Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Φωτιές" βγάζει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Το αίμα των ηρώων της ελευθερίας μας επιβάλλει να αναλάβουμε ενεργό δράση

Η Πατρίδα μας διέρχεται κρίση, αγαπητοί μου συνέλληνες και συμπατριώτες, αν βέβαια εξακολουθείτε να έχετε ενδιαφέρον για το μέλλον αυτού του ιστορικού και μεγαλειώδους τόπου μας.
Η Κυβερνητική ἀπόφαση για παραχώρηση της άκριτης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, οι οποίοι εισήλθαν κάποτε στο μικρό αυτό κομμάτι της γης, ισοδυναμεί με μια κίνηση αυτοκτονίας!
Όταν μας περιβάλλουν τόσοι αδηφάγοι γείτονες
Όταν προ τινών ετών Πρόεδρος της Τουρκίας είπε, ότι "θα κατακτήσουμε την Ευρώπη με τις γεννήσεις μας"
Όταν η Χώρα μας είναι πύλη μιάς ανεξέλεγκτης εισόδου τόσων και τόσων αλλοδαπών παρανόμως εισερχομένων, όταν... όταν... όταν... τότε η Ελλάδα μεταλλάσσεται και μεταβάλλει τον χαρακτήρα της!
Σε λίγα χρόνια θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας.
Ὀταν πάλιν η Κυβέρνηση προχωρεί το σχέδιο Καλλικράτης με το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί δέκα τρία (13) κρατίδια, με ισάριθμους μικρούς πρωθυπουργούς, όπως ελέχθη, τότε ο κίνδυνος απώλειας ελληνικών εδαφών ευρίσκεται "επί θύραις" με πρώτη απώλεια την Θράκη.
Όταν δημοσιογράφοι του μεγέθους Πρετεντέρη από τη στήλη τους υπερασπίζονται την κα Δραγώνα και προβάλλουν το "υπέροχο" έργο της,
Όταν, γενικώτερα, κάποια ΜΜΕ και κάποια εκδοτικά συγκροτήματα χρηματίζωνται για να υποστηρίξουν συμφέροντα ξένων δυνάμεων και τα οποία επιβουλεύονται τα εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων, όπως συνέβη στη μαρτυρική Κύπρο με το Σχέδιο Αννάν, τότε η Ελλάδα μας χάνεται! "Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας!"
Πρώτιστα όλων, όταν εντός των τειχών υπάρχουν Έλληνες που καυχώνται ότι είναι ά-εθνοι, ά-θεοι και α-πάτριδες, και η Ελληνική Δημοκρατία ΔΕΝ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, αποστέλλοντάς τους στο πύρ το εξώτερον ως προδότες της Πατρίδος μας, τότε το τέλος της Ελλάδος είναι εγγύς!
Στη ταχύτερη έλευση του τέλους της Ελλάδος μας συμβάλλουν η τηλεόραση και τα εκδοτικά συγκροτήματα, όταν αυτά εργάζωνται για ξένα αφεντικά και συμφέροντα!
Το επονομαζόμενο Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, στο οποίο προΐστανται ά-εθνοι, ά-θεοι και α-πάτριδες δήθεν Έλληνες, προωθεί την απομάκρυνση των θρησκευτικών Συμβόλων από τα Σχολεία, την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού!
Έλληνες και συνέλληνες, ας ξυπνήσουμε από τον λήθαργο! Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας! Το αίμα των Ηρώων της Ελευθερίας μας επιβάλλει να αναλάβουμε ενεργό δράση, έντιμα, νόμιμα και ειρηνικά! Σας παραπέμπω στο παρακάτω δημοσίευμα.
Λάβετε τα μέτρα σας. Αναλάβετε τις ευθύνες Σας. Δεν μας χρειάζεται ψωμί, αν δεν έχουμε την ελευθερία μας! "Ελευθερία ή θάνατος" έλεγαν κάποτε κάποιοι σκλαβωμένοι πρόγονοί μας! Τώρα μας ετοιμάζουν την πνευματική υποδούλωση! Globalization τη λένε στα ξένα! Παγκοσμιοποίηση την ονομάζουν στα Ελληνικά!
Σας ερωτώ:Αυτοί οι Ά-εθνοι,οι Ά-θεοι καί οι Α-πάτριδες θα καθορίσουν τις τύχες μας;
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αἰγιον, 13 Ιανουαρίου 2010
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Ρε παπά, εγώ ο άθεος Έλληνας δεν είμαι προδότης, αλλα εσύ που βάζεις πάνω από την πατρίδα τον θεό σου.

