Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αργός θάνατος; Και ποιός βιάζεται να πεθάνουμε γρήγορα;


Το υψηλό χρέος και οι υψηλοί τόκοι για την εξυπηρέτησή του συνιστούν έναν αργό θάνατο για την ελληνική Οικονομία. Ένα μακρόσυρτο μοιρολόι για μία γενιά Ελλήνων που θα ζήσει σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή δεν συνεπάγεται καταδίκη του μνημονίου, αλλά υπαγορεύει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του...
Η χρεοκοπία είναι μία «εύκολη επιλογή» στα λόγια, αλλά δεν αποτελεί καν επιλογή. Το πρόβλημα είναι ότι οι φίλοι μας και συνεταίροι μας ωθούν με χέρια και με πόδια την Οικονομία μας στα τάρταρα του Άδη. Είναι αστείο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το επιτόκιο που μας έχουν επιβάλει. Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Ότι η βοήθεια από το εξωτερικό ήταν επιβεβλημένη για να συνεχίσουμε να αναπνέουμε, έστω και με αναπνευστήρα, αλλά ότι το σχέδιο δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμο με ένα τέτοιο επιτόκιο.
Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε γρήγορα τη δυνατότητά της να διαπραγματευτεί. Το αντιλαμβάνεται τώρα που οι υπογραφές έχουν ήδη μπει. Από την άλλη, διάφορες δυνάμεις που θα ήθελαν να δουν τη χώρα σε μία χαώδη κατάσταση για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους περί λαϊκής δημοκρατίας, καταδικάζουν το μνημόνιο στην ολότητά του, αγνοώντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που μας υποδεικνύονται θα έπρεπε να γίνουν έτσι κι αλλιώς.
Τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα; Δυστυχώς δεν είναι πια στο χέρι μας. Δεν μπορούμε μόνοι μας να επιβάλλουμε άλλους πιο ευνοϊκούς όρους. Δηλαδή χαμηλότερο επιτόκιο. Αν αυτό συμβεί θα αφορά όλες τις υπό πτώχευση ευρωπαϊκές χώρες. Με άλλα λόγια, όσο βαθαίνει η κρίση, όσο εισέρχονται όλο και περισσότεροι στο club των πτωχών, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές μας να εξασφαλίσουμε ένα περισσότερο βιώσιμο σχέδιο για την έξοδό μας από την κρίση.
Έχουμε ήδη δείξει καλά δείγματα γραφής. Κάνουμε ό,τι ακριβώς μας λένε. Θα μπορούσαν τώρα να βοηθήσουν, αν πραγματικά το ήθελαν. Αντί αυτού κερδοσκοπούν στην ελληνική κρίση. Αντί να βοηθήσουν, κερδίζουν από τους τόκους αμύθητα ποσά...
Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έναν αργό θάνατο. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν, τότε θα δάνειζαν την Ελλάδα και την Ιρλανδία όσο δανείζουν και τις τράπεζες. Λένε ότι αυτό δεν γίνεται, επειδή τους δεσμεύουν οι συνθήκες. Είναι πρόφαση. Με πολιτική απόφαση υπέγραψαν τις συνθήκες με πολιτική απόφαση μπορούν και να τις αλλάξουν.
Έχουν επιλέξει τον αργό θάνατο για την ελληνική Οικονομία, επειδή ο γρήγορος θάνατος θα τίναζε στον αέρα τις τράπεζές τους. Κι επιπλέον επειδή οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οδηγούν σε μία πλήρη απαξίωση των πάντων, ευνοώντας τον πλήρη αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε να βρούμε ελληνική επιχείρηση με το κιάλι. Θα έρθουν και θα αγοράσουν ό,τι θέλουν σε τιμές που δεν είχαν ονειρευτεί άλλη φορά στο παρελθόν. Η Ελλάδα μετά την κρίση δεν θα είναι η ίδια χώρα με αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.
Εκτός εάν! Εκτός κι εάν ο μεγάλος Θεός της Ελλάδας φέρει έτσι τα πράγματα που χαθεί το δικό μας χρέος μέσα σε ένα γενικότερο new deal για την Ευρώπη. Είναι πλέον η μοναδική μας πιθανότητα. Διότι αν περιμένει κανείς ότι θα καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια να πληρώσουμε κάτι περισσότερο από τους τόκους, παίζει μεγάλο και επικίνδυνο στοίχημα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Διστυχως αυτο τον ΠΟΛΕΜΟ δεν μπορουμε να τον καιρδισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη χάνετε την ελπίδα σας.
    Η λύση δεν είναι ο δανεισμός με καλούς όρους αλλά η έκδοση δικού μας νομίσματος χωρίς τόκους.

