Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί τα ΜΜΕ κρατάνε αποστάσεις από την δολοφονία του Γκιόλια;

  • Αλλόκοτη συμπεριφορά του δημοσιογραφικού κόσμου, που στήνει δορυφορικά για απ' ευθείας μεταδόσεις για το κλάσιμο του δημάρχου της Κάτω Τραχανοπλαγιάς, αλλά στην περίπτωση Γκιόλια αναφέρεται λιτά και λόγω... ανάγκης!!!
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ταυτίστηκε με το blog ΤΡΩΚΤΙΚΟ παρόλο που είναι ολοφάνερο ότι η 24ωρη ενημέρωση του συγκεκριμένου blog απασχολούσε περισσότερους εθελοντές.
Πριν από λίγους μήνες είχε εισβάλλει η αστυνομία στο σπίτι του μετά από μήνυση στελέχους των επιχειρήσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Σήμερα σε "αποχαιρετιστήριο" γράμμα του ο Μάκης του "εύχεται" ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" και πραγματικά δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω. Η κόντρα μεταξύ Σωκράτη και Μάκη ήταν άνιση κι ανηλεής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι'αυτό.
Ο Σωκράτης, υπάλληλος των 1500 ευρώ το πολύ... κι ο Μάκης των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δεν ξέρω πως ο Μάκης θα καταφέρει να ξεφορτωθεί τις υποψίες ανθρώπων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση όπως αναφέρει και ο ίδιος στο άρθρο του στη zougla.gr.
Όμως σ'αυτό που θέλω να σταθώ είναι η ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕ απέναντι στην είδηση της δολοφονίας του Γκιόλια... την οποία επεσήμαναν πολλοί αρθρογράφοι του διαδικτύου ΕΚΤΟΣ του συστήματος των μεγάλων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Μας έχουν συνηθίσει σε δορυφορικές συνδέσεις και πολύωρες μεταδόσεις που αφορούσαν διαγωνισμούς για μεγάλα λουκάνικα, κολοκύθες ή μικροκλοπές σε συνταξιούχους και σήμερα... μία ανεμελιά, γελάκια και απόλυτη αδιαφορία από τους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ δημοσιογράφους...! Οι επώνυμοι βλέπετε εργάζονται για τα μεγάλα ΜΜΕ που χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος προκειμένου να του ΚΡΥΒΟΥΝ την αλήθεια. Ο φορολογούμενος πληρώνει ακόμα και την προσωπική ασφάλεια όσων του κρύβουν την αλήθεια. Έτσι οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι κρατούν τον κοσμάκη στο σκοτάδι και μοιράζονται τα λάφυρα δηλαδή το αίμα και τον ιδρώτα του Έλληνα μακάκα.
Η ΑΛΛΟΚΟΤΗ αυτή αντίδραση... δείχνει τον ΕΝΤΟΛΕΑ της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια. Είναι από το σινάφι του και ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ. Άλλωστε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι άσπονδοι εχθροί του Γκιόλια ήταν από τον χώρο της δημοσιογραφίας και των εκδοτών. Οι μεγάλες του κόντρες αφορούσαν μεγαλοδημοσιογράφους κι όλο αυτό το ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ από τους συναδέλφους του αποδεικνύει ότι ΟΧΙ μόνο γνωρίζουν αλλά θα φροντίσουν ώστε το κοινό τους να ΜΗΝ υποψιαστεί το παραμικρό.
Το ΤΡΩΚΤΙΚΟ και όλα τα blog ευθύνoται για την πτώση της αναγνωσιμότητας, της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Και δεν είναι η ΑΠΩΛΕΙΑ εσόδων που τους ενόχλησε διότι την ΚΡΑΤΙΚΗ πίτα πάλι μεταξύ τους την μοιράζονται. Αυτό που τους στοιχίζει είναι η ΑΠΩΛΕΙΑ της επιρροής στη συνείδηση των πολιτών και δευτερευόντως η απώλεια διαφημιστικών εσόδων από τις ιδιωτικές εταιρίες. Η απώλεια του ελέγχου της είδησης στις ηλικίες κάτω των 50... και η συνεχώς αυξανόμενη αμφισβήτηση της δικομματικής θεατρικής παράστασης που μας παίζουν οι αντιπρόσωποι ξένων συμφερόντων... προσποιούμενοι τους πολιτικούς και κυβερνήτες αυτής της χώρας... είναι το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος.
Το ΤΡΩΚΤΙΚΟ επιδόθηκε σ' ένα παράξενο κυνήγι αναγνωσιμότητας και κλικ... το οποίο ξένιζε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ανεξάρτητα blog που ΔΕΝ περιέχουν διαφημίσεις.
Στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ είχαν επινοήσει κάθε δυνατό τρόπο για να επιτύχουν νέα κλικ και παράλληλα είχαν διευρύνει τη θεματολογία του, που σε πολλές περιπτώσεις αφορούσε κοινό εγκεφαλικά νεκρών συμπολιτών μας.
Χιλιάδες άρθρα για τη Lady Gaga για τα οποία κάποιοι θα χρυσοπλήρωναν για να τα προωθήσουν σε blog υψηλής αναγνωσιμότητας... προωθούνταν δωρεάν ανάμεσα σε σοβαρές πολιτικές αναλύσεις.
Χαζοχαρούμενα video ανάμεσα σε ειδήσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος και βιβλικές καταστροφές. Μία βλακώδης συνταγή... που μάλλον... άρεσε σε πολλούς.
Στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ προωθούνταν ύποπτες δήθεν "αυθόρμητες" καταγγελίες για κακή εξυπηρέτηση ή υψηλές τιμές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κάτι που διαπίστωσαν ότι έδινε νέα περισσότερα κλικ.
