Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απεργίες της ΔΕΗ - Η παρερμηνεία της Δημοκρατίας



Η απεργία είναι ένα δικαίωμα (και πολλές φορές υποχρέωση) που έχει κατακτηθεί με αγώνες και που οφείλει ο κάθε εργαζόμενος να σέβεται, να τιμά και να φροντίζει για την διατήρησή του. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ και ίσως οι συνδικαλιστές ή κάποιοι «εργατολόγοι» να μπορούν να με βοηθήσουν να καταλάβω περισσότερο ή καλύτερα την έννοια του ρήματος «απεργώ».
Βέβαια, η απεργία είναι ένα βασικό δικαίωμα που απορρέει από την δημοκρατία. Δημοκρατία, σημαίνει πως είμαι ελεύθερος να κάνω όσα επιθυμώ, χωρίς όμως να ενοχλώ ή να παραβιάζω τα δικαιώματα κανενός άλλου.
Αλλά με την σειρά της η δημοκρατία, είναι μία πολυβασανισμένη λέξη. Στο πέρασμα της ιστορίας ταλαιπωρήθηκε από διάφορους σαλτιμπάγκους της εξουσίας. Στις ημέρες μας εκτελείται από διάφορους «δημοκράτες» που στο όνομα της λέξης «προσωπικό συμφέρον» παραβιάζουν τα δικαιώματα όλων των άλλων.
Η απεργία της ΔΕΗ λοιπόν έχει καταντήσει να είναι κάτι, που, προσωπικά τουλάχιστον, δεν μπορώ πλέον να κατανοήσω. Ο ηλεκτρισμός είναι ένα σύγχρονο αγαθό και μάλιστα άκρως απαραίτητο στην καθημερινότητά μας. Η ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) τον παράγει και τον διαχειρίζεται απρόσκοπτα και δίκαια. Και στις ημέρες μας περάσαμε από την διαχείριση του αγαθού στην «προς προσωπικό όφελος» εκμετάλλευση του δημοσίου πλούτου. Και αυτό, εις βάρος όλων αυτών που είναι «συμβαλλόμενοι» με την Δημόσια αυτή επιχείρηση. Όταν η «σύμβαση» αυτή καταργείται μονομερώς, δεν υπάρχουν νομικές και οικονομικές συνέπειες;
Όταν οι συχνότατες διακοπές ηλεκτρισμού καταστρέφουν ηλεκτρικές συσκευές σε σπίτια, καταστήματα και εργοστάσια, δεν υπάρχουν νομικές και οικονομικές συνέπειες;
Όταν εργαζόμενοι χάνουν ημερομίσθια εξαιτίας των συχνότατων διακοπών ηλεκτρικού, δεν υπάρχουν νομικές και οικονομικές συνέπειες;
Και αυτά τα όταν τελειωμό δεν έχουν…
Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, κατεβαίνουν οι διακόπτες; Και δεν θέλω σαν απάντηση μία από τις συνηθισμένες. Θέλω την αλήθεια. Να πούνε οι «συνδικαλισταράδες» της ΔΕΗ, σαν άντρες, έστω για μία φορά την αλήθεια: Επειδή έτσι γουστάρουμε… Να πω κι εγώ τότε: Μπράβο τους μάγκες. Αλλά μάγκας είναι αυτός που κάθεται και αντιμετωπίζει τις ευθύνες του. Άρα… τζάμπα μάγκες! Με τα χρήματα άλλων (δημοσίου και καταναλωτών) συμπεριφέρονται αυταρχικότατα σαν αυτοκράτορες, δικτατορίσκοι ή σαν να κληρονόμησαν από τον παππού τους μαζί με τα χωράφια και μερικές μετοχές της ΔΕΗ!!!
Λοιπόν: Αρκετές ζημιές έχετε κάνει κύριοι. Και νομίζω ότι όποιος κάνει ζημιά πρέπει και να πληρώνει. Δική μου πρόταση είναι να γίνονται μηνύσεις, όχι στα σωματεία αλλά προσωπικές (στο προσωπικό που εργάζεται τη στιγμή της διακοπής και που στην ουσία κατεβάζει τους διακόπτες).
Για να σταματήσει και να είναι απρόσωπη η απεργία σας, βρε παιδιά, να αποκτήσει και αυτή πρόσωπο επιτέλους… Για να εισπράξει και ο (ζημιωμένος) καταναλωτής… Για να είσαστε μάγκες πραγματικοί και όχι "τζάμπα μάγκες"...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]