Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαθήματα υποτέλειας…


"Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες" και ως εκ τούτου "δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα": Αυτά είπε σε ομιλία του προ ημερών στο Βερολίνο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης και εκ πρώτης όψεως έχει δίκιο. Όμως…

Όμως, ο Σημίτης υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας επί μια οκταετία και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν σε μια επόμενη ομιλία του ή δημόσια τοποθέτησή του να μας πληροφορήσει τα εξής:

1. γιατί είναι τόσο βέβαιος ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος με την Τουρκίας

2. γιατί είναι τόσο σίγουρος για την έκβασή του σε μια- δυο ώρες;

3. γνωρίζει κάτι περισσότερο απ ότι είναι γνωστό για τη Συμφωνία που υπέγραψε (κατ εντολή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Ολμπράιτ) με τον Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη μετά την κρίση των Ιμίων, όταν ως πρωθυπουργός της χώρας αναγνώρισε τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο;

4. Γνωρίζει ( ρητορικό το ερώτημα γιατί προφανώς γνωρίζει) πως ακριβώς μοιράζεται η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου με τη συμφωνία που ήταν έτοιμη να υπογράψει αλλά δεν πρόλαβε γιατί έχασε τις εκλογές το 2004; Σε αυτό το ερώτημα, μπορεί να απαντήσει και ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος ως υπουργός τότε υλοποίησε την πολιτική της προσέγγισης που έφτασε λίγο πριν την υπογραφή συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα…

5. Αν οι εξοπλισμοί είναι περιττοί, τότε γιατί επί πρωθυπουργίας του οι εξοπλιστικές δαπάνες πολλαπλασιάστηκαν; Τις παρέλαβε στο 0,9 του ΑΕΠ το 1996 (1 δις ευρώ) και τις τίναξε στο 2,5% ή στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2003. Πότε είχε δίκιο; Τότε ή τώρα;

Η μόνη εξήγηση ίσως για όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το γεγονός της πτώχευσης της χώρας. Προφανώς, ο Κ. Σημίτης, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει χώρα με περιορισμένη εθνική κυριαρχία και ως εκ τούτου θεωρεί ότι οι Επόπτες δε θα αφήσουν το προτεκτοράτο τους να καταστραφεί. Κάπως έτσι και για αυτόν τον λόγο, το Φλεβάρη του 1996 μετά την κρίση των Ιμίων ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με τη φράση: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Και τις ευχαρίστησε, πράγματι, έμπρακτα: Με μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Πάλι με τούτα τα σκουλίκια ασχολούμεθα; Πότε επιτέλους θα τα πατήσουμε ώστε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες" και ως εκ τούτου "δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα":"

    Τετοιες κοτσανες μονο απο ΚΚΕ και Συριζα περιμενα να διαβασω αλλα ο Σημιτακος δεν ασχολειται καν με την αυξηση της γεωπολιτικης και στρατιωτικης ισχυος της Τουρκιας μεσω πλεον της δημιουργιας βαλλιστικων πυραυλων και οχι μονο!
    Πως ειναι δυνατον οι αβαπτιστοι να ενισχυουν τον γεωπολιτικο τους και στρατιωτικο τους ρολο και εμεις απλως να τους κοιταμε?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mε το ανεκδιὴγητο ὂν που δεν εὶναι οὺτε πολιτικὸς,οὺτε Ὲλληνας,δεν θα ασχοληθὼ εδὼ.
    Ὸμως,υπὰρχει ὲνα πρὸβλημα με τον λαὸ και την κοινωνὶα μας,το σὺνδρομο του αεριτζὴ,ἢ,κατ´ὰλλους,του τζαμπατζὴ(η διαφορὰ εὶναι δυσδιὰκριτη).
    Σε επὶπεδο εθνικὴς πολιτικὴς,το σὺνδρομο εκδηλὼνεται με την μὸνιμη αναζὴτηση σωματοφυλὰκων που θα κὰνουν την δουλειὰ για πὰρτη μας:κὰποτε ὴταν τα καρὰβια απ´την Φραγκιὰ,μετὰ το ξανθὸ γὲνος,και επὶ δὺο αιὼνες τὼρα,''αι προστὰτιδες δυνὰμεις'',πλὲον δὰνειες δυνὰμεις.
    Ἂν και πὸσο αυτὴ η στὰση μας ωφὲλησε στην μακραὶωνη πορεὶα μας,το αφὴνω στην κρὶση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Αχεροντα,

    σου ευχομαι καταρχην καλη χρονια με υγεια και δυναμη.

    Το "συνδρομο" στο οποιο αναφερεσαι ξεκινα απο το ιδιο το αθλιο πολιτικο συστημα που ο λαος πολυ ευχαριστα το αποδεχεται χωρις καν να κρινει τι ειναι πολιτικα ορθο ,ή οχι, αλλα να κρινει αναλογα με το ποιος μιλαει!
    Εν τουτοις θεωρω οτι η Ελλαδα ηταν μια ιδιαζουσα περιπτωση οπου δυστυχως καποιες καταστασεις ησαν αναποφευκτες ειτε λογω λαθων ειτε λογω συνομοσιων!
    Διαβασε το αρθρο:

    http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_3307.html

    αλλα επειδη φανταζομαι πως αυτα ηδη τα γνωριζεις,σου εφιστω την προσοχη στο γεγονος οτι πολυ ευκολα διαστρεβλωνεται ο χαρακτηρας και το ηθος καποιων πολιτικων!

