτω δυο φορες θα πρεπει να αλλαξω επιθετο ταυτοτητα χαρτια, παραχαρτια, διπλωματα 3 φορες???Χωρια τα πιστοποιητικα ταυτοπροσωπιας, που θα ειναι αααααααφθονα....


    6. Γιατι θα πρεπει αντι να απανταω στην ερωτηση "θελεις να αλλαξεις επιθετο" να απανταω σε ολες αυτες τις ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ που συνδεετε μ' αυτο, κυριε ΑΓΑ μου???
    Γιατι θα πρεπει να αλλαξω το επιθετο μου για να αποδειξω το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ??? Γιατι ειναι στο δικο μου χερι να αποδειξω την "αγαπη" και τον " σεβασμο"???

    7. Το επιθετακι των παιδιων, μπορει να αποτελειται και απο τα επιθετα των ΔΥΟ ΓΟΝΙΩΝ, αν αυτο ειναι που σας απασχολει. Οι γονεις ο καθενας το δικο του, και τα παιδια μια και ειναι ΚΑΙ των δυο, να εχουν το επιθετακι ΚΑΙ των δυο. Εκτος αν ειναι μονο του πατερα, οποτε να τα αναλαβει αυτος εξ ολοκληρου, και να μην εχουμε και αλλες υποχρεωσεις περαν της εγκυμοσυνης...

    8. Το επιθετο μου ειναι δικη μου υποθεση, και συνδεεται μονο με δικες μου αποφασεις. Με τον νομο που παει να περασει, ειναι σαν να καλεισαι να κανεις δηλωση πιστης, μεσα απο αυτην την ερωτηση. Οταν η μη αλλαγη ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ οπως τωρα, ο ΑΝΤΡΑΣ καλειται να κανει δηλωση. Αν ειναι αρκετα φαλλοκρατης, παει και το αλλαζει, Αν ο φαλλοκρατισμος του ειναι πιο ηπιος η ειναι προοδευτικος, επωφελειται απο τη νομοθεσια, και την αφηνει στην ησυχια της.

    9. Αν θελει η οικογενεια του να αποκτησει συνοχη, μπορει να μαζευεται στο σπιτι αραια και που, οπως το κανει εκεινη μετα τη δουλεια. Κι οχι να μην γνωριζουν τα παιδια τον πατερα τους αν τον δουν εκτος καφενειου.


    ΜΗΠΩΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ειναι το προβλημα σας, και τα αλλα ειναι ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΕΣ?????
    Και μην μου πειτε οτι "ειστε υπερ του να το αλλαζει εαν θελει αλλα να μπορει να το κανει ευκολα" γιατι θα σας πω
    "ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, (οι "τριχωτες κι ανεραστες" κλπ κλπ κλπ) ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ!!!!"

    Και δεν σας πεφτει και λογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ: Για τη φιλη σου, που της στερησαΜΕ οι ΗΛΙΘΙΕΣ την ...ευκαιρια να κρατησει το επιθετο του εκλιποντος συζυγου της...

    αν ειχε πεθανει ΕΚΕΙΝΗ κι οχι ΕΚΕΙΝΟΣ, χωρις να εχουν παιδια, τι θα κρατουσε απο εκεινην ο φιλος σου??

    ...ε, το ιδιο κραταει εκεινη απ αυτον... Την αναμνηση του...

    ΥΓ2: τα παιδια σου δεν ειναι ολα κοριτσια ε??? Να σου πω μετα τι ωραια που ειναι, να καταληγει το επιθετο σου δυο τρεις, δεκα γενιες πισω... Και να εχεις 8 εγγονια που να λεγονται ΟΛΑ με ΑΛΛΟ επιθετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ανώνυμος 6:17, ανώνυμος 12:05

    τι γίνεται;

    "έλλειψις επιχειρημάτων, στάσις διαλόγου";

    κρίμα, γιατί ήρθαμε σε αυτό το διάλογο με την ελπίδα ότι θα ακουστούν επιχειρήματα από την πλευρά σας

    αλλά μάλλον δε διαθέτετε

    ίσως να φταίει ότι θεωρέίτε πως δηλώνοντας "ανατολίτες", έχετε καθαρίσει


    ποιός τα χρειάζετε τα επιχειρήματα μετά από τη δήλωση αυτή;

    κρίμα και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπον

    Επειδη αρκετες ανοησιες διαβασα εδω και επειδη λιγο καθυστερημενα διαβασα ολον αυτον τον διαλογο εχω πολλα να γραψω. Απο που να πρωτοαρχισω.

    Κατ αρχην υπαρχει ενα ΑΞΙΩΜΑ. Οτι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ πρεπει να εχει ΕΝΑ ονομα καθως και οι ΓΟΝΕΙΣ το ΙΔΙΟ επωνυμο με τα ΠΑΙΔΙΑ τους.

