Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΚΤ: Αναστολή των κανονισμών για την καταλληλότητα των ελληνικών ομολόγων

  • Σε πτωτική πορεία τα spreads ενώ η κυβερνητική απόφαση στήριξης των ελληνικών τραπεζών οδηγεί σε μελλοντικές παγίδες-χρέη
  • Φτάσαμε να λέμε πως τα spreads πάνε καλά, όταν βρίσκονται στις 564 μονάδες βάσης!
Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής διαβάθμισης για τις προϋποθέσεις καταλληλότητας των ασφαλειών σε πράξεις πίστωσης του Ευρωσυστήματος στην περίπτωση των εμπορεύσιμων χρεογράφων που έχουν εκδοθεί ή εγγυηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Η αναστολή αυτή θα διατηρηθεί μέχρι νεωτέρας, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα οικονομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το διοικητικό συμβούλιο αξιολόγησε το πρόγραμμα και το θεωρεί κατάλληλο.
Αυτή η θετική αξιολόγηση και η ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα αποτελούν την βάση -επίσης υπό το πρίσμα της διαχείρισης κινδύνου- για την ανακοίνωση της αναστολής.
Η αναστολή ισχύσει για όλες τα υφιστάμενα και νέα εμπορεύσιμα χρεόγραφα που έχουν εκδοθεί ή φέρουν την εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυριότερη άμεση συνέπεια της δράσης της ΕΚΤ είναι ότι η κεντρική τράπεζα εγγυάται πως οι ελληνικές τράπεζες -που αποτελούν τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων- θα μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται από την ΕΚΤ με εγγύηση τα ομόλογα, σχολιάζει το Dow Jones Newswires.
Πτωτικά κινείται το spread του δεκαετούς τη Δευτέρα, μετά την οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα.
Το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση δεκαετών ελληνικών ομολόγων τη Δευτέρα διαμορφώνεται στις 564 μ.β., κατά 30.2 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Παράλληλα, τα πενταετή ελληνικά CDS αγγίζουν τις 718.50 μ.β.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]