Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιγαίο: Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο...


Στην «Ελευθεροτυπία» της 8.3.10 γράφτηκε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει συμφωνία με την Τουρκία για καθορισμό του Αιγαίου ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού σαν «περιοχή μειωμένης έντασης», όπου θα απαγορεύονται οι πτήσεις αεροσκαφών εκτός από περιπτώσεις ασκήσεων ή αεράμυνας. Επίσης θα μπορούν να πετούν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών. Πιθανολογείται η κατάργηση του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ. Ανεξάρτητα από τους προβαλλόμενους στόχους της συμφωνίας ένα είναι το κύριο ζήτημα: ότι γίνεται αποδεκτή από την χώρα μας η απαίτηση της Τουρκίας για διχοτόμηση του Αιγαίου με όριο τον 25ο μεσημβρινό. Γιατί άραγε;
Με βάση το δημοσίευμα, μια τέτοια συμφωνία:
  • Εξαιρεί τις ελληνικές πτήσεις για τον έλεγχο του FIR στο ανατολικό Αιγαίο.
  • Επιτρέπει στα τουρκικά αεροσκάφη ως Νατοϊκά να αλωνίζουν.
  • Ενισχύει τον ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ σαν διαχειριστών και κυρίαρχων του εναέριου χώρου πάνω από τα ανατολικά ελληνικά νησιά και μάλιστα με διμερή συμφωνία εκτός των πλαισίων των δύο οργανισμών.
  • Σημαίνει περιορισμό στην κίνηση κατά πάσα πιθανότητα και των ελληνικών πολεμικών πλοίων, αφού γίνεται αναφορά και για κατάργηση του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ, που τα περιλαμβάνει.
Μετά τα παραπάνω και αφού τα τουρκικά αεροσκάφη θα μπορούν να αλωνίζουν το Αιγαίο με νατοϊκό καπέλο και αφού τα ελληνικά «διατηρούν» (;) το δικαίωμα(!) να πετούν σε ρόλο αεράμυνας, ποιο είναι το νέο, που φέρνει η προετοιμαζόμενη συμφωνία; Το νέο είναι, ότι τελικά αναγνωρίζεται από ελληνικής πλευράς ο 25ος μεσημβρινός σαν όριο στο Αιγαίο, ώστε να χρησιμεύσει σε επόμενα βήματα παραχωρήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή!
Και για να ξέρουμε για τι μιλάμε, ο 25ος μεσημβρινός ξεκινάει από το ύψος περίπου της Ξάνθης και στη συνέχεια περνάει διαδοχικά ανατολικά της Θάσου, δυτικά της Λήμνου, τον Αγ. Ευστράτιο, την Σύρο, την Φολέγανδρο και κόβει στη μέση την Κρήτη!
Και αυτά ίσως θα μπορούσαν να αποτελούν (για κάποιους) αποκυήματα της φαντασίας του γράφοντος, όμως τα γεγονότα έρχονται να υπερκαλύψουν τις ό,ποιες φοβίες για μία παράξενη συμφωνία, που παραδίδει το Αιγαίο και συγκεκριμένα τον υποθαλάσσιο πλούτο του, στην Άγκυρα.
Στις 16.5.2010, γράφεται κάτι για μία σκέψη του Γιώργου Παπανδρέου, που θέλει να εισάγει νομοσχέδιο για την απαγόρευση Νέας γεώτρησης πετρελαίου, για λόγους προστασίας μόλυνσης του περιβάλλοντος. Όχι, η απαγόρευση δεν αφορά την Τουρκία, αλλά την ίδια την Ελλάδα!!!
Γράφει χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα της είδησης: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να σταματήσουμε μελλοντική εξερεύνηση στα εθνικά ύδατα κοντά στην Κρήτη, την Ρόδο, τις Κυκλαδες και την Θάσο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. "Γιατί τώρα; Εδώ και χρόνια, οι υποστηρικτές των νέων υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου μας είπαν ότι η γεωτρήσεις στις πλατφόρμες είναι καθαρές και ασφαλής. Η τραγωδία που ζούμε στην ακτή του Λυβικού Πελάγους έχει αποδείξει το λάθος".
Τί συνέβη; Είναι δυνατόν η χώρα, δια του πρωθυπουργού της (και εν μέσω μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης που απειλεί τον κοινωνικό ιστό αλλά και με πτώχευση το κράτος και που απειλεί με εξαθλίωση τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα) να απεμπολεί τα δικαιώματά της στην γεώτρηση πετρελαίου και άρα σε μία διαφυγή από την επερχόμενη οικονομική καταστροφή; Και όμως! Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του πρωθυπουργού επιβάλλουν την προστασία του οικοσυστήματος και την καταστροφή των Ελλήνων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως "παραδίδεται" το δικαίωμα έρευνας και γεώτρησης πετρελαίου στην Άγκυρα (αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες με τις συνεχείς εξόδους των τουρκικών ερευνητικών σκαφών στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο προς αναζήτηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων...! Το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ, καθώς και η Συμφωνία της Μαδρίτης που υπογράφηκε από τον κύριο Σημίτη, δίνουν το νόμιμο δικαίωμα στην Τουρκία να ψάξει ό,που θέλει στο Αιγαίο!!! Και αν αυτό είναι εγκληματική πράξη εις βάρος των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου δια νόμου απαγορεύει στην Ελλάδα να ψάξει και να εξορύξει πετρέλαιο σε εκείνες τις περιοχές όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον της Άγκυρας...! Σύμπτωση;
Σε αυτό το σημείο ίσως πρέπει να διερευνηθεί η έντονη ανησυχία του Γιώργου Παπανδρέου για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και ιδιαίτερα της ελληνικής θάλασσας και των ακτών. Λέτε να τον ενδιαφέρει περισσότερο το κανό σε καθαρά νερά; Και γιατί θα πρέπει να υπάρξει διαρροή; Ποιός το διαβεβαιώνει αυτό;
Από τα παραπάνω, συνάγεται ένα θλιβερό συμπέρασμα, στο οποίο ο κύριος Παπανδρέου δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί και να το αντικρούσει. Όπως όλα δείχνουν, οι Ελληνικές οικογένειες και η Ελληνική οικονομία αξίζουν λιγότερο από τις θαλάσσιες βόλτες του κυρίου Παπανδρέου, ενώ οι οικολογικές ανησυχίες των φίλων του και η βεβαιότητά τους για διαρροή (από εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου) "ακούγεται" αρκετά ύποπτη, αν δεν είναι κάποια ηλίθια ιδεοληψία...
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μας κυβερνούν ανήθικα και αδίστακτα παχύδερμα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Χάρβαρντ. Δεν έχουν πατρίδα. Και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης καγχάζουν γιατί δεν είναι "πολιτικά ορθή". Ο μόνος τους θεός είναι το χρήμα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την οικολογία είχε χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ για να αναστείλει τις εργασίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]