Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Deutsche Bank προσπάθησε να πουλήσει ελληνικό ομόλογο που λήγει σε 40 ημέρες!!!

  • Τι γνωρίζουν οι άλλοι και δεν το έχουμε μάθει ακόμη εμείς;
  • Μπορεί να παίζονται ακόμη και τώρα οικονομικά (και άλλα) παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση Παπανδρέου να σιωπά;
Συνέβη πριν λίγες ημέρες και ήταν κάτι πραγματικά…. ασυνήθιστο. Η Deutsche Bank έκανε προσπάθεια να πουλήσει το ελληνικό κρατικό ομόλογο που φέρει τοκομερίδιο 6% και λήγει στις 19 Μαΐου.
Σίγουρα δεν είναι… συνηθισμένο για μια τράπεζα να θέλει να πουλήσει κρατικό ομόλογο που λήγει σε περίπου 40 μέρες. Η απόδοση για τον επίδοξο αγοραστή θα ήταν 5,24% μέχρι τη λήξη του ομολόγου πράγμα που το καθιστούσε αυτομάτως εξαιρετικά… ενδιαφέρον.
Σίγουρα η κίνηση αυτή της Deutsche Bank προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Τι συμβαίνει;
Θα σας δώσω δύο εκδοχές και εσείς θα κρίνετε.
Η πρώτη εκδοχή θεωρεί ότι η γερμανική τράπεζα ήθελε να το ρευστοποιήσει για να τοποθετήσει τα λεφτά κάπου αλλού. Αυτό θα μπορούσε να ήταν π.χ. τα ελληνικά 10ετή ομόλογα. Θα μπορούσε να υπολογίζει (να «γνωρίζει» πιθανώς) ότι ο δανεισμός της χώρας μας μέχρι τα μέσα του άλλου μήνα θα της αποφέρει καλύτερη τοποθέτηση. Δηλαδή μεγαλύτερα επιτόκια, άρα περισσότερα κέρδη. Δεν είναι απίθανο!
Το άλλο σενάριο θεωρεί ότι απλά ήθελε να μειώσει το ελληνικό ρίσκο που είχε στα βιβλία της. Ξαφνικά και γρήγορα, γιατί κάτι… διαβλέπει («γνωρίζει» θα ήταν η σωστή λέξη).
Πως θα μπορούσατε να ερμηνεύσετε την ασυνήθιστη αυτή κίνηση της Deutsche Bank; Με αισιοδοξία ή… με απαισιοδοξία; Με συναισθηματισμό ή … με ορθολογισμό; Διαλέγετε και παίρνετε!
Απλά να σας υπενθυμίσω τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα και μελλοντολόγου John Naisbitt «Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να κατανοήσεις τι γίνεται στο παρόν».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο πράκτορας jeffry, εκτελεί συμβόλαιο καταστροφής της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
    Αυτός και η συμμορία των ανδρείκελων (Κοεντζόγλου, Σαραγκούσης, Καλέρ, Μπιρμπίλη, Διαμαντοπούλου, Δραγώνα κ.λ.π.), πολεμούν με λύσσα, που απορρέει από την βρωμερή καταγωγή τους, κάθε τι Ελληνικό.
    Η βιασύνη τους είναι μεγάλη, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.
    Αφού κάνουν οτι τους εχουν διατάξει, θα φύγουν νύχτα από την χώρα.
    Οσοι απ΄αυτούς προλάβουν, βέβαια.
    Οι υπόλοιποι- που θα εγκαταλειφθούν από τους ¨προστάτες¨ τους- θα εχουν την τύχη που τους αρμόζει.
    Ελληνες γρηγορείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]