Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγαλύτερο "ατύχημα" στην Κύπρο είναι πως είναι Ελληνική


Όλοι μιλούν για ατύχημα. Μα δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει το αυτονόητο για την Κυπριακή τραγωδία; Δεν βρέθηκε ένας να αναρωτηθεί πως ίσως να μην ήταν ατύχημα, πως ίσως να ήταν "κάτι άλλο" αυτό που προκάλεσε την έκρηξη στην στρατιωτική - ναυτική βάση;

Πως είναι δυνατόν όλοι να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν την έκρηξη στα πυρομαχικά (;) όταν αυτή έγινε την πιο δροσερή ώρα του 24ώρου;
Πως είναι δυνατόν να έχουν το θράσος να τα ρίχνουν στην ζέστη όταν η ανάφλεξη έγινε 5.30 τα ξημερώματα;

Εντάξει παλικάρια, και η εισβολή "ατύχημα" ήταν. Όπως και η πτώση του ελικοπτέρου 9 χρόνια πριν, που μέσα σε λίγα λεπτά είχε βγει το "πόρισμα" από τους Κληριδο-Σημίτηδες: Ατύχημα...

Η ατυχία του να είσαι Έλληνας. Αυτό πληρώνει η Κύπρος. Τίποτε άλλο. Κάποιοι επωφθαλμιούν να αρπάξουν τα πάντα από το μαρτυρικό νησί. Και δεν διστάζουν να καίνε από ανθρώπους μέχρι φακέλους, δεν διστάζουν να ρίχνουν τις άμυνες και να "προκαλούν" σε μία ακόμη εισβολή. Δεν διστάζουν να τα δώσουν όλα, για να μπορούν κι αυτοί να κοιμούνται ήσυχοι... Δεν διστάζουν να κόβουν δεσμούς για να "αιωρηθούν" χωρίς κανέναν σύμμαχο. Η Κύπρος πληρώνει την Ελληνική της ιστορία, πληρώνει το θάρρος του Τάσσου Παπαδόπουλου, πληρώνει την υπερηφάνεια των σημερινών κατοίκων της... Η Κύπρος πληρώνει την ατυχία της να επιλέξει τους ανίκανους για να την οδηγήσουν προς τα εμπρός.

Σήμερα η Κύπρος αποχαιρέτησε τους νεκρούς της και μέσα σε μία θύελλα προβλημάτων καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να στηθεί ολόρθη απέναντι στα σχέδια που κάνανε άλλοι γι αυτήν, χωρίς αυτήν... Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι εκδοχές της είναι πολλές. Ο Ελληνισμός της Κύπρου πρέπει σήμερα να μπορέσει να πει και πάλι "Όχι" στους εφιάλτες που τον έχουν κυκλώσει...

Στην Κύπρο έγινε ένα μαζικό εθνικό έγκλημα. Και οι "εκτελεστές" αυτού του εγκλήματος συνεχίζουν απτόητοι το... "έργο" τους...

Κωνσταντίνος με πληροφορίες από "Ολυμπία"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ??

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ¨ΝΕΟΝΕΝΕΚΟΥ"

    ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ..

    ΙΣΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν σου απαντήσω, θα σου συστήσω να ΞΑΝΑδιαβάσεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κείμενο.
    Τώρα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνεις αυτό που γράφω και δεν μπορείς να κατανοήσεις την τραγική ειρωνεία πως η Κύπρος βάλλεται επειδή ακριβώς είναι Ελληνική, δεν θα σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό, τον οποίο αφήνω εκτεθειμένο για να σε καταδιώκει. Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να πέσει σε χαρακτηρισμούς. Η ανάγνωση της Ελληνικής γλώσσας επιβάλλεται να είναι ορθή. Σου ζητώ και πάλι να ΞΑΝΑδιαβάσεις το κείμενο. Μετά, φυσικά, μπορείς να αποσύρεις τον χαρακτηρισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο "ατύχημα" και στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι ότι κάθονται πάνω σε κοιτάσματα καθόλου ευκαταφρόνητα. Και μας θέλουν υποτελείς, όπως υποτελή ήθελαν και τον λαό του Ιράκ και άλλων χωρών, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να αρχίσει το πλιάτσικο. Κοιτάξτε τι κάνουν στη Λιβύη, στη Συρία, στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης. Όλα για τα κοιτάσματα. Εμάς δεν μας έκαναν στρατιωτική εισβολή, αλλά άλλου είδους, ίσως χειρότερη. Στην Κύπρο, που τόλμησε να ανακηρύξει την ΑΟΖ της και να ανακοινώσει ότι ξεκινάει εξωρύξεις, εφαρμόζουν άλλες μεθόδους. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό συντελεστή: τον στυγνό εκβιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την προσέγγιση τις ανάλυσης σου Κωνσταντίνε .
    Τελικά σε αυτόν τον τόπο κάποτε θα πρέπει να διευρυνθεί ο διάλογος συλλογικά σε κοινωνικό επίπεδο.
    Οι πολιτικές ταμπέλες με ότι εκφράστηκε διαχρονικά μέσα απο αυτές έχει ξεθωριάσει πια.
    Αυτή η πραγματικότητα δεν είναι γνωστή μόνο σε πατριώτες αλλά και σε αιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού,δεν είναι τυχαίο πως η κατεστημένη ελιτίστικη εξουσία διαμορφώνεται με πελατειακά κριτήρια,οικογενειακά πρωτόκολλα,μέσα από μηχανισμούς σημασιολογικούς έως και δεσποτικούς θα έλεγα.
    Ο ορισμός τις έννοιας του πατριωτισμού στην διεθνή βιβλιογραφία δείχνει πως έχει άμεση σχέση με την έννοια τις ιστορίας του κάθε έθνους που πραγματεύεται ο στοχαστής.
    Η ιστορία ως έννοια πλάθεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα πολιτικά συμφέροντα ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα επίσης ας μην το ξεχνάμε.
    Το συμπέρασμα ΄μου λοιπόν είναι πως ο πραγματικά ελεύθερος Άνθρωπος δεν είναι ανιστόρητος,μπορεί να είναι συχρόνος και πατριώτης.
    Οι πατριώτες πρέπει να είναι φύλακες πρώτα τον αξιών και των αρχών τους και νομοτελειακά τις πατρίδας του.
    Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ιστορικά έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανή για το ακατόρθωτο,αλλά συχρόνος αυτοκαταστροφικοί.
    Πετύχαμε να εκτελέσουμε ίσως τους καλύτερους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 και μέσα σε πέντε χρόνια να χρεοκοπήσουμε ως κράτος.
    Είμαστε απίστευτοι!
    Ας πάμε πιο παλιά.
    Επενδύοντας στα επιτεύγματα του κλασικού Ελληνισμού η Ευρώπη τις πανούκλας του Μεσαίωνα, σήμερα να έχουμε μετεξελιχθεί από ευεργέτες τους σε οικονομικό προτεκτοράτο τους.
    Τα παραδείγματα και τα επιχειρήματα είναι χιλιάδες για το πού μπορούμε να φθάσουμε λοιπόν.
    Η καταστροφή στο στρατόπεδο Φλωρίδη θα καταγραφή στην ιστορία ως άλλο ένα παρόμοιο μικρό συμβάν.

    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να και τα ζομπι που μιλουν!
    Μην ακους γραικυλους και νενεκους,αγαπητε Κων\νε.Η αληθεια ειναι οτι ο Ελληνισμος ειναι σε πολεμο και οσο το γρηγοροτερο το εμπεδωσουμε τοσο και γρηγοροτερα θα ελευθερωθουμε.
    Εμεις οι απροσκυνητοι καταλαβαμε πολυ καλα τι λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]