Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμια ειρήνη και οικονομία: Λεπτή κόκκινη γραμμή


Η φτώχεια των ΗΠΑ οδηγεί

στην παγκόσμια κρίση;

Καθημερινά εδώ και μήνες ακούω και διαβάζω για το «ράλι» των τιμών του μαύρου χρυσού. Για τα προβλήματα που δημιουργούνται παγκοσμίως από τις τιμές των προϊόντων λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Από την άλλη, διαβάζω πως η τιμή του πετρελαίου δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με την παγκόσμια κοινότητα, αλλά μόνο σε σχέση με το δολάριο. Δηλαδή, απλοποιώντας το, διαπιστώνω πως το πρόβλημα βρίσκεται στην τιμή του δολαρίου (το οποίο καταρρέει με ταχύτητα χιονοστιβάδας) και δημιουργεί προβλήματα μόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ και στην αμερικανική οικονομία. Έτσι, οι κεφαλαιούχοι των ΗΠΑ βρίσκονται να χάνουν, ή καλύτερα, να κερδίζουν λιγότερα από όσα πριν κέρδιζαν με το ισχυρό δολάριο.

Πώς τώρα μπορεί να γίνει κατορθωτό, ένα εσωτερικό πρόβλημα των ΗΠΑ να μετακινείται και να γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα; Η μεταβίβαση αυτή οφείλεται καθαρά στο γεγονός πως το κεφάλαιο των ΗΠΑ αποφάσισε να πουλήσει το πρόβλημα και να κερδίσει μέσα από αυτήν την πώληση. Πώς, ανεβάζοντας τεχνηέντως την τιμή του πετρελαίου και πιέζοντας κυβερνήσεις κρατών να ακολουθήσουν την τακτική τους, για να κερδίσουν κι αυτοί (οι κυβερνώντες) λίγα ψίχουλα.

Η τακτική αυτή ενστερνίσθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ η οποία είχε ένα τεράστιο χρέος (περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έναντι της Κίνας. Η υποτίμηση του δολαρίου διευκολύνει στην αποπληρωμή του χρέους, επιστρέφοντας ουσιαστικά λιγότερα χρήματα. Ταυτόχρονα, επηρεάζεται και συμπαρασύρεται η παγκόσμια αγορά από τις κινήσεις των αμερικανών επενδυτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που με την σειρά του επηρεάζει τις τιμές (αδικαιολόγητα) και άλλων χρηματιστηρίων που διαχειρίζονται υγιείς επιχειρήσεις.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες προφασιζόμενες τυφώνες, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (μαγική λέξη που τρομοκρατεί οποιονδήποτε επενδυτή), ασθένειες φύλαρχων ή χαλασμένες βίδες σε αντλίες πετρελαίου, κατορθώνουν να πείσουν πως η τιμή του πετρελαίου απειλείται και θα ανέβει κι άλλο επειδή η ζήτηση είναι ίση με την παραγωγή και εάν τροποποιηθεί η παραγωγή και μειωθεί (για άγνωστους λόγους) τότε δεν θα υπάρχει πετρέλαιο. Άρα, οι υπάρχουσες ποσότητες δεν είναι ασφαλείς, άρα μπορούν να είναι και ακριβές… και πάει λέγοντας.

Ένας σωρός από ηλιθιότητες και αθλιότητες που υποστηρίζονται από ανύπαρκτους οικονομολόγους (είναι άραγε σύμπτωση που σχεδόν όλοι οι «επιφανείς» οικονομολόγοι είναι εβραϊκής προέλευσης και καταγωγής;) και πιέζουν ολοένα και περισσότερο τον μανάβη της γειτονιάς μου να ανεβάσει την τιμή από τα ραδίκια επειδή δεν ξέρει αύριο την τιμή του πετρελαίου και δεν ξέρει καν αν θα υπάρχει πετρέλαιο.

Χυδαιότητες απευθυνόμενες στην απλή νοημοσύνη, για να μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά!

Βρήκαν και παίζουν. Δεν έχουν να παράγουν. Δεν έχουν να καταναλώσουν και αποφάσισαν να κερδίσουν πουλώντας το νέο όπλο της τρομοκρατίας (τις τελευταίες ημέρες ομολογήθηκε και επίσημα πως «οι τρομοκράτες γνωρίζουν την αναγκαιότητα του πετρελαίου και πρέπει κι εμείς να το κατανοήσουμε πριν να είναι αργά»).

Σήμερα κερδίζεις τρελά λεφτά, χωρίς να παράγεις, αρκεί να μπορείς να πείσεις πως υπάρχει πρόβλημα!!! Αυτό είναι γεγονός… Και ο καημένος ο φύλαρχος μπορεί να πεθαίνει από την πείνα, όπως επίσης και χιλιάδες παιδιά καθημερινά, επειδή δεν έχουν ένα φάρμακο που αξίζει 1 ευρώ!!!

Δεν τους ενδιαφέρει πόσοι θα πεθάνουν ή πως θα ζήσουν οι λαοί… Τους ενδιαφέρει μόνο ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡ-ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.

Και οι τοπικές κυβερνήσεις των κρατών αδυνατούν να κινηθούν, επειδή απλά συμμετέχουν στην άνοδο των τιμών, στην αύξηση του πληθωρισμού, στην πίεση των πολιτών…

Όλα πια βρίσκονται δίπλα στην κόκκινη γραμμή. Ανακατατάξεις έρχονται και δυστυχώς είμαστε πολύ κοντά σε μία επώδυνη περίοδο για την ανθρωπότητα. Κι αυτό, επειδή κάποιοι λίγοι, δεν θέλουν να μειώσουν λίγο τα κέρδη τους, αλλά επιμένουν να πιέζουν και να καταστρέφουν τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Και το κάνουν αυτό επειδή απλά έτσι έχουν μάθει να ζουν… Πίνοντας το αίμα ανθρώπων και καταστρέφοντας οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους…

Και όμως… Έχουν κάποια ελπίδα αν συνεχίσουν έτσι…

Ένα ταξίδι σε άλλον πλανήτη ίσως καταφέρει τελικά να τους γλιτώσει από αυτό που έχουν προκαλέσει και που συνεχίζουν καθημερινά να προκαλούν: την μήνη των ανθρώπων…

Η αντίδραση των λαών είναι πλέον προ των πυλών! Το γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν τα γεγονότα χρησιμοποιώντας τα κατά τόπους ΜΜΕ και τους τοπικούς τους αντιπροσώπους...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]