Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λόγος για συμβιβασμό από τον Πρόεδρο των Σκοπίων


Νέα παρέμβαση Τσερβένκοφσκι

υπέρ συμβιβασμού για το όνομα

Η εντατικοποίηση των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίας είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 1ης Ιουνίου στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. Οπως δήλωσε χθες, η εξεύρεση λύσης είναι εφικτή μόνο εάν επιδειχθεί διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές. «Μια προσπάθεια επιβολής λύσης, η οποία θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του λαού μας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει», επισήμανε. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ καταδίκασε τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Τετόβου μεταξύ οπαδών των αλβανικών κομμάτων DUI και DPA και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στη διενέργεια των εκλογών να συνεισφέρουν για δίκαιη και δημοκρατική διαδικασία.

Στον απόηχο της επίθεσης ενόπλων εναντίον του αυτοκινήτου του επικεφαλής του DUI, Αλί Αχμέτι, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Τέτοβο οργανώθηκε χθες διαδήλωση από υποστηρικτές του κόμματος. Από την αστυνομία συνελήφθη ένας 31χρονος ως ύποπτος.

Ο Αλί Αχμέτι άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την εναντίον του επίθεση, όπως και πίσω από ένοπλες επιθέσεις -η μία με χειροβομβίδα- που δέχθηκαν οκτώ στελέχη του κόμματός του, βρίσκεται το αντίπαλο κόμμα DPA, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Το DPA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να απέχουν από το χθεσινό συλλαλητήριο, χαρακτηρίζοντάς το «κάλεσμα προς τους Αλβανούς να αρχίσουν να αλληλοσκοτώνονται».

Τα βίαια επεισόδια στην ΠΓΔΜ προκάλεσαν χθες την αντίδραση της σλοβενικής προεδρίας της Ε.Ε., η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η βία δεν έχει καμιά θέση στην προεκλογική εκστρατεία». Με την ίδια ανακοίνωση καλούνται οι αρχές της ΠΓΔΜ να ερευνήσουν τα βίαια περιστατικά, ενώ ζητείται από τα κόμματα να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους για διενέργεια ελεύθερων, δίκαιων και ειρηνικών εκλογών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]