Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως πρέπει να συνέλθουμε;...


Λόγω ημιμάθειας και μη ύπαρξης σωστής κρίσης των γεγονότων, δεν έχουμε αναλύσει ορισμένα αυταπόδεικτα πράγματα. Και αυτό ίσως να καταστεί και ο τραγικότερος παράγοντας των εξελίξεων.

Το μέλλον της χώρας αυτής δεν μπορεί να είναι διαφορετικό, από τις χώρες που επέλασε το Δ.Ν.Τ και το αδερφάκι του ο Νεοφιλελευθερισμός. Σας κακοφαίνεται αγαπητοί μου ο παραλληλισμός με την Βολιβία του 85, τη Ρωσία του 93, και την Αργεντινή του 2001.
Ξυπνήστε και καταλάβετε επιτέλους που βρίσκεστε.
  • Σε μια χώρα που η διαφθορά είναι παρόμοια με των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
  • Σε μια χώρα που τα πανεπιστήμια έχουν πέσει στο επίπεδο του Ουζμπεκιστάν και του Λάος.
  • Σε μια χώρα που η ανταγωνιστικότητα είναι συγκρίσιμη με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Αυτά δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά είναι στοιχεία από ανεξάρτητους οργανισμούς.
Επομένως, η τύχη της Ελλάδας δεν θα είναι διαφορετική από τις επεμβάσεις του Δ.Ν.Τ και των Νεοφιλελευθέρων στις χώρες αυτές.
Θα τα πουλήσουν όλα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την Εγνατία, το Μετρο, την Ακρόπολη, την ψήφο στον ΟΗΕ, τα αεροδρόμια, τα ορυχεία, τα νερά, τις τράπεζες, τα λεοφορεία, και ότι άλλο μπορέσουν να σκεφτούν.
Θα ξεπουλήσουν τις ζωές μας στο Χρηματιστήριο της ζωής, για να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη από τους σύγχρονους σκλάβους. Δηλαδή, από εμάς...
Οι αγοραστές θα είναι οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, οι εδώ γνωστές πλούσιες οικογένειες και κάποια ακόμα τσιράκια τους.

Αυτό που πραγματικά με ανησυχεί, είναι ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, το γεγονός ''σοκ'' το οποίο θα μας κλείσει τα στόματα, έτσι ώστε τα παιδιά του Σικάγου να επιβάλουν τις αποφάσεις τους στους Έλληνες.
Τι θα μπορούσε να είναι το γεγονός ''σοκ'' στην Ελλάδα;
  • Μια μεγάλη φυσική καταστροφή.
  • Μια μικρο ή μεγαλο εισβολή της Τουρκίας κάπου στην μεθόριο.
  • Μία "επανάσταση" των λαθρομεταναστών μέσα σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο (π.χ. Αθήνα)
  • Μια αιφνιδιαστική κατάρρευση τράπεζας-ζων, που θα εκμηδένιζε τις καταθέσεις των νοικοκυριών.
Κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Είμαι σίγουρος, ότι τα παιδιά του Σικάγο, και οι εδώ αντιπρόσωποί τους, αυτό το πράγμα το μελετούν τη στιγμή αυτή και αργά η γρήγορα, θα το δούμε να παίζει ζωντανά στις τηλεοράσεις μας.

Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά θα μας πιουν το αίμα. Θα μας αγοράσουν έναντι πινακίου φακής, όλοι αυτοί που πέρυσι έστειλαν τα δισσεκατομμύρια τους στην ασφάλεια του εξωτερικού.

Νομίζουμε ότι ο Ευρωπαϊκή καταγωγή μας θα μας σώσει. Όταν ο Λύκος βλέπει το πρόβατο, ποτέ δεν το ρωτάει σε ποιο κοπάδι ανήκει. Απλά, το σκοτώνει...