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ειναι υπερανω των μελων της ως αυθυπαρκτη οντοτητα. Οποιος δεν μπορει να το καταλαβει ας μην παντρευτει ποτε ή αν παντρευτηκε ΚΑΚΩΣ παντρευτηκε.

    Το οτι η οικογενεια θεωρειται αυθυπαρκτος οργανισμος το αναγνωριζει και η χαρτα των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

    Τωρα ας ξεκινησουμε από τις αρλουμπες

    1. "Τα παιδια θα παιρνουν το επωνυμο και των δυο γονιων". Οποτε τα παιδια μας θα εχουν 2 επώνυμα τα εγγονια μας 4 και τα δισσεγγονα μαας 8 επώνυμα, επειδη σε μερικους το κομπλεξ κτυπαει κοκκινο.

    2. Η ειρωνια σε μια γυναικα που εχασε τον αντρα της ειναι ενδειξη της ποιοτητας του συζητητη. Προφανως θα πρεπει να ρωταμε εγκριση απο την comandatur για το εαν θελουμε ή οχι να εχουμε το επώνυμο του/της συζυγου και εαν η comandatur δεν το εγκρινει τοτε να υποταχθουμε στό θελημα της.

    3. Σε μια δημοκρατια ο καθενας ΑΝ το επιθυμει μπορει να παιρνει ΟΠΟΙΟ επωνυμο θελει. Αν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ επειδη το απαγορευει η commandatur παει να πει πως ΔΕΝ εχουμε και δημοκρατια.

    4. Το επωνυμο ειναι ΔΙΚΗ σου υποθεση; Όου, και πως νομιζα πως ηταν υποθεση των γονιων; Κατι ήξερα αυτος που έλεγε για αδεσποτες.

    5. Οποια κυρια έχει ΤΕΤΟΙΟ κομπλεξ που προτιμα να εχει ακομα και διαφορετικο επωνυμο από τα ΠΑΙΔΙΑ της μονο και μονο για να μην εχει το ιδιο επωνυμο με τον αντρα της πολυ απλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΝΝΑ.

    6. Ο υποτιθεμενος εκβιασμος ή αλλαζεις το επωνυμο σου ή σε χωριζω ειναι ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ βλακεια. Διοτι α) εν τοιαυτη περιπτωσει ας τον χωρισει πριν τον παντρευτει β) Στο θεμα της επιλογης του επωνυμου των παιδιων ΔΕΝ τιθεται θεμα εκβιασμου;

    7. Η Σουηδεζα, επειση ακριβως ως Σουηδεζα ειναι και πιο δημοκρατικη απο την Ελληνιδα αλλα εχει και πολυ υψηλοτερο IQ βεβαιως και μπορει να ταξιδευει οπου θελει ακομα και με το επωνυμο ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ αντρα της. Στην Ελλαδα ομως που ενα βολεμενο γκρουπουσκουλο φεμινιστριων κατελαβε την εξουσια και επεβαλε ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ διακυβερνηση τα παιδια της Σουηδεζας ΔΕΝ μπορουν να βγαλουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαβατηριο γιατι τους το ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ οι εν λογω σκυλες.

    Εν κατακλειδι και για αν τελειωνουμε γιατι βαριεμαι να γραφω τα ιδια και τα ιδια.

    Με τον ΗΛΙΘΙΟ, ΗΛΙΘΙΟ, ΗΛΙΘΙΟ, Η Λ Ι Θ Ι Ο νομο που θεσπιστηκε ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΚΑ και σε αντιθεση των ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ο οποιος στην ουσια απαγορευει ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ να εχει κοινο επωνυμο, ΚΑΙ ΠΑΛΙ το πρωτο θυμα ειανι η γυναικα, εν συνεχεια τα παιδια και τελευταιος ο ανδρας.

    Εγω υπερασπιζομαι πρωτιστως ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, πολυ απλα διοτι ΕΧΕΙ το ιδιο επωνυμο με εμενα αρα δεν θιγονται τιποτα αντρισμοι και τα σχετικα.

    Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αναγνωριζει την υπαρξη προβληματος ιδιαιτερα σε ΕΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ επιπεδο διοτι η ΜΟΝΗ παραφωνια ειναι η Ελλαδα λογω του γκρουπουσκουλου σταλινικων, αρρενωπποιημενων και δογματικων φεμινιστριων που αυτοεπιβεβαιωνουν την ύπαρξη τους κανοντας στους αλλους αυτο ακριβως που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως πολεμουν ως κατεστημενο: Καπελώνοντας και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ στην πλειοψηφια να παρει το επωνυμο που θεωρουν ΑΥΤΕΣ ως σωστο. Κατι σαν τον Μπάμπη τον Κρητικαρο αλλα χωρις όρχεις.

