Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δάσκαλοι των Χανίων συνεχιστές αγώνων

Πατριωτική πρωτοβουλία των δασκάλων Χανίων

Ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων δείχνει τον δρόμο του πραγματικού αγώνα: Συγκρότηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μορφών αυτό-οργάνωσης, στη βάση των μέγιστων κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων που αναδύονται από τον ολοκληρωτισμό της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Γι’ αυτό ακριβώς αγωνίζεται το ΡΕΣΑΛΤΟ. Δίχως τη συγκρότηση αμεσοδημοκρατικών εμβρύων αγώνα στη βάση της κοινωνίας, τίποτα δεν μπορεί να προωθηθεί πραγματικά. Μόνο με τέτοια έμβρυα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα ΚΙΝΗΜΑ κοινωνικό και εθνικό.
Οι Δάσκαλοι των Χανίων δείχνουν το δρόμο.
Μόνο τέτοιες πρωτοβουλίες εκ των κάτω ανοίγουν δρόμους και για συνθέσεις σε συλλογικότερα και ανώτερα επίπεδα…
Διαβάστε την έκκληση του Συλλόγου δασκάλων Χανίων:
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Σύσκεψη για συγκρότηση “λαϊκού πατριωτικού μετώπου”
Σύσκεψη έκκλησης στο Μίκη Θεοδωράκη για συγκρότηση "πανελλαδικού λαϊκού πατριωτικού μετώπου" θα γίνει αύριο (σήμερα) Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Για τη σύσκεψη έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Πρωτοβουλίας που αποτελείται από τους: Ανδρουλάκης Σπύρος, τέως πρόεδρος Εργ. Κέντρου Χανίων, Κλωνιζάκης Μιλτιάδης, πολιτ. μηχανικός, Κνιθάκης Κώστας, πανεπιστημιακός, δρ. φιλοσοφίας, Μπαϊλάκης Γιάννης, αρχιτέκτονας, Μπλαζάκης Νίκος, ιδ. υπάλληλος – καραγκιοζοπαίχτης, Ντουντουλάκης Κώστας, δάσκαλος, Τζιρτζιλάκης Στάθης, δάσκαλος, Τζομπανάκης Ιωάννης, δάσκαλος καράτε, Τζουγκαράκης Λευτέρης του Μιχαήλ, επιχειρηματίας, Φαλαγγάρης Κώστας, δημ. υπάλληλος, Φρονιμάκης Μανώλης, οδοντίατρος, Χαρχαλάκης Αντώνης, οικοδόμος – λογοτέχνης.
Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Επιτροπής:
"Με αφορμή τις ιστορικής σημασίας επανειλημμένες επισημάνσεις και τοποθετήσεις του συντοπίτη μας, κορυφαίου στοχαστή, δημιουργού και αγωνιστή, Μίκη Θεοδωράκη, με επίκεντρο όλων του των τοποθετήσεών του, τα γνήσια εθνικά – λαϊκά συμφέροντα και την Αντίσταση στη «Νέα Τάξη της Παγκοσμιοποίησης», θεωρούμε εξαιρετικά χρήσιμη μια σύσκεψη στην πόλη μας, όσων μπορούμε να συμφωνήσουμε στη συνυπογραφή δημόσιας έκκλησης στο Μίκη.
Έκκλησης για να πάρει αυτός, ως το πιο ενδεδειγμένο, κοινής αποδοχής πρόσωπο (μαζί με άλλες καταξιωμένες προσωπικότητες ανάλογης τοποθέτησης) πρωτοβουλία οργάνωσης το συντομότερο δυνατό, Πανελλαδικής Σύσκεψης συγκρότησης Ενιαίου, Πλατιού Πατριωτικού Λαϊκού Μετώπου”.
Στη συνέχεια σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι οι κεντρικοί άξονες αυτού του επιτακτικά αναγκαίου Μετώπου, θεωρούν πως πρέπει να είναι:
1. Η σαφής τοποθέτηση και στάση πλάι στους δίκαιους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων για τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα.
2. Η εναντίωση τόσο στη διάλυση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων πολύχρονων σκληρών λαϊκών αγώνων, όσο και στην εθνοδιάλυση, την δήθεν «πολυπολιτισμική» πολυδιάσπαση των συνεκτικών του Λαού μας καταβολών, δεσμών και αντιστάσεων. “Μόνο όποιοι εθελοτυφλούν δε βλέπουν πόσο συνυφασμένοι είναι και οι δυο αυτοί στόχοι εναντίον των Λαών, από τα επιτελεία της Νέας Τάξης και τους κάθε λογής πολιτικούς πλασιέ της”.
3. Τέλος, “επειδή κανένα γνήσιο, συνολικό, Λαϊκό – Εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να προωθείται και, πολύ περισσότερο, να βρει τη δικαίωσή του, μέσω ξεκομμένων από το Λαό, ουσιαστικά ανεξέλεγκτων απ’ αυτόν, θεσμών «αντιπροσώπευσης» - διοίκησης και αντίστοιχων διαδικασιών, η βάση συγκρότησης τόσον του Λαϊκού - Πατριωτικού Μετώπου, όσο και της Νέας Ελλάδας του Λαού της, δε μπορεί να είναι άλλη από την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Με δημοψηφίσματα για κάθε σοβαρό τοπικό ή εθνικό ζήτημα, μετά από ισότιμη αντιπαράθεση των διαφορετικών απόψεων. Με αιρετούς, ανακλητούς, περιορισμένης θητείας, άμεσης τακτικής λογοδοσίας, χωρίς πρόσθετες αμοιβές και προνόμια, λαϊκούς αντιπροσώπους, τοπικά, περιφερειακά, εθνικά”.
Και καταλήγουν: “Όσοι και όσες συμφωνούν σ’ αυτήν την προσπάθεια που ξεκινά από τα Χανιά, σ’ αυτούς τους βασικούς άξονες που προτείνουμε, ας μαζευτούμε για συνδιαμόρφωση και συνυπογραφή κειμένου – έκκλησης στο Μίκη Θεοδωράκη για την πρώτη, Ιδρυτική του Λαϊκού Πατριωτικού Μετώπου, Πανελλαδική Σύσκεψη. Για την αυτοοργάνωση και Αντίσταση του Ελληνικού Λαού στις όλο και πιο ζοφερές μέρες που μας ετοιμάζουν. Σ’ αυτό το προσκλητήριο, δεν περισσεύει κανείς καλής θέλησης συμπολίτης…".
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]