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. δεν εισαι υπερβολικος. Εισαι τουλαχιστον γραφικος!
    η ζωη δεν ειναι ετσι οπως η εκπαιδευση δεν ειναι οπως το Ουζμπεκισταν οπως λες.
    Και τελοσπαντων αν μετα το περας της κρισης γινουμε οπως την Ρωσια δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα..
    Ο πανικος δεν βοηθα. Η Ελλαδα περναει απο μια κριση μεσα απο την οποια παρουσιαζονται ευκαιριες επαναπροσδιορισμου αναγκων και αξιων. Ας μεινουμε εκει :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου άρεσε:
    "Ελλαδα περναει απο μια κριση μεσα απο την οποια
    παρουσιαζονται ευκαιριες επαναπροσδιορισμου αναγκων και αξιων"
    Δηλαδή να μάθουμε να ζούμε με 300 ευρώ, να γίνουμε δουλικά των δανειστών που δεν θέλησε να στενοχωρήσει ο Γιώργος και μας έβαλε στο ΔΝΤ (δική του η δήλωση στο CBS σε επίσκεψή του στην πατρίδα του). Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όπως το '60... Σωστά; Να επαναπροσδιορισθούμε πηγαίνοντας μισό αιώνα πίσω!!! Να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας με λιγότερο Αιγαίο, ίσως καθόλου Θράκη, με την Μακεδονία λέξη και όχι έννοια. Να αποκτήσουμε τις αξίες της κάθε Τζούλιας και του κάθε Μπουτάρη. Why not? που θα έλεγε και ο Γιώργος. Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις. Η εκπαίδευση στην χώρα είναι αισχρή και το ομολογούν όλοι, εκτός από εσένα. Το βιοτικό επίπεδο ολισθαίνει και σε λίγο θα μιλάμε για παιδική φτώχεια. Ξέρεις τι σημαίνει το τελευταίο; Και πού είσαι... μεγάλε... Η Ρωσία σηκώθηκε επειδή υπήρξε ένας Πούτιν. Εδώ, άστο. Πρωθυπουργός που επισκέπτεται περιοδικά τη χώρα, κάνει διαπιστώσεις και ξαναφεύγει. Πρωθυπουργός που απειλεί με εκλογές τους πολίτες γνωρίζοντας πως και μόνο η αναφορά θα ρίξει κι άλλο την οικονομία. Πρωθυπουργός που στέλνει τους υπουργούς του για διακοπές και τους ζητάει να μην νιώθουν τύψεις, ενώ διώχνει τους κατοίκους της χώρας για να εισάγει φτηνούς εργάτες από τον τρίτο κόσμο. Χαρακτήρισες τον συντάκτη του κειμένου "γραφικό", αλλά μάλλον λόγω κενότητας επιχειρημάτων προσπαθείς να πεις κάτι. Αστο καλύτερα. Καλύτερα να μασάς παρά να πληκτρολογείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σοκ είναι απανωτά και τα περισσότερα απ' αυτά είναι η ακραία απαξίωση των πάντων. Πιστεύω μόνο αυτά που μπορώ να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι και όχι όσα αξιολογούν οι παγκόσμιοι οργανισμοί. Μην ξεχνάς ότι οι παγκόσμιοι οργανισμοί βραβεύουν τον πρωθυπουργό μας σωρηδόν, συμφωνείς με την αξιολόγησή τους αυτή; Σε όλα όσα αναφέρεις ανεπιφύλακτα συμφωνώ με το επίπεδο διαφθοράς που δεν φαίνεται να υποχωρεί αλλά να αυξάνεται παρόλη τη "διαφάνεια". Για όλα τα άλλα διατηρώ επιφυλάξεις, επειδή πιστεύω ότι είναι μέσα στο σχέδιο επιβολής κατάστασης σοκ, για να περάσουν τα μέτρα που αναφέρεις. Σε καμια περίπτωση δε θα απαξιώσω ελαφρά τη καρδία όλους τους Έλληνες και όλους τους θεσμούς. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις σε όλους τους τομείς που προσπαθούν να τις πνίξουν με την ισοπέδωση. Βέβαια δεν είμαι τόσο αισιόδοξη όσο ο Γιαννιδάκης για το αν θα ζήσουμε να δούμε το τέλος αυτής της κρίσης γιατί είναι παγκόσμια, προσχεδιασμένη και εμείς είμαστε μόνο η αρχή όπως δείχνουν τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ απλά απορώ, γιατί ακόμα κοιμώμαστε και δεν έχουμε βγει ΟΛΟΙ στους δρόμους και να τους πετάξουμε έξω από την Βουλή...
    Απορώ πως ακόμα κάποιοι (φίλοι & συγγενείς) μου λένε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι εγλώ είμαι απαισίοδοξος, κλάψας και τα βλέπω όλα μαύρα...
    Απορώ πως κάποιοι ακόμα ελπίζουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα πάνε όλα καλά...
    Απορώ που δεν μπορώ να το δω και εγώ...

    Οδυσσέας (σε 20 μέρες κλείνει η εταιρία που δουλεύω - Καλά Χριστούγεννα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]