Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάντηση του Focus στη μήνυση Ελλήνων δικηγόρων στο περιοδικό

  • Απαντήσεις έδωσε μέσω της μόνιμης στήλης του ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Helmut Markwort, σχετικά με τη μήνυση που έχουν καταθέσει εις βάρος του περιοδικού Έλληνες δικηγόροι. Η υπόθεση, που αφορά το γνωστό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μύλου να επιδίδεται σε άσεμνη χειρονομία, εκδικάζεται από τα ελληνικά δικαστήρια στα τέλη Ιουνίου.

«Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Δεν έχω λάβει μέχρι τώρα κάποια μηνυτήρια αναφορά, ούτε κάποια κλήση σε απολογία. Συνάδελφοι από την Αθήνα ερεύνησαν το ζήτημα και τα στοιχεία κρίνονται αξιόπιστα.

Αφορμή για το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήταν το τεύχος της 22 Φεβρουαρίου 2010 και το σχετικό δημοσίευμα για τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειραγώγησε τους κρατικούς ισολογισμούς για να μπει στην ΟΝΕ, και το πως οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν.

Έξι Έλληνες δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του περιοδικού και άλλα 200 άτομα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η ανώτατη ποινή για αδικήματα προσβολής, δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή.

Προσωπικά έχω την ευθύνη για το εξώφυλλο με τίτλο του περιοδικού και τον τίτλο, τα οποία εξόργισαν πολλούς Έλληνες. Το σατυρικό αυτό φωτομοντάζ που παραπέμπει στο στυλ του John Heartfield, προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή και η σημαία –μανδύας, έκαναν πολλούς Έλληνες να ξεχειλήσουν από οργή και να απαντήσουν ιδιωτικά με αντίστοιχη σάτιρα.

Περισσότεροι από 100 Έλληνες μου έστειλαν γράμματα με μονταρισμένες ή ζωγραφισμένες εικόνες που με παρομοίαζαν με τον Χίτλερ, κάτι που με ενόχλησε, αλλά φρόντισα να μην το συνεχίσω.

Από την πλευρά της Καγκελαρίου [Μέρκελ], η λαϊκή οργή την παρουσίαζε ως διάδοχο του Χίτλερ και ως υπεύθυνη για τη μιζέρια της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή κάποια νομική ενέργεια.

Στην Ελλάδα έχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν έχουμε ακούσει για κάποια δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο» τον ελληνικό λαό.

Ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια ποινή, παρότι χαρακτήρισε ως «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους και «ακαμάτηδες» τους αγρότες. Κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, που εξαπάτησε την Ευρώπη με πλαστά στατιστικά στοιχεία και χαρακτήρισε τους Έλληνες «γενετικά φοροφυγάδες», σε δηλώσεις του στην αμερικανική τηλεόραση.

Με αφορμή όλα αυτά, κοιτάξαμε ξανά το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους και το βρήκαμε εύστοχο. Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ακόμα πιο δραματικά, από αυτό που γράφαμε τότε.

Πιστεύω ακόμα πως το εξώφυλλό ήταν μια αυθεντική γελοιογραφία, στο πνεύμα του Αριστοφάνη. Εάν βέβαια κληθούμε από την ελληνική δικαιοσύνη, δε νομίζω να προβάλουμε αυτά τα επιχειρήματα.

Δεν εμπιστεύομαι ούτε λίγο το ελληνικό σύστημα. Αξιοπρεπείς «γνώστες» της ελληνικής πραγματικότητας μας τηλεφώνησαν και μας συμβούλευσαν να μην εμφανιστούμε σε καμία περίπτωση σε κάποια τέτοια δίκη στην Αθήνα.

Κρίμα, οι Έλληνες θα χάσουν πολλούς καλοπροαίρετους τουρίστες».

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Κρίμα, οι Έλληνες θα χάσουν πολλούς καλοπροαίρετους τουρίστες"

    Εσείς να δείτε τι θα χάσετε καθίκια με ένα γερό κούρεμα 90%(άλλωστε μας τα χρωστάτε από τις αποζημιώσεις) και από την αποχώρησή μας από την ΕΕ.
    Σιγά μην υπολογίζαμε στον τουρισμό των γερμαναράδων. Είδαμε ως τώρα τα χαΐρια τους. Και το γιατί μας δανείζανε το είδαμε: Για να μας πουλάνε τα αυτοκίνητά τους και να αρπάξουνε την δημόσια περιουσία και τους τόκους. Θα φάνε καλά όμως. Οι κοινωνική εξέγερση που θα ξεσπάσει εδώ δεν θα αργήσουν να την δούν και στη χώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]