Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τον διωγμό των Ελλήνων από Ίμβρο και Τένεδο


Νέο χαστούκι στην Τουρκία


από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ελλάδα, 85 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, δικαιώνεται για το ζήτημα της Ίμβρου και της Τενέδου, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», το Συμβούλιο της Ευρώπης, με έκθεσή του, ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα των ελληνικών κοινοτήτων που διαβιούν ακόμα στα δύο αυτά νησιά.

Παράλληλα, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία και την ενίσχυση των ελληνικών πληθυσμών καθώς και τη διατήρηση του διαπολιτισμικού χαρακτήρα των δύο νησιών.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο της συγκεκριμένης έκθεσης είναι ότι αναγνωρίζεται πλέον ότι οι Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Ίμβρο και την Τένεδο και ότι δεν αποχώρησαν οικειοθελώς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]