Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση καθιστά υποχρεωτική τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη Γαλλία για την ένταξη μεγάλων χωρών στην Ε.Ε., κίνηση που στοχεύει προφανώς στην Τουρκία των 70 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ επιδρά και στην Ουκρανία που (με 46 εκατομμύρια κατοίκους σήμερα) προσβλέπει στο μέλλον σε ένταξη.

Η τροπολογία, που εισήγαγε στο πλαίσιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων βουλευτής του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση με ψήφους 48 έναντι 21.

Βάσει της διάταξης, η Γαλλία υποχρεούται να διεξάγει δημοψήφισμα για την έγκριση της εισδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποψήφιου κράτους-μέλους με πληθυσμό που ξεπερνά το 5% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (περίπου 500 εκατομμύρια πολίτες).

Η τροπολογία, που καταγγέλθηκε από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, δεν είχε την ομόφωνη στήριξη της γαλλικής δεξιάς.Από πλευράς αντιπολίτευσης, η βουλευτής των Σοσιαλιστών Ρενέ Ντοσιέρ μίλησε για «ντροπή και αίσχος».

Το συνολικό κείμενο για τη αναθεώρηση του γαλλικού Συντάγματος ψηφίζεται σε πρώτη ανάγνωση στην Εθνοσυνέλευση στις 3 Ιουνίου και το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ήδη δηλώσει πως θα καταψηφίσει.

Η Γερουσία ψηφίζει στις 10 Ιουνίου, προτού τα δύο σώματα συνέλθουν από κοινού τον Ιούλιο για την τελική απόφαση με πλειοψηφία τριών-πέμπτων.
HellenicRevenge
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]