    Μην ξεχνάτε την μυστική επιστήμη του χρέους.
    Το χρήμα έχει ιδιοκτήτη.
    Τον εκδότη του.
    Μας το δανείζουν και τους το χρωστάμε συν τους τόκους που δεν μας δίνουν αν δεν ξαναδανειστούμε.

    Μην ξεχνάτε πως οι τραπεζίτες μας έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα (μέσω των νομοθετικών τους οργάνων, γνωστών και ως κυβερνήσεων) της εκδόσεως δικού μας νομίσματος.

    Μας δανείζουν 100, τους χρωστάμε 110 και το 10 αυτό δεν υπάρχει πουθενά μέχρι που να ξαναδανειστούμε, κοκ, μέχρι που μας παίρνουν και τα σώβρακα.
    Ξανά και ξανά.
    Κοιτάξτε την ιστορία μας.
    Πόσες φορές πτωχεύσαμε?
    Δεν θα το μάθουμε ποτέ?

    Αν δεν εξετάσετε την πηγή του χρήματος και τους ιδιοκτήτες του, δεν πρόκειται να φτάσετε πουθενά.

    Έχουν εγκαταστήσει τόσα παρακλάδια, κανόνες, παιχνίδια, όργανα, επιτροπές, αντιπροσώπους, πληρωμένους δολοφόνους, δημοσιογραφικούς οργανισμούς, κτλ κτλ όλα με το χρήμα τους, το φτιάχνουν εκ του μηδενός ως Θεοί και το δανείζουν στους ανυποψίαστους λαούς.

    Εξετάστε το σας παρακαλώ και πληροφορήστε τους αναγνώστες σας. Είναι καιρός να δούμε άσπρη μέρα, δεν νομίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον Γιωργο Αντωνιου,

    θα ηθελα να θεσω δυο ερωτηματα:
    -ποια ειναι τα μειονεκτηματα αν εκδωσουμε δραχμες?
    Ακομα και οταν εκδιδαμε δραχμες ειχαμε δυσθεωρητο χρεος,το οποιο αυξανοταν με γεωμετρικη προοδο!
    Αν δεν μπαιναμε στο ευρω,ποια θα ηταν τα πλεονεκτηματα μας?
    Ρωτω διοτι αν εκδωσουμε δραχμες το νομισμα μας θα δεχεται ισχυρες πιεσεις υποτιμησης!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μειονέκτημα είναι πως δεν θα μπορούμε να εισάγουμε όλα αυτά τα καλούδια που "κάνουν την ζωή όμορφη και εύκολη".

    Τα μειονέκτήματα του να μείνουμε στην ευρωζώνη είναι πως δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να σταθούμε στα πόδια μας, για όσο θα επιζούμε την πείνα και τις στερήσεις θα παρακαλάμε γονατιστοί για την επόμενη δόση του δανείου, τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν μαθαίνοντας πως οι "ευεργέτες μας" έχουν λεφτά κι'εμείς πρέπει να τους καλοπιάνουμε για να μην θυμώσουν και μας κόψουν τη δοση μας, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να βάλουμε τους προδότες στη φυλακή, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να πετάξουμε τους καναλάρχες και τα κανάλια στα σκουπίδια, να φτιάξουμε δική μας τεχνολογία, να επιβιώνουμε με τα δικά μας μέσα, να μας κοιτάνε με θαυμασμό τα παιδιά μας, να πούμε όχι στους στείρους νεκρούς, άχρηστους σπόρους της Μονσάντο, να, ... να ...

    Πρέπει να καταλάβουμε πως οι ελεγκτές που στέλνουν οι ιδιοκτήτες του χρέους δεν είναι εδώ για να μας "σώσουν" όπως λένε τα τοπικά τσιράκια τους οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι καναλικοί, αλλά για να ελέγξουν τους πόρους ημών των χρεωμένων.
    Δεν τους νοιάζει αν ο πατέρας μας πεθάνει από έλειψη βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από το κρύο και την πείνα.

    Αν σας έμαθαν πως δεν υπάρχουν τέρατα, σας διαβεβαιώνω πως έκαναν λάθος.
    Υπάρχουν, "παντρεύονται" μεταξύ τους, είναι ντυμένα με πανάκριβα κουστούμια, τρώνε τα καλύτερα καθαρότερα και ακριβότερα φαγητά, ζουν σε χλιδέστατα παλάτια και η μόνη πηγή πλουτισμού τους είναι ο έλεγχος των χρεών, του χρήματος δηλαδή που εκδίδουν εκ του μηδενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]