    Τωρα οποια δεν γουσταρει να εχει ΟΥΤΕ το επωνυμο του άντρα της, ΟΥΤΕ του πατερα της και της μαννας της, ΟΥΤΕ του γυιου της και της κορης της, ακομα ενας λογος να ειναι υπερ της καταργησης αυτου του ΑΘΛΙΟΥ νομου που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στον αλλον να αυτοπροσδιορισθει, ωστε να μπορει και αυτη με ευκολια να μετονομασθει σε Λάσσυ, Λουλού κλπ. και ακομα καλυτερα χωρις ΚΑΘΟΛΟΥ επωνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού οι οικογένειες ΠΡΕΠΕΙ να έχουν το ίδιο ΕΠΩΝΥΜΟ, θα δεχόσασταν να πάρετε το επώνυμο της ΣΥΖΥΓΟΥ σας, αν εκείνη ήταν αρκετά στενοκέφαλη για να αλλάξει το δικό της;

      Διαγραφή
  18. απο ολες τις ηλιθιοτητες που γραφεις θα απαντησω σε ενα, ενδεικτικα...

    ΝΑΙ ΡΕ ΖΩΟΝ, ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. animats "ανατολιτες" τους καλαρεσει, αλλα αμα τους πεις τουρκαναθρεφτους που ειναι συνoνυμα, να δεις τι παρτη θα ακολουθησει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φανταζομαι πως χρειαζεται και στοιχειωδες IQ ή έστω λιγοτερο αρρωστημενο εγωκεντρισμο για να αντιληφθεις πως τα εγγονια σου θα εχουν 4 επώνυμα ετσι;

    Και επισης φανταζομαι πως αφου στην πραξη ετσι και αλλοιως οι αντρες του ΔΙΚΟΥ σου περιβαλλοντος θα σε βαλουν να επιλεξεις μεταξυ δυο εκβιασμων ή να έχεις το ίδιο ονομα από τον άντρα σου ή διαοφορετικο ονομα με τα παιδια σου εσυ προφανως προτιμας να εισαι ξενη και προς τα ιδια σου τα παιδια.

    Φανταζομαι επισης πως θεωρεις ως δικαιωμα σου να ΑΥΤΟαναγορευτεις σε υπερσπιστρια του γυναικειου φύλου το οποίο κατ ΕΣΕΝΑ είναι τοσο ηλιθιο που δεν καταλαβαινει το συμφερον του.

    Ζωον προφανως ήταν ο πατερας σου ο οποιος απο οτι κρινω ήταν μπουλντογκ.

    Ευτυχως που ο Συνηγορος του πολιτη και ο κοινος νους δεν επιρεαζεται απο το τι λεει η καθε αδεσποτη η οποια όσο αποτυγχανει να βρει σκυλο για να γινει μητερα ή οσο αποτυγχανει να συστρατευσει γυρω της οσες αρνουνται να γινουν σκυλες, τοσο δαγκωνει ΜΕ ΛΥΣΣΑ οποιον βρει μπροστα της μεχρις οτου να της απονειμουν όλοι με υποταγη, το οφικκιο της αγελαρχισσας.

    Σιγουρα θα υπαρχουν και σκυλες να σε ακολουθησουν στο παραληρημα σου. Γυναικες παντως αποκλειεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @elate

    Εκτος από αυτόκλητη τσατσά εισαι και φασιστομουτρο. Διοτι εχθες εχγραψα ενα σχολιο στο δικο σου blog χωρις αν βριζω και το εξαφανισες.

    Προφανως εχεις πληρη συγχυση του τι σημαινει δημοκρατια και δεν χρειαζεται τιποτα αλλο για να αποδειχθει πως μια φασιζουσα φυσιογνωμια (η οποια μαλιστα προσπαθει να καμουφλαρει τον φασισμο της στο ΠΑΣΟΚ) αδυνατει να αντιληφθει το δικαιωμα των αλλων στην επιλογη παρα σαν απολιθωμα του Τσαουσεκσου, του Χοτζα και του Μαο επιβαλλει ως δηθεν δημοκρατια κατι το οποιο καθε αλλο παρα δημοκρατια ειναι.

    Εκτος απο τους αρσενικους νταβατζηδες και δικτατορισκους αποκτησαμε και θυληκους. Βοηθειά μας.

