Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανός υποψήφιος σε Δήμο της Λέσβου!!!

Ο 52χρονος Αλβανός Agolli Bujar είναι ο πρώτος μετανάστης που βάζει υποψηφιότητα σε εκλογική διαδικασία στη Λέσβο, γράφει η εφημερίδα «Εμπρός». Η υποψηφιότητά του είναι συμβολική, καθώς μόλις 19 συμπατριώτες του από τις 3.000 Αλβανούς που ζουν στη Λέσβο έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και απέκτησαν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές.
Σύμφωνα με την «Εμπρός», ο Agolli Bujar είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών στη Λέσβο - υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Παντελή Πατερέλλη για το δήμο της Λέσβου.
Ζει στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. Είναι πατέρας τριών παιδιών και εργάζεται στις οικοδομές. Την πρόταση να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές την είδε, όπως λέει, και ως πρόκληση για να μπορέσει να προβάλει τα προβλήματα των Αλβανών μεταναστών που ζουν στο νησί. «Αν εκλεγώ, θα μπορώ να ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπατριωτών μου και, γιατί όχι, να βρίσκουμε και λύσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη.»
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει, όπως λέει, πλήξει πρώτα απ' όλους τους μετανάστες. «Δεν υπάρχουν δουλειές όπως πριν, είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν φύγει και έχουν γυρίσει στην Αλβανία. Εγώ θα ήταν το τελευταίο που θα έκανα, αφού έχουμε μάθει πλέον τη ζωή εδώ».

Σχόλιο ιστολογίου: "Αν εκλεγώ, θα μπορώ να ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπατριωτών μου" είπε ο υποψήφιος Αλβανικής καταγωγής. Μήπως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ποιούς θεωρεί συμπατριώτες του; Και αν θεωρεί συμπατριώτες του τους Αλβανούς (τι φυσικότερο άλλωστε;) πως είναι δυνατόν να εργαστεί για τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος -πιθανότατα- των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών; Δεν υπάρχει σύγκρουση σε σχέση με τον θεσμικό του ρόλο και σε σχέση με όσα από το Σύνταγμα ορίζονται ως υποχρεώσεις των αιρετών απέναντι στους Έλληνες πολίτες; Και μία ερώτηση προς τον υποψήφιο Δήμαρχο που επέλεξε τον Αλβανό για συνεργάτη του: Αν αύριο ο Αλβανός που ψηφίζει στην Ελλάδα, ως δημοτικός σύμβουλος ζητήσει να διδάσκεται η Αλβανική γλώσσα στο τοπικό σχολείο, τι θα κάνετε;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε πολύ σωστά το εντόπισες.
    Σημερα στο Συμβούλιο Επικρατείας συζητούνται οι Ενστάσεις κατά του Καλλικράτη.
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα προβληματα των Ελληνων ποτε θα ασχοληθει καποιος;
    Και ειδικα με αυτα που δημιουργουνται με την παρουσια των Αλβανων στην Ελλαδα.
    Οσο για το αν ζητηθουν Αλβανικα σχολεια η κ. Δραγωνα να ειναι καλα.
    Δεν ειναι ομως ασχημη ιδεα να γινουν Αλβανικα σχολεια στην Ελλαδα ετσι θα εχουμε ενα πλεονεκτημα οταν θα παμε μεταναστες στην Αλβανια, θα ξερουμε την γλωσσα.
    Ετκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]