Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαστε τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


Επιμένουν με αν-άγωγους τρόπους



Είσαστε έτοιμοι για νέες αλλαγές τύπου ……Ρεπούση όπου η Μικρασιατική Καταστροφή έγινε… «συνωστισμός στη Σμύρνη»;

Τι είπατε , όχι …..δεν είσαστε; Κακώς !!!!!

Να είσαστε έτοιμοι για αλλαγές στην Ιστορία σε ότι αφορά τον Μακεδονικό αγώνα.

Ο Παύλος Μελάς θα χαρακτηριστεί (από κάποια νέα …Ρεπούση) …ως πολεμοχαρής εξτρεμιστής και ο Μακεδονικός αγώνας ένας…. «συνωστισμός….οπαδών του» που σκοπός τους ήταν …η διασάλευση της τάξης στην τοπική κοινωνία.

Που το ….πάω και γιατί σας τα λέω αυτά σήμερα;

Γιατί αυτό προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εξωτερικών θεμάτων με έκθεσή της που θα κατατεθεί αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς ψήφιση.

Στην έκθεσή της λοιπόν (A6-0059/2008) σχετικά με την πρόοδο των σχέσεων της ΕΕ με τη ΠΓΔΜ αποδέχεται ως “πολιτιστική κληρονομιά” της γείτονος χώρας την παραποίηση της ιστορίας μας μέσω της υιοθέτησης των μακεδονικών συμβόλων .

Αν αντέχετε συνεχίζω!

Συγχρόνως μας ……προτρέπει να κάνουμε κοινές εκδηλώσεις μαζί τους για να τονίσουμε την …….κοινή(!) πολιτιστική μας κληρονομιά!

(βρε μπας και παρεισέφρησαν …..Ιοί …στην επιτροπή)

Υποστηρίζει δε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συγκροτήσει κοινές επιτροπές για την εκπαίδευση και την ιστορία με τα γειτονικά κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να αναθεωρήσουν (…..) πιθανές ασυμφωνίες και παρερμηνείες της ιστορίας που μπορεί να προκαλέσουν διαφωνίες.

Χρειάζεται δηλαδή να……. Ρεπουσάρουν …την Ιστορία για να μην υπάρχουν παρερμηνείες!

Και για να πετύχει το ….Ρεπουσάρισμα…ασφαλώς θα θέλει και την νέα του …Ρεπούση !

Όπως καλά το υποψιάζεστε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αναφέρει πουθενά ,το ότι η ΠΓΔΜ επανειλημμένα έχει εκφράσει αλυτρωτικές διαθέσεις και διεκδικήσεις σε βάρος χώρας μέλους της ΕΕ, ούτε ……ξέρουν τίποτα περί χαρτών που αναφέρουν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Αλλά ξέρουν ότι «Σε …..μια συνέντευξη της η κα. Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Καθημερινή » στις 14 Οκτωβρίου 2007 ανέφερε ότι επιδιώκει τη γρήγορη και οριστική συμφωνία που περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”»!!!

Στις Βρυξέλλες βλέπετε διαβάζουν μόνο …Ελληνικές εφημερίδες. Επιτέλους και ας αργήσαμε ….Γίναμε…. Ευρώπη !!!

Καλεί και τις δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, όπως προβλέπεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία είναι ακόμη σε ισχύ.(….ΚΑΙ αυθαίρετη γνωμοδότηση η Επιτροπή !!!!! )

Θα έλεγε δηλαδή κανείς, αν διάβαζε προσεκτικά αυτήν την κατάπτυστη έκθεση, ότι η ΠΓΔM είναι ευρωπαϊκή χώρα και η Ελλάδα εκτός ΕΕ…

Αν-άγωγ(ό)ς………. η συμπεριφορά τους !!!!

Ελπίζω αύριο οι Έλληνες ευρωβουλευτές να καταγγείλουν αυτό το έκτρωμα ,που κάποιοι στις Βρυξέλλες το ονόμασαν …έκθεση και να απαιτήσουν να μην «περάσει» από την Ολομέλεια, γιατί θίγει τη χώρα μας και ανοίγει τις ορέξεις των Σκοπιανών.

Γιατί αν περάσει το ……Ρεπουσάρισμα δεν το γλυτώνουμε!
Politis-gr
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]