    ΥΓ:Δεν αναφερομαι στους πολιτικαντηδες των τελευταιων 40 ετων.Αυτοι ειναι καταδικασμενοι απο την Ιστορια με μαυρα γραμματα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φὶλε ΓΜ,χαὶρε.
    Ανταποδὶδω τις ευχὲς,κυριὼτατα σου εὺχομαι δὺναμη,πολλὴ δὺναμη,και πολλὴ αντοχὴ,διὸτι αυτὰ που ὲρχονται θα μας δοκιμὰσουν μὲχρι τα ὸρια μας και ὶσως και πὲρα απὸ αυτὰ.
    Νομὶζω θα συμφωνὴσεις μαζὶ μου,ὸτι ''κὰτι εὶναι σὰπιο στο βασὶλειο της Δανημαρκὶας''(του νὸτου).
    Δυσκολεὺομαι,ειλικρινὰ,να συμβιβαστὼ με την ιδὲα ὸτι ὲνα ὲθνος,του οποὶου τα μὲλη εὶναι τὸσο καχὺποπτα ακὸμη και απὲναντι σε ομοεθνεὶς ετερο'ι'δεὰτες,πολλὼ δε μὰλλον απὲναντι σε αλλογενεὶς,αλλὸδοξους,αλλὸτροπους,και ιδὶως απὲναντι σε Εβραὶους,καταφεὺγει τὸσο αβασὰνιστα σε αυτοὺς,και δεσμεὺεται τὸσο επιπὸλαια σε επὼδυνες συμφωνὶες.
    Ὶσως θα βοηθοὺσε να ὲχουμε επὶγνωση του πως σκὲφτονται οι ὶδιοι οι Εβραὶοι,και πως ὲχουν καταφὲρει να φτὰσουν εκεὶ που ὲφτασαν.
    Λοιπὸν,στην εβρα'ι'κὴ λα'ι'κοθρησκευτικὴ παρὰδοση,υπὰρχει μὶα δοξασὶα,μὶα φαντασματικὴ οντὸτητα,που ονομὰζεται ντυμποὺκ.Αυτὸ εὶναι η ψυχὴ ενὸς αδικημὲνου εν ζωὴ,που μετὰ θὰνατον,αλὼνει την ψυχὴ του αδικὴσαντος,και τον οδηγεὶ στην αυτοκαταστροφὴ.
    Υπὴρξε μὶα Πολωνοεβρα'ι'κὴ κινηματογραφικὴ παραγωγὴ του 1938,λὶγο πριν τον Β'ΠΠ,με αυτὸν τον τὶτλο,ενὼ αναφορὰ στην ὲννοια του ντυμποὺκ κὰνει και ο γνωστὸς Αλαὶν Ντελὸν σε μὶα ταινὶα ,νομὶζω στον ''Σκορπιὸ''.
    Μὴπως η περὶπτωσὴ μας ως ὲθνους σου θυμὶζει κὰτι απὸ ὸλα αυτὰ;
    ΥΓ 1:γιὰ το πὼς θα καταγρὰψει η Ιστορὶα τα ονὸματα των πολιτικὼν των τελευταὶων 40 ετὼν,δεν εὶμαι βὲβαιος. Εδὼ,ακὸμη ερὶζουμε για το ἂν ὲφταιγαν οι ''Ὲξη''για την Μικρασιατικὴ Καταστροφὴ ἢ ο Βενιζὲλος για τον Διχασμὸ,ἂν για τον Αττὶλα ὲφταιγε(διαζευκτικὰ πὰντοτε)ο Ιωαννὶδης ἢ ο Καραμανλὴς,κ.ο.κ.
    Παρεμπιπτὸντως,στην Θεσσαλονὶκη,και πολὺ κοντα στον Λευκὸ Πυργο,υπὰρχει οδὸς Δημητρὶου Γοὺναρη.Κὰποιος μου ανὲφερε ὸτι μὰλλον και στην Πὰτρα υπὰρχει οδὸς με αυτὸ το ὸνομα.Ακὸμη και ἂν δεχθοὺμε,για την οικονομὶα της συζητὴσεως ὸτι ο Γοὺναρης ηταν εντελὼς ὰμοιρος ευθυνὼν,δεν νομὶζω ὸτι η Μικρασιατικὴ Καταστροφὴ του εξασφαλὶζει εὶσοδο στο Πανθεον των εθνικὼν ηρὼων.
    ΥΓ 2:αυτὸ το ποιηματὰκι του Βὺρωνα το εὶχα τελεὶως ξεχὰσει,τὼρα θυμὰμαι ὸτι το εὶχα συναντὴσει σε κὰποια δημοσὶευση με θὲμα ὰσχετο προς την ποὶηση.
    Ὲρρωσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]