Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζούμε τους πόνους της γέννας ή του θανάτου της πατρίδας μας;


Μου λένε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει άλλο, πως έφτασε στο τέρμα της και πως πρέπει να αλλάξει… Μου λένε πως οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι Έλληνες, πως έχουν μάθει στην εύκολη ζωή και δεν έχουν καμία σχέση με το ιστορικό λαμπρό παρελθόν τους… Μου λένε πως η Ελλάδα πεθαίνει… Είναι άραγε έτσι;

Ε, λοιπόν, αυτό είναι σωστό αλλά και λάθος. Σωστό, επειδή οι σημερινοί Έλληνες όντως έχουν γίνει μαλθακοί, έχουν αφεθεί στις χάρες μιάς ζωής που μοιάζει με πόρνη… Ξέχασαν πως πίσω από κάθε πόρνη υπάρχει και ο… νταβατζής. Ο σκληρός προστάτης που δεν ζητάει, απαιτεί να πληρωθεί για την πραμάτεια του, απαιτεί να πληρωθεί για την παρανομία του…
Ναι, οι σημερινοί Έλληνες έχουν πάρει αποστάσεις –κυρίως ηθικές- από τους προγόνους εκείνους που βροντοφώναξαν «όχι» στην κατοχή της χώρας, στον εξευτελισμό τους.
Ναι, οι Έλληνες έγιναν «πρεζόνια» και απολύτως εξαρτώμενοι από ένα σύστημα που ήταν επίσης εξαρτώμενο από κάποιους άλλους… Αυτούς τους άλλους που σήμερα μας θέλουν γονατισμένους, ανελεύθερους, υποτακτικούς τους, υπηρέτες τους…

Όλα γύρω μας αλλάζουν με τρομερές ταχύτητες, κι εμείς στέκουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις που μας αφορούν, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς, και μοιάζουμε παραδομένοι θαρρείς στην «μοίρα» που μας επεφύλαξαν οι δοτοί άρχοντές μας… Κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν και μας απειλούν…

Ναι, αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει άλλο…
Ναι, αυτή η Ελλάδα πεθαίνει.
Η Ελλάδα της εξάρτησης, η Ελλάδα των τιποτένιων φελλών που ξαφνικά έγιναν άρχοντες, η Ελλάδα των λαμπρών οικογενειών που διαφέντευαν την χώρα, αυτή η Ελλάδα πεθαίνει.

Όμως, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα που ξεπροβάλει μέσα από ισχυρούς πόνους μιάς γέννας.

Σήμερα, γεννιέται, ξαναγεννιέται η Ελλάδα.

Σήμερα μαθαίνουμε τα λάθη μας και ευελπιστώντας το πάθημα να μας γίνει μάθημα, αρχίζουμε να σκιαγραφούμε την Ελλάδα του αύριο. Την Ελλάδα των Ελλήνων. Την Ελλάδα των υπερήφανων νοικοκυραίων. Την Ελλάδα των πολιτών και όχι των μονίμως σκυμμένων πολιτικών.

Σήμερα, αυτή η πατρίδα, αυτός ο λαός, καλείται να περάσει μέσα από ένα καμίνι. Καλείται να απεκδυθεί την σύγχυση που του έχουν επιβάλει και να βρει την λύτρωσή του μέσα από διαδικασίες που ο ίδιος ο λαός θα ορίσει.

Σήμερα πεθαίνει ένα σάπιο σύστημα εξουσίας και απειλεί να συμπαρασύρει μία χώρα στην δική του καταστροφή.

Σήμερα, το πολιτικό σύστημα «καίει» το ένα μετά το άλλο τα «σκουπίδια» που κουβαλούσε και άθελά του διώχνει τις παρωπίδες από τον λαό. Και αυτός ο λαός, παρακολουθεί με μία «απάθεια» που τρομάζει τους δυνάστες του.

Σήμερα ζούμε αυτό που αυτοί μας ετοίμασαν με την δική μας ανοχή.
Από εμάς, όμως, εξαρτάται το αύριο. Το δικό μας και το δικό τους…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το αν θα αναγεννηθει η πατριδα μας εξαρταται απο τα αποτελεσματα των εκλογων,οποτε γινουν!
    Διοτι αν βγαινουν οι ιδιοι και οι ιδιοι του συστηματος,αλλα πλεον με διαφορετικα δηθεν "νεα" κομματα και καταφερνουν να πειθουν τους ψηφοφορους οτι αυτοι ειναι οι καταλληλοτεροι και οι δηθεν διαφορετικοι ,πως θα πραγματοποιηθει αυτη η αναγεννηση??!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Kάθε εμπόδιο για καλό", λέει η παροιμία. Αυτό το δράμα που βιώνουμε θα γίνει αιτία να δούμε καθαρά τι γίνεται και να βρούμε τον χαμένο εαυτό μας. Μετά από αυτό, όλα είναι θέμα χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πάλι Κωνσταντίνε με εκφράζει το κείμενό σου. Εχεις δίκιο, πρεζόνια καταντήσαμε. Ομως έχεις συναντήσει ποτέ πρώην πρεζόνι πλήρως απεξαρτημένο; Τέτοιο βάθος τέτοια δύναμη και τόσο φως... Αντε, να φτιάξουμε μια Ιθάκη για επιτυχημένη απεξάρτηση και να βρούμε και μια καλή μαμή που ξεγεννάει γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ ΨΥΧΡΑ ΜΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ .
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΤΡΩΓΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ .

    ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλώς Κωνσταντίνε έχουν απομείνει έντιμοι, νοικοκυραίοι άνθρωποι. Γνωρίζω πολλούς που τους έχουν τσακίσει λαμόγια επειδή στάθηκαν εμπόδιο στις βουτηχτές που έκαναν στο δημόσιο χρήμα. Έχουν ακόμα όμως και το θάρρος και τη δύναμη να αγωνιστούν για το καλό του τόπου, αρκεί να μη βρεθούν δίπλα στους σταυρωτήδες που θα παριστάνουν τους αγωνιστές τώρα. Γιατί έχουν το χάρισμα του χαμαιλέοντα οι απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]