Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι

  • Τη στιγμή που η μέση ελληνική οικογένεια έχει απολέσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το 30% των εισοδημάτων της, έρχεται αντιμέτωπη με συνεχείς αυξήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στις υπηρεσίες "πρώτης γραμμής"
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, για καύσιμα οι Έλληνες πληρώνουν επιπλέον 51,1% από το μέσο κοινοτικό όρο. Επίσης στις οδικές μεταφορές οι Έλληνες πληρώνουν επιπλέον 9,3%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,3% για σιδηρόδρομο 36,6% και για καπνό 17,8%. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα προϊόντα καπνού η Ελλάδα είναι πρώτη, καθώς ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 6,6%. Επίσης, οι τιμές σε ζάχαρη και ένδυση σημείωσαν αύξηση 2,5%, όταν στην Ευρώπη οι αντίστοιχες τιμές παρέμειναν σχεδόν σταθερές.
Ταυτόχρονα με νέες αυξήσεις στα διόδια, αλλά και άλλα είδη θα έρθουν αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες, από την 1η Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία ο ΦΠΑ θα διαμορφωθεί στο 23%.
Το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο ωστόσο, που αναδεικνύει και τη σοβαρότητα της κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια αποκαλύπτουν τα στοιχεία της διαδικτυακής έρευνας της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή". Συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί το επίπεδο της διατροφής των Ελλήνων, καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι είναι έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των τροφίμων που προμηθεύεται ακόμα και αν αυτά αφορούν την διατροφή των παιδιών του.
Επιπλέον, το 71% του δείγματος της έρευνας της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή", δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί το εισόδημά του και μελλοντικά ακόμα πιο πολύ, ενώ το 17% υποστηρίζει πως μπορεί τώρα να μην έχει επηρεαστεί αλλά στο μέλλον θα επηρεαστεί, ενώ μόνο το 12% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί το εισόδημα του.
Με βάση λοιπόν τα στοιχεία μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικογένεια η οποία κυριολεκτικά δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]