    Οι δώδεκαθεϊστές είναι οι πραγματικοί Έλληνες που νοιάζονται για τον τόπο, εσείς νοιάζεστε για τους ιερούς τόπους του israel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο φρουτο αυτο τωρα...''Οι δώδεκαθεϊστές είναι οι πραγματικοί Έλληνες που νοιάζονται για τον τόπο, εσείς νοιάζεστε για τους ιερούς τόπους του israel.''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορθά μιλά ο Μητροπολίτης! Μακάρι να αγωνιζόταν και εναντίον του Οικουμενισμού που εξίσου υπηρετεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων αποβλέποντας στη δημιουργία της αντιχριστιανικής παγκόσμιας θρησκείας μέσω της ενοποίησης των θρησκειών. Λυπάμαι για το σχόλιο του κ. Zanglo, ειλικρινά θα ήθελα να του πω να ερευνήσει τα πράγματα, αν είναι καλοπροαίρετος με τη βοήθεια του Θεού θα βρει την Αλήθεια που είναι η Ορθοδοξία. Αυτό που καταλογίζεται στους Επισκόπους με κυριότερο τον Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο (καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ Αναστάσιο και τον Επίσκοπο Περγάμου κ Ιωάννη) είναι ότι έχουν προσχωρήσει στον Οικουμενισμό. Καταλογίζεται στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων όπως και στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ Ιγνάτιο το ότι υπέγραψαν ως αντιπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνώριση των "μυστηρίων" Παπικών και Προτεσταντών. Αυτό είναι ο πυρήνας του Οικουμενισμού σύμφωνα με τον οποίο το Άγιο Πνεύμα δρα στις τελετές όλων των θρησκειών. Αυτό όμως ακυρώνει την Ορθοδοξία και είναι πλάνη και αίρεση. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα υπήρχε τυραννία Διαβόλου και αμαρτίας από τα οποία μας ελευθέρωσε (και ελευθερώνει) ο Χριστός, αν είχαμε ήδη το Άγιο Πνεύμα, δηλαδή είχαμε τα Μυστήρια, τους αγωγούς της Θείας Χάρης που αγιάζουν και θεώνουν τον άνθρωπο, τότε δεν θα ερχόταν την ημέρα της Πεντηκοστής προκειμένου να ιδρύσει την επίγεια Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού. Επίσης απορρίπτει τη δήλωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ότι ΜΟΝΟ Αυτός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή και δεν μπορεί κανείς να πάει στον Θεό παρά μόνο μέσω Αυτού. Επίσης θεωρεί πλανεμένους όλους τους Αγίους Πατέρες που απέρριπταν συμπροσευχές- συλείτουργα με τους αιρετικούς αλλά και όλους τους μάρτυρες που μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Θεάνθρωπο Χριστό.
    Για τους δωδεκαθεϊστές, δύο πολύ βασικά:
    1. Είναι πλάνη η ταύτιση της δημιουργίας με τον Δημιουργό. Το κακό είναι ότι αυτή η πλάνη διδάσκεται και σήμερα από τη Νέα Εποχή της οποίας ο πυρήνας είναι η Θεοσοφία-Τεκτονισμός.
    2. Πίσω από τα ονόματα των "θεών" κρύβονται δαίμονες: "Πάντες Θεοί εθνών δαιμόνια"
    (Ψαλμός 95). Ο Σωκράτης θεωρείται ο πριν τον Χριστό χριστιανός, και κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για το ότι δεν αναγνώριζε τους "θεούς" του Δωδεκαθέου και πρόσθετε καινούριους:
    Έλεγε: "Το θείον τοσούτον και τοιούτον εστί , ώσθ’ άμα πάντα ορά και πάντα ακούειν και πανταχού παρείναι και άμα πάντων επιμελείσθαι».
    3. Οι άπιστοι δυστυχώς συνήθως κολλάνε στον Σταυρό του Σωτήρα, άλλοτε ως Ιουδαίοι (σκάνδαλο να θανατωθεί ο Θεός) και άλλοτε ως Έλληνες (μωρία να θανατωθεί ο Θεός) αλλά για τους Χριστιανούς αυτή η άκρα ταπείνωση του Κυρίου, είναι Θεού δύναμη και σοφία. Και όταν υψώνεται ο Τίμιος Σταυρός οι λεγεώνες των δαιμόνων πέφτουν. (για αυτό επιδιώκεται η αποκαθήλωση των χριστιανικών συμβόλων, να μη φοράμε σταυρό, να μη κάνουμε σωστά στο σημείο του σταυρού κλπ)
    Πληροφορίες για τον Νεοπαγανισμό:
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " ... Σας ερωτώ: Αυτοί οι Ά-εθνοι,οι Ά-θεοι καί οι Α-πάτριδες θα καθορίσουν τις τύχες μας; ... "
    + Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Αίγιον, 13 Ιανουαρίου 2010
    (Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος)

