Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση-μυστήριο: Με ποιους συναντήθηκε ο σταθμάρχης της MI5 στην Αθήνα;

Μία συνάντηση-μυστήριο πριν από είκοσι ημέρες στην Αθήνα προστίθεται σε μία σειρά περίεργων γεγονότων και καταστάσεων γύρω από το Κυπριακό που ξεκίνησαν από την κλοπή της σωρού του αποθανόντος προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και σε δεύτερο χρόνο της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του, της σύλησης του τάφου του έτερου πρώην προέδρου Σπύρου Κυπριανού και της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.
Όπως αναφέρει ασφαλής κρατική πηγή πριν είκοσι ημέρες περίπου, μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, επισκέφθηκαν την Αθήνα τα τέκνα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Ongun Talat και η Ayse Nur Talat.
Το θέμα δεν είναι τόσο η επίσκεψη (διαθέτουν και οι δύο κυπριακό διαβατήριο και πρέπει να πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα από τον έλεγχο διαβατηρίων), όσο το με ποιόν συναντήθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συναντήθηκαν με κορυφαίο στέλεχος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, για την ακρίβεια με τον σταθμάρχη στην Αθήνα της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5!
Το όνομα και η θέση-βιτρίνα του Βρετανού αξιωματούχου στην πρεσβεία της Αθήνας είναι γνωστά στο defencenet.gr, αλλά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται. Το ζήτημα είναι για ποιους λόγους έγινε αυτή η συνάντηση και μάλιστα στην Αθήνα.
Σημειώνουμε ότι η είδηση προέρχεται από έγκυρη, υψηλά ιστάμενη κρατική πηγή, αλλά λόγω της φύσης της δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί.
Η βρετανική υπηρεσία είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην Κύπρο, όπου μαζί με τον έτερο τομέα της MI6 (κατασκοπία) διαθέτουν ευάριθμο κλιμάκιο.
Πριν λίγες ώρες συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέϊβιντ Μίλιμπαντ ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου και χαρακτήρισε τις απαράδεκτες προτάσεις για το Κυπριακό που υπέβαλε ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ και απέρριψαν συλλήβδην όλα τα κυπριακά κόμματα, ως «χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως»! Και υποστήριξε ότι "Η Τουρκία έχει ετοιμάσει επιπρόσθετες προτάσεις για το Κυπριακό".
Μέσα σε όλο αυτό το θολό και ανήσυχο κλίμα ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας έρχεται στην Ελλάδα το Σάββατο για διαβούλευση με το εθνικό κέντρο αφού την προηγούμενη ημέρα θα έχει ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και τους αρχηγούς των κομμάτων για το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Στην Ελλάδα θα έχει συνάντηση τόσο με τον Κάρολο Παπούλια, όσο και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών της Τουρκίας ενέταξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τη χθεσινή προαναγγελία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η χώρα του έχει ετοιμάσει επιπρόσθετες προτάσεις για το Κυπριακό.
Όπως τόνισε ο Σ. Στεφάνου, "Οι ενέργειες κρίνονται όχι από τις ίδιες τις ενέργειες ως τέτοιες, αλλά από το περιεχόμενο των ενεργειών και από το περιεχόμενο των προτάσεων".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]