Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί να συναινέσουμε κ. Παπανδρέου;

Παρατηρώ έκπληκτος την προσπάθεια του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση της ευρύτερης συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει ή πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Μένω έκπληκτος για δύο πολύ απλούς λόγους.
1. Εσείς δεν είσαστε κ. Παπανδρέου που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχατε αναγάγει το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ σε καθημερινή δήλωσή σας; Εσείς δεν είσαστε που αρνιόσασταν πεισματικά την οποιαδήποτε συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα με αιτιολογικό την ανάγκη για αλλαγή κυβέρνησης;
Εσείς κ. Παπανδρέου είχατε απαξιώσει τη συναίνεση πρώτος και καλύτερος απ΄όλους σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε πολιτικά τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
2. Εσείς κ. Παπανδρέου δεν μας λέγατε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν και ότι εγγυάστε για καλυτέρευση του επιπέδου ζωής μας; Εσείς δεν ισχυριζόσασταν ότι έχετε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση; Εσείς δε μας κοροϊδέψατε προεκλογικά;
Πως έρχεστε τώρα και ζητάτε συναίνεση;
Πως μπορείτε τόσο εύκολα να διαγράφετε τα λόγια και έργα σας;
Πως είναι δυνατόν να αυτοαναιρείστε τόσο αβίαστα και απροκάλυπτα;
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε ξέρω τι θα πράξουν.
Η επίκληση μείζονος εθνικού θέματος κατ΄εμέ δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο για τη συναίνεση σε ένα σχέδιο φοροεπιδρομής και καταλήστευσης του Ελληνικού λαού.
Η σημερινή κατάσταση έχει υπεύθυνος που σίγουρα δεν είναι ο απλός λαός που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο.
Η αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης έχει επίσης υπεύθυνους όλους αυτούς που μόλις πριν από 4 μήνες μας παρουσίαζαν ένα εικονικό, ψεύτικο, και ανεφάρμοστο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Επομένως είναι εύλογη η απορία μας κ. Παπανδρέου.
Γιατί να συναινέσουμε στα σχέδιά σας;
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Τήν συναίνεσί μας γιά τό μεταναστευτικό δέν τήν ζητά,γιά τά αυστηρά μέτρα τήν θέλει.Η απάντησις είναι:Νά πάς νά κουρεύεσαι,καραγκιόζη,ανθέλληνα!
    Συναίνεσι ΓΙΟΚ,πού λένε καί οί φίλοι σου οί Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητριάδηs Ιωάννηs2 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:52 μ.μ.

    Ακούστε λέξειs και φράσειs. Ελληνεs , Έθνοs Πατρίδα ,Εθνική συναίνεση από έναν πρωθυπουργό αντιεξουσιαστή καί αντιεθνικιστή.Συναίνεση σε ποιούs στούs ποιό ένθερμουs θιασώτεs του πολιπολιτισμού και τηs αποεθνικοποίησηs τηs πατρίδαs.Όχι συναίνεση αλλά φωτιά και τσεκούρι.Οί Έλληνεs ενωμένοι πρέπει να σταθούν στο ύψοs που επιβάλουν οι περιστάσειs . Tην πρώτη φορά στον άγνωστο σρατιώτη είμασταν 1000 προχθέs για τα Ιμια είμαστε 7000 την επόμενη φορά να είμαστε 1.000.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έλλειμμα είναι μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της Ελλάδας, ίσως και παγκόσμια.
    Το 2008-9 δανείστηκαν 28 δις για τις τράπεζες, φουσκώνοντας το έλλειμμα στο 12-14%.
    Το 2010 η κυβέρνηση(δεν έχει σημασία το κόμμα) συμπεριφέρεται σαν να θέλει να δανειστεί άλλα 28 δις και βάζει φόρους. Ωστόσο δεν θα δανειστεί άλλα 28.
    Είδαν οι κερδοσκόποι-αξιολογητές,ΜΜΕ και οι πολιτικοί συνεργάτες τους- τους φόρους και την ανοησία των πολιτών και γίνανε πιο άπληστοι.

    Επειδή δεν θα δανειστούμε για τις τράπεζες το 2010, το έλλειμμα θα μειωθεί, ίσως και περισότερο από αυτό που μας λένε. Εμείς θα πληρώσουμε τρελούς φόρους για τα τρελά επιτόκια.
    Μετά θα βγει ο Γιωργάκης και θα πει <>, πάρτε ένα πακέτο ελληνοποιήσεις.

    Πυρκαγιές δεν περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι, δεν έμεινε τίποτα για κάψιμο. Σε περίπτωση που έχουμε τα ΜΜΕ θα κάνουν το χαζό. Δεν πρέπει να χαλάσει η εικόνα του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθές οι παρατηρήσεις στο άρθρο αλλά πλέον όχι λόγια και κριτικές περί του φταίχτη. Προσπάθεια όλων για σωτηρία. ΄Οταν βγαίνει το σπίτι σου στο σφυρί δεν καυγαδίζεις. Προσπαθείς να το σώσεις. ΄Οταν το καταφέρεις, αν θέλεις κατόπιν στείνεις τις ¨αγχόνες¨. Θέλω όμως να διαβάζω κριτική και για την ευθύνη του λαού, για τους κάκιστους αλλά καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους, τους γεωργούς που θέλουν και αυτοί να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι - αυτό άλλωστε εννοούν με το ελάχιστιο εγγυημένο εισόδημα -, τους περισσότερους των γιατρών, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, κλπ. αλλά και για το κατάντημα των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με τις ολίγιστες απολαυές και την γεμάτη στερήσεις ζωή των. Εν κατακλείδι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όποιοι αδυνατούν να ζήσουν σε βάρος των υπολοίπων, κατακεραυνώνουν ως κήνσορες της ηθικής αυτούς που το καταφέρνουν πλην όμως με ανείπωτη ζήλια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]