Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ελληνικό veto στο ΝΑΤΟ ετέθη κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον;


Ή αποτελεί δείγμα αυτονόμησης της Ελλάδας από τα δεσμά των αγγλοαμερικανών;


Το παραπάνω ερώτημα δεν είναι απλά ρητορικό ή συνομωσιολογικό.
Αποτελεί απορία μάλλον όλου του ελληνικού λαού πέραν από συναισθηματικές εθνικές κορώνες για επιτυχία της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή μέχρις στιγμής έχει προβεί σε ενέργειες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που αποτελούν για άλλους τολμηρά βήματα και για άλλους επικίνδυνα βήματα.
1. Υπέγραψε την λιμνάζουσα σύμβαση για τον ρωσικό αγωγό.
Η υπογραφή αυτής της σύμβασης σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών θίγει τα συμφέροντα των αμερικανών στην περιοχή σε σχέση με τους ενεργειακούς δρόμους.
Υπεγράφη ερήμην των αμερικανών -μόνον με την παρέμβαση Πούτιν- ή μετά από συναίνεση των αμερικανών και κατόπιν συμφωνίας με τον Πούτιν?
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και η επίσκεψη Κίσσιντζερ στην Μόσχα με ομάδα αμερικανών και οι συνομιλίες που έγιναν με τον Πούτιν.
Όπως επίσης για να ενημερωθεί ο αναγνώστης θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις ηπα σε δυο ομάδες οικονομικοπολιτικών συμφερόντων: τους βορειοαμερικανούς και τους νότιους αμερικανούς (τεξανούς).
Επομένως η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή σχετίζεται με την έγκριση της μιας ομάδας που συνεργάζεται -λόγω συμφερόντων-με τον Πούτιν.
2. Η προμήθεια όπλων από την Ρωσία με διακρατική συμφωνία.
Προφανώς μπορούμε να ισχυριστούμε ένα παρόμοιο σκεπτικό που αναπτύξαμε παραπάνω.
3. Το veto για την ένταξη της fyrom στο NATO
Πρακτικά κανείς έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να πράξει αντίθετα και να μην κατηγορηθεί για εθνική μειοδοσία.
Η ενέργεια της κυβέρνησης Καραμανλή αποτελούσε και αποτελεί μονόδρομο.
Και η Ουάσιγκτον το γνώριζε αυτό παρά τους ισχυρισμούς κάποιων για ελλιπή πληροφόρηση.
Όμως σε τι άραγε εξυπηρετεί τις ηπα η άσκηση veto και η παραμονή της fyrom εκτός νατο?
Σύμφωνα με αξιόπιστα σενάρια που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται οι ηπα έχουν αποφασίσει ότι στην σημερινή συγκυρία ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος στα Βαλκάνια είναι η Αλβανία.
Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η μονομερής ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελούν το πρελούντιο για τις επόμενες κινήσεις.
Την ενσωμάτωση της περιοχής του Τετόβου που ανήκει στην fyrom στο Κόσοβο και την άτυπη προς το παρόν -δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου- δημιουργία της “μεγάλης Αλβανίας”.
Οι αμέσως επόμενες κινήσεις λογικά θα πρέπει να είναι:
Έγερση θέματος τσαμουριάς και θέμα αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα με προσπάθεια απόσχισης μέρους της ελληνικής επικράτειας.
Παράλληλα προκειμένου να ολοκληρωθεί το σενάριο έχουν ήδη γίνει κινήσεις για δημιουργία θέματος τουρκικής Θράκης.
Η τελευταία απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετικά με την “τουρκική ένωση” έδωσε ήδη το έρεισμα στην Τουρκία να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες για την αυτονομία της Θράκης.
Πρόβλημα θα αποτελέσει ο ρόλος της Βουλγαρίας ο οποίος είναι αμφίρροπος με δεδομένο ότι εποφθαλμιούν το υπόλοιπο κομμάτι της fyrom -χορηγούν αφειδώς βουλγαρικά διαβατήρια στους σκοπιανούς-και ταυτόχρονα την κάθοδό τους στο Αιγαίο.
Ας μην ξεχνάμε ότι η επιρροή των ΗΠΑ στην Βουλγαρία είναι τεράστια με αμερικανοσπουδαγμένους ηγέτες.
Επίσης άξιον να σημειωθεί είναι το γεγονός της επιρροής του μουσουλμανικού κόμματος στην Βουλγαρία που θα δράσει σύμφωνα με τις επιταγές της Άγκυρας.
Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το μουσουλμανικό τόξο -από το Κόσοβο μέχρι την Ελλάδα- το οποίο θα αποτελέσει -λόγω των Αλβανών και των Τούρκων- την ασφαλή σκέπη των ενεργειακών δρόμων που επιθυμούν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Τα σχέδια αυτά είναι πασίγνωστα.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τα αντίμετρα της ελληνικής πολιτείας για την προστασία της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Ελπίζουμε ότι υπάρχουν.
Επίσης είναι άγνωστη η στάση της Ρωσίας στα τεκταινόμενα και τα ενδεχόμενα αντίμετρα της στις διαφαινόμενες κινήσεις των ΗΠΑ και στην αποδυνάμωση της επιρροής της στην Βαλκανική.
Άραγε οι τελευταίες συνομιλίες Μπους - Πούτιν αφορούν και στα σενάρια περί αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια;
4. Η κυβέρνηση Καραμανλή στο εσωτερικό μέτωπο προχωρεί ακάθεκτη σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού -πέρα από τα σκάνδαλα- συρρικνώνοντας τα εργασιακά δικαιώματα και ξεπουλώντας την κρατική περιουσία με το πρόσχημα της καλύτερης εξυπηρέτησης του ελληνικού λαού.
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή με την ανοχή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί εξάρτημα του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος και μάλιστα της χειρότερης εκδοχής του.
Όσον αφορά στην άσκηση της λεγόμενης εθνικής εξωτερικής πολιτικής οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού αλλά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ομάδων επιρροής που ελέγχουν την περιοχή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]