    Η συζητηση με ατομα που βρισκονται σε μονιμο υστερικο παραλληρημα δεν εχει νοημα. Οποτε μπορεις να αυτοκαταστραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @animats

    Επειδη φαινεσαι πιο λογικη σου απαντω γιατι ομολογω πως δεν ειχα το χρονο να διαβασω ενα κατεβατο κειμενα

    1. ΟΧΙ οποια γυναικα δεν επιθυμει να αλλαξει το επωνυμο της ΔΕΝ ειναι σκυλα. Σκυλα ειναι αυτη που καπελωσε του παντες, και κυριως τις γυναικες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ τους να αλλαξουν το επωνυμο τους ΕΦΟΣΟΝ το επιθυμουν. Επιτρεψε μου αν θεωρω σκυλα-σκυλο οποιονδηποτε αρεσκεται σε τετοιες φασιζουσες τακτικες.
    Διοτι αν ειναι φασιζουσα και αυταρχικη η απαιτηση ενος αντρα να αλλαξει υποχρεωτικα επωνυμο η γυναικα του, η απαιτηση μιας τρίτης, άσχετης να ΜΗΝ αλλαξει επωνυμο δεν ειναι αυταρχικη και φασιζουσα;

    2. Τωρα αυτο βεβαιως που γραφεις πως και χωρισε ενα ζευγαρι παρ ολο που ειχε το ιδιο επωνυμο δεν εινασι σοβαρο επιχειρημα. Το ονομα δεν ειναι μαγικο για να κανει δυο ανθρωπους να συνεννοηθουν. Ομως ως προς το κοινωνικο προφιλ μιας οικογενειας σαφως και παιζει ρολο να εχουν κοινη ταυτοτητα, ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ τους.

    Το προβλημα της ασυνενοησίας που βεβαιως και υπαρχει, υπαρχει γιατι ολο και περισσοτεροι υιοθετουν λογικες και κυριως συμπεριφορες τυπου elate. Περιχαρακωνει το χωρο του κατουρωντας τις γωνιες του (οπως ακριβως κανουν τα σκυλια στις γειτονιες) και ωρυεται προς οποιον τολμησει να περασει σε αυτο που ΕΚΕΙΝΟΣ θεωρει ως περιοχη του.

    Ετσι οικογενειες δεν γινονται και καλο θα ηταν τετοια ατομα να μην παντρευονται ποτε, γιατι ειναι 100%σιγουρο πως ο "γαμος" τους θα ειναι τραγωδία.

    3. Ληξιαρχικες πραξεις υπαρχουν, ΟΜΩΣ, η συγκεκριμενη νομοθεσια που ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ οι σκυλες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, το ξαναλεω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αλλαγη του ονοματος στο Ληξιαρχειο λογω γαμου και κατα συνεπεια αφηνει ξεκρεμαστη οποια ΓΥΝΑΙΚΑ αλλαξε επωνυμο στο εξωτερικο λογω γαμου με απλουστατες διαδικασιες. ΔΕΝ μπορει η αλλοδαπη να παει στο ελληνικο ληξιαρχειο και να δηλωσει την αλλαγη επωνυμου διοτι ΕΤΣΙ. Οι Δημοι αρνουνται να το δεχθουν. Εκει ειναι ο φασισμος, διοτι οι αρρωστημενες φροντισαν ΜΕ ΜΙΣΟΣ να καπελωσουν τις αλλες γυναικες και να τους κανουν τη ζωη ΚΟΛΑΣΗ επειδη θελησαν να αλλαξουν επωνυμο.

    4. Αγαπητη μου, ειλκρινα μια γυναικα ή ενας αντρας παντρευεται με την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να χωρησει; Ας μην παντρευτει ποτε. Δηλαδη ο νομοθετης θα πρεπει να καταστρωσει ενα νομοσχεδιο βλεπωντας στο βαθος το διαζυγιο;

    Αλλα εν πασει περιπτωσει. Αναγνωριζω οτι η εκαστοτε αλλαγη επωμυνου συνοδευεται από γραφειοκρατία. ομως επειδη την διαδικασια αυτη την εκανε η γυναικα μου οταν αλλαξε επωνυμο, ΔΕΝ ηταν και τοσο τραγικα τα πραγματα. Ή μαλλον οσες δυσκολιες αντιμετωπισε τις αντιμετωπισε επειδη ο νομος αυτος σταζει χολη πος οποια γυαικα προσπαθησει να φυγει από το μαντρι που την εβαλαν με το ζορι.

    Σε διαβεβαιω πως τα προβληματα που ανιμετωπιζουμε και αντιμετωπίσαμε ηταν αποκλειστικα λογω του υφισταμενου νομου και οχι διαδικαστικα. Τα δε προβληματα που προκυπτουν απο την ΜΗ αλλαγη ονοματος μπορει και να ειναι περισσοτερα.

    5. Στις δημοκρατικες χωρες της Ευρωπης ο νομοθετης δινει το δικαιωμα σε οποια γυναικα θελει να παρει το επωνυμο του αντρα της και σε οποια δεν θελει να διατηρησει του πατέρα της. Ακριβως το ιδιο ισχυει για εναν ανδρα εαν το επιθυμει να αλλαξει επωνυμο. Δινει στην οικογενεια το δικαιωμα να εχουν δυο επωνυμα και παντως ενα κοινο επωνυμο για ολους ΕΑΝ το επιθυμουν.

