Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Προσωρινή στάση πληρωμών στην Ελλάδα", συζήτησαν οι 17 της Ευρωζώνης!

  • Οι Ολλανδοί "ξαναχτυπούν", μέσω του υπουργού Οικονομικών τους, ο οποίος μιλά ανοιχτά πια για "προσωρινή στάση πληρωμών". "Σπάσαμε ταμπού", λέει αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup!
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ζητά ανοιχτά να γίνει αποδεκτή μία προσωρινή στάση πληρωμών της Ελλάδας προς όφελος μίας ουσιαστικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας. Η άποψη αυτή έχει προφανώς επικρατήσει στο κλαμπ των «17» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung SZ (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 13.7.11), η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του Ολλανδού υπουργού.



«Σπάσαμε ταμπού», λέει ο κ. ντε Γιάγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα και προσθέτει: «Αποφασίσαμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και αυτό ισχύει και για την αποτροπή μίας προσωρινής στάσης πληρωμών». Όπως σημειώνει, «προτεραιότητα για τα 17 κράτη της Ευρωζώνης έχει τώρα η ουσιαστική συμμετοχή. Εάν δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχθούμε μία προσωρινή στάση πληρωμών. Η ΕΚΤ έχει διαφορετική θέση».



Ο Ολλανδός υπουργός εξηγεί ότι το νέο στοιχείο που προέκυψε από το τελευταίο Eurogroup είναι ότι ορισμένες από τις επιλογές, που συζητούνται, δεν μπορούν να αποκλείσουν μία προσωρινή στάση πληρωμών. «Δεν μιλούμε για χρεοκοπία, αλλά για μία χρονικά πολύ περιορισμένη στάση πληρωμών. Συνεχίζουμε, βεβαίως, να προτιμούμε μία εθελοντική συμμετοχή, αλλά δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό έως στιγμής, σκεφτόμαστε διαφορετικά και δεν μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε την προσωρινή στάση πληρωμών», σημειώνει ο κ. ντε Γιάγκερ. 

 Επισημαίνει, εξάλλου, ότι οι περισσότερες χώρες με άριστη πιστοληπτική ικανότητα ταυτίζονται στις απόψεις τους. «Και στο θέμα αυτό χαιρετίζω τη σαφή τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Χρειαζόμαστε τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας, προκειμένου να μπορέσουμε να επιβάλουμε την ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών», λέει ο κ. ντε Γιάγκερ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]