Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί (αν)ασφαλιστικού…

Το θέμα των ημερών και η κλοπή των αιώνων
(εις τους αιώνας αμήν)
Τι να πω και τι να αφήσω για το θέμα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι οι ηγέτες να ασχοληθούν και να εξασφαλίσουν με τον τρόπο αυτό τον «πολιτισμένο χαρακτήρα» των Ευρωπαϊκών κρατών. Και λέω πολιτισμένο, γιατί πρέπει να αντέξουν όλα τα (παλιά) κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην «εισαγωγή» νέων πολιτών από Ευρώπη αλλά και Ασία.
Και άντε, καλά. Αυτούς να τους καταλάβω! Τους δικούς μας; Πώς να καταλάβω τον τρόπο σκέψης τους; Βέβαια, οι δικοί μας πολιτικοί άρχοντες άλλα είχαν στο μυαλουδάκι τους όταν συναποφάσισαν τον «εξαναγκασμό» σε «εργασία έως θανάτου».
Οι δικοί μας «προύχοντες» σκεφτόντουσαν τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρετε, αυτά που καταληστεύθηκαν εδώ και δεκαετίες από όλους όσους περνούσαν από τις αρμόδιες σχέσεις. Δεν πήγαινε καλά η δραχμή; Στηριζόταν με τα αποθεματικά των ταμείων. Δεν πήγαινε καλά το χρηματιστήριο; Στηριζόταν με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή με τις αιματηρές οικονομίες του Έλληνα πολίτη!!! Γενικότερα, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, η λύση ήταν μία!
Βέβαια, θα σκεφθεί κανείς πως καλά έπραξαν. Ήταν καλύτερη η λύση αυτή, από τον εξωτερικό δανεισμό. Ναι, δεν λέω, αλλά μήπως θα μπορούσε να υπάρξει μικρότερη «αφαίμαξη» εάν γινόταν σωστότερη, ορθολογικότερη, διαχείριση του δημοσίου χρήματος;
Ανοησίες, θα μου πείτε. Εμείς έχουμε «τους φωστήρες της οικονομίας» διεθνώς. Τα καλύτερα μυαλά!!! Θα συμφωνήσω μαζί σας. Αλλά τα καλύτερα μυαλά, μάλλον εργάστηκαν λιγουλάκι και για τον εαυτό τους. Τόσο λιγουλάκι δηλαδή, που όλοι τους είναι σε τόσο άνετοι οικονομική κατάσταση που ούτε τα τρισέγγονά τους θα χρειαστεί να εργαστούν ποτέ!
Στην υγεία του κορόϊδου. Στην υγεία του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα εργαζόμενου.
Τώρα, εάν εμείς δεν θα προλαβαίνουμε καν να παίρνουμε σύνταξη, αυτό θα είναι και η «έσχατη προσφορά» στην πατρίδα και στους άρχοντές της. Και μην σκεφθείτε ότι υπάρχει καμία σχέση με το «δούναι και λαβείν». Εδώ έχουμε να κάνουμε με το «δούναι έως αποθνήσκειν».
Και για να το κλείσω (αν και τελειωμό δεν έχει) το θέμα, μία απορία θα εκφράσω: Γιατί οι πρόωρα απερχόμενοι εκ του βίου τούτου δεν έχουν οικονομικές απολαβές (έστω σε αντιστοίχιση της έως του θανάτου προσφοράς); Εννοώ για την ακρίβεια: Γιατί οι πρώτου βαθμού συγγενείς, ενός που «φεύγει» πριν να πάρει σύνταξη, δεν αποζημιώνονται με μορφή πρόωρης σύνταξης;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]