    Εδω στο πρασινοφασισταριο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Και ποσο δημοκρατικος μπορει να ειναι ενας νομος ο οποίος στην ουσια περιστρεφεται γυρω από μια απαγορευση; Ποσο δημοκρατικος μπορει να ειανι ενας νομος που στερει τον αλλον από το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου;
    Εγω παντως αντιλαμβανομαι την εννοια του αυτοπροσδιορισμου οπως την ανταλαμβανονται οι πολίτες στις υπολοιπες 26 χωρες της ΕΕ και οι υπόλοιπες 190 χωρες του ΟΗΕ. Προφανως οι αρρενωπές ως προς την νοοτροπια Ελληνιδες φεμινιστριες θελουν να αποτελουν παγκόσμια παραφωνια


    6. Εκτος απο τις ευρωπαϊκες χωρες υπαρχουν και οι μη ευρωπαϊκες προς τις οποιες απαιτειται διαβατηριο. Αλλα και στις ευρωπαϊκες το διαβατηριο ειναι το μονο σχεδον εγκυρο πιστοποιητικο με τις συναλλαγες του πολιτη με το δημοσιο της καθε χωρας. Στα παιδια μου οι ηλιθιες που νομοθετησαν αυτο το εκτρωμα ΔΕΝ δινουν διαβατηριο επειδη τιμωρουν την μαννα τους επειδη αλλαξε ονομα με το γαμο της, οπως εκαναν και εκατονταδες αλλες αλλοδαπες που παντρευτηκαν Έλληνα. (Αρχιζω να κατανοω γιατι τελευταια οι γαμοι Ελληνων με αλλοδαπες ακομα και απο χειραφετημενες χωρες παιρνει διαστασεις επιδημιας)

    Εν κατακλειδι, το γεγονος οτι επιχειρηματολογω εδω, το κανω σαν μια υστατη προσπαθεια να καταδειξω το μεγεθος της βλακειας ενος νομου που καποιες αρνουνται να δεχτουν από ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ και μονο. Τα βιώματα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διαπραγματευσιμα ουτε συζητιουνται.

    Και τελος χαιρομαι διοτι οσο και εαν θα ηθελαν μερικες να με βγαλουν ως φαλλοκρατη ή παραφρονα τοσο η γυναικα μου, όσο και οι οικογενειες που εχουν το ιδιο προβλημα με εμας τοσο και ο παγκοσμιος κοινος νους και τελος ΚΑΙ ο Συνηγορος του πολιτη ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ. Επόμενως εχει νοημα να συζητω εαν θα ανεχομαι να μας καβαλαει η καθε elate; Διοτι με αυτα που ακουω όπου ερχεται το καθε στρατευμενο και κομματικοποιημενο φροκαλο, σε ειρωνευεται και κατουράει σαδιστικά πανω στο προβλημά σου, μου δημιουργειται ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να δω πως ειναι να δερνεις γυναικα και να το ευχαριστιεσαι. Ξεμαλλιασματα μεταξυ γυναικων εχω δει αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ ανώνυμος 4:23

    ευχαριστούμε για την επισήμανση, αν τους αποκαλέσουμε έτσι, σίγουρα θα έχουμε πολλαπλά εγκεφαλικά (ή μήπως θα έπρεπε να γράψουμε εγκε-φαλλικά)



    @ theoprovlitos :

    η δική μας θέση είναι σαφής εξαρχής

    η προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου δε λύνει το πρόβλημα για όσα ζευγάρια κρατήσουν ο κάθε σύζυγος το δικό του επώνυμο

    ως εκ τούτου, οι εισηγητές της τροποποίησης μιλάνε στον αέρα !

    για το αν μπορεί ή δε μπορεί μια οικογένεια να έχει το ίδιο επώνυμο, με την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα, επίσης έχουμε απαντήσει:

    αν το θέλουν πραγματικά, ας αλλάξει ο ένας από τους δύο το επωνυμό του, μέσα από τη διαδικασία που ήδη προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία περί αλλαγής των στοιχείων ταυτότητας που προβλέπει την αλλαγή επωνύμου για όποιον το θέλει και όχι μόνο για τις περιπτώσεις συζύγων που θέλουν να έχουν κοινό επώνυμο


    το ότι από το 1983 μέχρι σήμερα δεν παρατηρήθηκε δα και καμία μαζική και αθρόα χρήση των διατάξεων αυτών από μόνο του αποδεικνύει το προφανές :

    ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες επιθυμούν να κρατήσουν το από γεννήσεως επώνυμο που έχουν

    όσα για τα περί δικαίωσης από το συνήγορο του πολίτη και λοιπά:

    ποτέ δεν είπαμε να μην έχουν κοινό επώνυμο τα ζευγάρια που το επιθυμούν (ας κάνουν χρήση των υπαρχουσών ρυθμίσεων για να το αποκτήσουν) και ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είναι υπαρκτό το πρόβλημα της απόδειξης της νομιμότητας ενός γάμου (υπενθυμίζουμε ότι οι εισηγητές της επιχειρούμενης τροπολογίας αυτό προτάσσουν ότι έρχονται να θεραπεύσουν)

    μόνο που, όπως αποδείξαμε στα προηγούμενα σχόλια, δυστυχώς γι' αυτούς και για μας, η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @animats

    Συγγνωμη αλα γραφεις η δικη ΜΑΣ θεση. Ποίων δηλαδη η θεση; Σε μια κοινωνια υπαρχουν εμεις και οι άλλοι; Και εν πασει περιπτωσει εαν υπαρχουν, δικαιουνται οι εμεις να καπελωνουν τους αλλους; Με ποιο δικαιωμα;

    Γραφετε και μερικες ανακριβειες, ελπιζω οχι ηθελημενα. Διοτι συμφωνα με τον ισχυοντα νομο για να αλλαξει ονομα ο οποιοσδηποτε χρειαζεται να τρεχει σε δικαστηρια και να αλλαξει ονομα ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ξανα ήμαρτον Κυριε) ενω στην Ευρωπη η γυναικα μου αλλαξε ΟΛΑ της τα χαρτια με μια απλη δηλωση στην πρεσβεια της στην Αθηνα και με απλη αιτιολογια τον γαμο.

    Δεν ισχυει αυτο που λετε. Η ζωη οποιου και οποιας θελησει να αλλαξει ονομα γινεται κολαση και για να αλλαξει πρεπει να τρεχει στα δικαστηρια σαν υπόδικος.

    Επίσης, άντε και το άλλαξε μια γυναικα με δικαστικες αποφασεις. Ετσι που οι πρασινες καρεκλοκενταυρες αυτες κυριες της εξουσιας με τους παχυλους μισθους εκαναν τα πραγματα οποια γυναικα το αποτολμησει αυτο θα τραβαει αυτα που τραβαει και η γυναικα μου.

    Ο νομος εγινε συνειδητα και εκ προμελετης ετσι που να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ το ενδεχομενο αλλαγης ονοματος, ή όποια γυναικα το αποτολμήσει, να μαρτυρησει αφου δεν γινεται να μαστιγωθει δημοσίως στην Πλατεια Συνταγματος για παραδειγματισμο. Και μετα μιλατε για στατιστικες; Μονο σαν ειρωνεια μπορω να το εκλαβω.

    Να ρωτησω και εγω το άλλο; Γιατι οι περισσοτερες Φινλανδες, Σουηδες, Ολλανδες, Αμερικανες κλπ που ξερω ενω ζουν στην Ελλαδα, και ενω ειναι τοσο χειραφετημενες ωστε σε περιπτωση διαζυγιου παίρνουν τα μπογαλακια τους και το παιδι τους και την κανουν για την πατριδα τους, παρά ταυτα συνειδητα επιλεγουν να παρουν το επωνυμο του άντρα τους με αιτηση στην Πρεσβεια τους;

    Μηπως αυτο ειναι ενα κόλλημα μερικων συνδικαλισμενων Ελληνιδων και μια ψυχωση και τιποτα παραπάνω; Και για να θεσω και εγω ερωτημα, σε τι βελτιωσε επι της ΟΥΣΙΑΣ τοσο την θεση της γυναικας οσο και τον θεσμο της οικογενειας ο ισχυων νομος (εννοω στο συγκεκριμενο ζητημα);

    Απέτρεψε δηλαδη το διαφορετικο επωνυμο εναν τυραννο να ειναι σατραπης ή βιαιος; Οι σχεσεις δηλαδη σε ενα ζευγαρι χρειαζονται τις ανωθεν κακιες πεθερες να επιτηρουν με φωτοκυτταρο το τι γινεται στο σπιτι για να ευδοκιμησουν; Μα αυτο δεν θα ειναι σπιτι και οικογενεια, αλλα η Αλβανια του Χοτζα όπου "όλα ήταν τελεια" κατω από το αγρυπνο ματι του κομματος που ΠΑΝΤΑ ήξερε ποιο ειναι το καλο της κοινωνιας σε ολες τις εκφανσεις της.

