Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενδοκυβερνητική εμπλοκή με τις κρίσεις στην Αστυνομία!


Την κρίση που απέφυγε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Παπαδήμου, από τα οικονομικά θέματα, φαίνεται ότι θα υποστεί από τις …κρίσεις στην Αστυνομία!

Αιτία η εμμονή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή να προχωρήσει κανονικά στις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του σώματος την πρώτη Μαρτίου, παρά την περί του αντιθέτου συμφωνίας μεταξύ του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη σαμαρά, στο πλαίσιο της πάγια αναβολής τους σε προεκλογική περίοδο, όπως έγινε το 2000 και το 2005 με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.


Το θέμα των κρίσεων στην αστυνομία
είχε τεθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Χρήστου Παπουτσή να πραγματοποιήσει κρίσεις στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες μάλιστα ακόμη σημείο τριβής μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Νέας Δημοκρατίας, αφού ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας και έγγραφα που εμπλέκουν και τον Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γαμβρό του Χρήστου Παπουτσή, Μιχάλη Καρχιμάκη, στην διαδικασία επιλογής των νέων ηγετών του σώματος!

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε ότι στον έβδομο όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη έχουν ετοιμαστεί μέχρι και
λίστες με τα ονόματα όσων πρόκειται να «κοπούν» και τα οποία οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν στην Συγγρού ότι είναι στο σύνολό τους …γαλάζια.

Οι συγκεκριμένες λίστες μάλιστα «χρεώνονται» στον Γ.Γ. Λευτέρη Οικονόμου.
Ο Α. Σαμαράς έλαβε και πάλι την διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό ότι οι κρίσεις θα γίνουν από την Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και βάση αυτής ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε το πρωί της Παρασκευής και την σχετική δήλωση απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Όμως ο
Χρήστος Παπουτσής φαίνεται ότι …πήρε το όπλο του και με ανακοίνωση του διαφοροποιείται από τον Λουκά Παπαδήμο αναφέροντας:
«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων . Η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων».

Και εδώ βέβαια προκύπτει το
ενδοκυβερνητικό πρόβλημα αφού για να ξεκινήσουν οι κρίσεις, με πρώτον τον Αρχηγό του σώματος, πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ. Και από την στιγμή που ο Λουκάς Παπαδήμος έχει δεσμευτεί για την διενέργεια των κρίσεων μετά τις εκλογές, ποιος θα το συγκαλέσει;

Η εξέλιξη αναμένεται με πραγματικό ενδιαφέρον αφού ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ουσιαστικά αμφισβήτησε τον Πρωθυπουργό και φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει στο επίπεδο των Γραφείων Τύπου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]