Οι θιγόμενοι έτρεχαν να απαντήσουν στις ανώνυμες καταγγελίες ενώ αναγκάζονταν να παρακολουθούν καθημερινά τις αναρτήσεις του blog για νέες αβάσιμες καταγγελίες. Και βέβαια ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ της δολοφονίας του Γκιόλια δεν μπορεί να ήταν ιδιοκτήτης καντίνας με ακριβό εμφιαλωμένο νερό.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το ΤΡΩΚΤΙΚΟ υποχρέωνε χιλιάδες κόσμου να το επισκέπτεται είτε ήταν ταβέρνα στο Νευροκόπι είτε Δημόσιος Οργανισμός είτε πολυεθνική εταιρία είτε αλυσίδα καταστημάτων.
Κι όλα αυτά ΧΩΡΙΣ οικονομικές προσδοκίες αλλά με ανεξήγητο πάθος για ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Αναγνωσιμότητα που δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ΟΥΤΕ στο μέλλον καθώς οι δεκάδες μηνύσεις κι αγωγές εναντίον των ανώνυμων συγγραφέων του blog θα εκκρεμούσαν και με την πρώτη ευκαιρία θα προσωποποιούνταν εναντίον τους.
Ανεξήγητη ήταν και η κόντρα μεταξύ του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ και άλλων Blog που θύμιζε μικρά παιδιά που συγκρίνουν τα πουλάκια τους. Ακόμα και το επίπεδο της κόντρας αυτής καθώς και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ακριβώς αυτό μεταξύ μικρών παιδιών. Και πάλι... μία κόντρα για το ΤΙΠΟΤΑ. Μία ανέξοδη διαμάχη με όπλο την ανωνυμία κι ένα πληκτρολόγιο. Αυτά τουλάχιστον διαπιστώσαμε εμείς που δεν έχουμε σχέση με εκδοτικά συμφέροντα, που δεν υπηρετήσαμε ποτέ κάποιους μαφιόζους της ενημέρωσης και των δημοσίων έργων
Πάντως κανένα ΠΟΣΟ δεν είναι αρκετό για να πληρωθούν 3 επαγγελματίες δολοφόνοι εάν δεν είναι εξασφαλισμένη η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της αστυνομίας να τους εντοπίσει και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή χώρα, που ξενυχτάει πολύ γι'αυτό και υπάρχουν πάντα αυτόπτες μάρτυρες. Όσοι κακοποιοί ΔΕΝ συλλαμβάνονται είναι γιατί τους προστατεύει το ίδιο το σύστημα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μιζαδόροι της πολιτικής και της ενημέρωσης... απολαμβάνουν την προστασία του συστήματος και της δικαιοσύνης. Εσύ χρωστάς 3000 ευρώ στο ΤΕΒΕ και πας φυλακή. Ο άλλος έχει συσσσωρεύσει 20 εκατομμύρια ευρώ από κλεψιμέϊκα και η αστυνομία με εντολή της δικαιοσύνης του παρέχει 24ωρη φύλαξη και άδεια οπλοφορίας...!
Ο Γκιόλιας ΔΕΝ ήταν από τους μεγαλοδημοσιογράφους που το σύστημα ΦΥΛΑΕΙ με αστυνομία που πληρώνουμε εμείς. Όλοι οι μεγαλοδημοσιο-κάφροι, όλοι οι μουλωχτοί γυμνοσάλιαγκες που φροντίζουν να ΜΗΝ ξέρουμε πόσο μεγάλες περιουσίες έχουν κάνει οι ίδιοι και οι πολιτικοί στις πλάτες μας... έχουν προσωπική φρουρά.
Ο Γκιόλιας δεν ήταν από αυτούς. Ούτε πίστευε μάλλον ότι ήταν ΤΟΣΟ απαραίτητη η εξόντωσή του από το σύστημα.
Ίσως να πίστευε ότι στην χειρότερη περίπτωση θα βάλουν κάποιον να τον σπάσει στο ξύλο. Μόνο που στην παρακμιακή Ελλάδα, που ΟΛΑ ελέγχονται και κουκουλώνονται... δεν είναι τόσο δύσκολος ΟΥΤΕ ο φόνος. Εκατοντάδες κόσμου είδαν τους δολοφόνους των υπαλλήλων της MARFIN αλλά ΚΑΜΙΑ σύλληψη...!
Στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ ίσως να πίστευαν ότι το ανακάτεμα σοβαρών καταγγελιών με άρθρα για τη Lady Gaga να καθησύχαζε τους καταγγελόμενους για το μέγεθος της ηθικής βλάβης που τους προκαλούσε. Μάλλον η ελαφρύτητα της αρθρογραφίας... δεν ελάφρυνε τον "πόνο" που προκάλεσε στο σύστημα.
Η αμεσότητα της προβολής μίας είδησης μαζί με άλλα επικοινωνιακά τρικ είχε καταστήσει το ΤΡΩΚΤΙΚΟ το πρώτο σε επισκεψιμότητα blog στην Ελλάδα. Κι ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πρώτοι που έτρεχαν να το διαβάσουν ήταν οι "επώνυμοι" συνάδελφοι του "ανώνυμου" Σωκράτη Γκιόλια... διαπιστώνουμε τώρα πως είναι αυτοί ίδιοι που από το πρωί χαζογελούν και αποπροσανατολίζουν τον κοσμάκη. Ένας λιγότερος ανεξάρτητος στην πιάτσα, λιγότερο άγχος για τα υπόλοιπα λαμόγια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. μονο στην περιπτωση Γκιόλια κάνουν τους κινεζους;;
    Εδω δε μας λένε πως δεν μας ανηκει πια το Αιγαίο οι τυποι, τετοιο δουλεμα δεν εχει ξαναγινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]