    Συνεπως το ζητημα του ονοματος και ετσι οπως εχει τεθει δεν ειναι τιποτα παραπανω από ιδεολογικη αγκύλωση και δογματισμος μιας ομαδας η οποια ανηκει στην κρατικη εξουσια. Το τελευταιο και μονο αρκει για να βγαλει ο καθενας τα συμπερασμα τα του. Γιατι εαν γνωριζεις εσυ κανενα κομμα που να αντικατοπτριζει τις πραγματικες αναγκες τις κοινωνιας εγω παντως δεν γνωρίζω. Ευκολα ξεπουλα ο καθενας την ψυχη του για μια θεση στην εξουσια. Αν ειναι μαλιστα και η θεση αυτη διευθυντικη την πουλα και στο διαολο ακομα. Αν ειναι δε και ο κρατων και κομπλεξικος (γιατι για να επιδιωκει οφφικια και εξουσιες τι θαναι) αλοιμονο στον λαο από τους Σωτηρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και απο μενα! @Theoprovlitos, αν δεις το μηνυμα, μπορεις να μου απαντησεις αν καταφερες να βγαλεις ακρη μεχρι σημερα. Εχω αντιστοιχο προβλημα και μου συμπεριφερονται ολοι σαν να ειμαι τρελη..

      Διαγραφή
  25. Oson afora tin 'pagkosmia prwtotypia' na anaferw mia endiaferousa leptomereia:
    Rwtisa prosfata ena synadelfo apo to Iran sxetika me tin allagi onomatos sta eggrafa otan mia gynaika pantreuetai (sta opoia eggrafa tautopoiisis). Me koitaze sa xazos - oute pou to eixe akousei. Auto poly apla simainei oti enw koinwnika i gynaika systinetai me to onoma tou antra tis, ta xartia tis paramenoun ws exoun ef'orou zwis.

    Kai vevaia den isxyrizomai oti to Iran einai pio proodeutiko apo tin Ellada, omws to epixeirima oti se theokratika kathestwta ta zeugaria den mporoun na apodeiksoun oti einai zeugaria logw diaforetikwn onomatwn stis tautotites... den isxyei! Oi Iranes diladi pws to apodeiknyoun? Me liksiarxiki praksi (to antistoixo).

    Oso gia to thema tou blogger me tin apodeiksi mitrotitas kai tin ekdosi diavatiriwn... Den antilegei oute tha eprepe na antilegei kaneis oti talaipwrithikate adika. Alla auto deixnei eite oti i elliniki nomothesia exei keno se auto to thema, eite oti i paroimiwdis elliniki grafeiokratia (pou epafietai stin prothymia tou/tis kathe ypallilou na eksypiretisei)apla de frontise na voithisei enimerwnontas sas gia tis sxetikes diadikasies alla to aperripse apo... varemara. Aparadekto men, exw omws mia yponoia oti oute mia allagi tou nomou tha sas glitwne. Kai an elyne to sygkekrimeno provlima, gia skefteite poly agapimena zeugaria opou omws oi syzygoi einai diazeugmenoi i xireumenoi kai zoun mazi me ta paidia tous apo proigoumenous gamous (kai me diaforetika epwnyma)? De tha eprepe se kapoies periptwseis na provlepetai oti patrios i mitria tha prepei na mporoun na exoun kidemonia paidiwn pou exoun epwnymo allo apo to diko tous? (kai ara na mporoun na tous vgaloun opoia aparaitita eggrafa me mia ypografi para ta diaforetika epwnyma?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ theovoulos 10:01

    όταν αναφερόμασδτε στη δική μας θέση, εννοούμε την πρότασή μας για έκδοση ληξιαρχικής πράξης με διεθνή χαρακτήρα και ισχύ, όπου να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των δύο συζύγων (μικρό όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, τόπος και έτος γεννήσεως, κλπ.) και με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να μπορεί να πιστοποιθεί οπουδήποτε ανά την υφήλιο ότι τα συγκεκριμένα δύο άτομα είναι νόμιμο ζευγάρι

    αυτός δεν είναι ο λόγος που υποτίθεται ότι κόπτονται οι εσηγητές της τροποποίησης;


    γιατί λοιπόν δεν προχωρούν σε κάτι τόσο απλό;

    έτσι κι αλλιώς ληξιαρχική πράξη γάμου εκδίδεται, γιατί αυτή να μην έχει διαθνή χαρακτήρα και ισχύ;

    τ'οσο σημαντικό είναι πάνω στο έγγραφο που έτσι κι αλλιώς εκδίδουν, να αναγράφουν τα στοιχεία των συζύγων και με λατινικούς χαρακτήρες;

    πρέπει να πάμε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω Ιράν; δεν μας αρκεί η ευθεία οδός;

    η αλλαγή του επωνύμου οποιουδήποτε το επιθυμεί, δεν είναι κακουργηματική πράξη, ούτε όποιος επιθυμεί να το κάνει αντιμετωπίζεται από το δικαστήριο, την πολιτεία και την κοινωνία ως κακούργος

    πρόκειται για μια απλή διοικητική πράξη, σιγά το δύσκολο (για όποιον πραγματικά το επιθυμεί, επαναλαμβάνουμε)

    ας μην είμαστε λοιπόν υπερβολικοί, κανένας δεν πρόκειται να μαστιγωθεί στο Σύνταγμα αν δηλώσει ότι επιθυμεί αλλαγή επωνύμου

    επίσης, αν μιλάμε για γραφειορατία, τότε θα έπρεπε να μιλάμε και για τη γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να περάσει μια γυναίκα της οποίας ο γάμος λύεται με διαζύγιο και θα επιθυμούσε να επιστρέψει στο στο πατρικό της επώνυμο

    επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά : το ότι επί 25 έτη δεν παρατηρήθηκαν μαζικές αιτήσεις για αλλαγή επωνύμου με το γάμο, το ότι δεν υπήρξε η παραμικρή κινητοποίηση για το θέμα αυτό, (π.χ. συγκέντρωση υπογραφών, πορείες, διαμαρτυρίες, ενεργοποίηση κοινωνικών και πολιτικών φορέων), είναι ένα γεγονός που δηλώνει αυτό καθ' αυτό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες επιθυμούν να κρατήσουν το πατρικό τους επώνυμο, όσους γάμους κι αν κάνουν, με όποιον κι αν παντρευτούν (κάθε φορά)

    συνοψίζουμε λοιπόν :

    (1) λύση στο πρόβλημα απόδειξης της νομιμότητας του ζευγαριού υπάρχει και αυτή είναι η ληξιαρχική πράξη γάμου με διεθνή χαρακτήρα και ισχύ

    (2) η προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλεψη για το τι θα κάνουν τα ζευγάρια που θα διατηρήσουν διαφορετικά επώνυμα, είναι λοιπόν ατελέσφορη και ψευδεπίγραφη

    (3), επιπλέον, τα ξεφτέρια που την πρότειναν δε σκέφτηκαν την απλή, πρακιτκή και άμεσα υλοποιήσιμη λύση που προτείνουμε στο (1), οπότε τι να σκεφτούμε κι εμείς με τη σειρά μας γι' αυτούς;;;

    (3) η διατήρηση του επωνύμου με το γάμο είναι πρακτική που επί 25-ετία έχει γίνει αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών

    (4) με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της υφιστάμενης νομοθεσίας περί διατήρησης του επωνύμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να ρωτήσω κάτι? γιατί τέτοιο κόλλημα με το επώνυμο? γιατί πηγαίνουν μεσάνυχτα στη Βουλή να περάσουν νομοσχέδιο για το επώνυμο? δεν είναι λίγο τραγικό? Ξέρει κανείς να δώσει κάποια σοβαρή ερμηνεία γύρω από την αναγκαιότητα αυτού του νομοσχεδίου για αυτούς που το περνάνε τόσο ζαβολιάρικα? Υπάρχουν κάποια κίνητρα, που να καθιστούν αυτή την κίνηση κάτι παραπάνω από απλή πλεονεξία? δηλαδή τα κάναμε όλα, ας κάνουμε και αυτό? αυτή είναι η φάση? Θα μπορούσε ας πούμε να ερμηνευτεί ως κίνηση εντασσόμενη σε ένα γενικότερο πλαίσιο π.χ. σφυγμομέτρησης της συντηρητικότητας μιας κοινωνίας για να δούνε πού στέκονται και τι μπορούνε να κάνουνε? ή το προσδιορίζουμε απλώς σα πρωτογενές, ανεπεξέργαστο (και παιδιάστικα επίμονο) αντανακλαστικό σε αλλαγές που πληγώνουν την φυλετική τους περιφάνεια? Αν είναι έτσι, μήπως το επόμενο νομοσχέδιο πρέπει να νομοθετεί ότι μπορούν και τα αγοράκια, εφόσον το επιθυμούν, να παίζουν και με κούκλες?
    Να κάνω και μια ηλίθια ερώτηση? το παιδί ποιανού επώνυμο θα παίρνει (μια που δεν γίνεται μετά από 10 γενιές να έχει υποχρεωτικά 2^10 = 1024 επίθετα)? Μήπως να διάλεγε ένα ονοματεπώνυμο της αρεσκείας του? Όπως και αν θα βαπτιστεί τελικά ή αν θα παραμείνει βρωμιάρης αμαρτωλός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα μάλλον προέκυψε από τους αλλοδαπούς που θέλουν να ελληνοποιηθούν. Η νομοθεσία των χωρών τους δεν προβλέπει να κρατάνε το επώνυμό τους οι γυναίκες και προκύπτει θέμα. Στην Ελλάδα πάντα αναγραφόταν το "γένος" (επώνυμο μητέρας) στις ταυτότητες, στο ΙΣΛΑΜ διαγράφεται από παντού... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ.
      Αυτά...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]