    Αυτή η απλή φράση-ερώτηση,
    που θα προσπεράσουν πολλοί, ιδίως οι του "προοδευτικού" χώρου,
    κρύβει μεγάλη σοφία συμπυκνωμένη σε λίγες λέξεις,
    και απευθύνεται κυρίως στους "προοδευτικούς" σαν τον ΓΑΠ και τους αποδέλοιπους.

    Αντιμετωπίζει την επίσημη αιτιολογία τους που είναι: "αν όλοι οι λαοί της γης γίνουν ένας, θα εκλείψουν οι διαφορές που καταδυναστεύουν τους ανθρώπους".

    Πίσω από αυτή τους την φράση, σωστή κατα τα άλλα, κρύβεται, όμως, όλη η πεμπτουσία του πιο σατανικού θηρίου που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος. Η λυσσαλέα, σε όλα τα επίπεδα, μεθόδευση για την εύκολη διακυβέρνηση όλης της γης απο μόνον έναν, ή μια ομάδα ενός συμφέροντος, και, επίσης, όποιος είναι αντίθετος δεν θα έχει μέρος να κρυφτεί, ή να αντιδράσει.

    Ο σεβάσμιος ιερέας, με αυτή την ερώτηση φράση που απευθύνει απαντάει ακριβώς σε αυτή την θεωρία της παγκοσμιοποίησης με τον πιο Λακωνικό και φιλοσοφημένο τρόπο που θα μπορούσε να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μητροπολίτης έχει δίκιο. Να είναι καλά ο άνθρωπος.

    Εντύπωση μου κάνει που κάποιοι πιστεύουν ακόμη στο Δωδεκάθεο. Ελεος δηλαδή ρε παιδιά. Απλώς άλλη μια έκφραση των δυνάμεων του πονηρού είναι και μέσα από το πέρασμα των αιώνων φτιάχτηκαν όλοι αυτοί οι μύθοι που σώζοντε ως σήμερα...

    Δε μπορώ να πιστέψω που ακόμη και σήμερα υπάρχουν καλλιεργημένοι άνθρωποι, παρα-μορφωμένοι οι οποίοι ανεβαίνουν στον Ολυμπο με κλαδιά και δάδες φορώντας άσπρες κάπες και επικαλούντε το Δία και την παρέα του.

    Οι σατανιστές πηγαίνουν στα δάση και οι παγανιστές λατρεύουν τη φύση... διακρίνεται κάποια ομοιότητα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Οι δώδεκαθεϊστές είναι οι πραγματικοί Έλληνες που νοιάζονται για τον τόπο'

    Ούτε αυτή η σοφιστεία ισχύει! για διάβασε εδώ:

    Μας λέει ο Ηρόδοτος (Ιστορίαι Β’ 4:) «…Δώδεκά τε θεών επωνυμίας έλεγον πρώτους Αιγυπτίους νομίσαι καί Έλληνας παρά σφέων αναλαβείν, βωμούς τε καί αγάλματα καί νηούς θεοίσι απονείμαι σφέας πρώτους καί ζώα εν λίθοισι εγγλύψαι…» Δηλαδή: «Λένε επίσης ότι πρώτοι οι Αιγύπτιοι δημιούργησαν τα ονόματα των δώδεκα θεών τα οποία υιοθέτησαν οι Έλληνες και ότι ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν βωμούς, αγάλματα και ναούς προς τιμήν των θεών και χάραξαν μορφές πάνω σε πέτρα» . Και στο Ιστορίαι Β’ 58: «Πανηγύρις δέ άρα καί πομπάς καί προσαγωγάς πρώτοι ανθρώπων Αιγύπτιοι εισι οι ποιησάμενοι, καί παρά τούτων Έλληνες μεμαθήκασι. Τεκμήριον δέ μοι τούτου τόδε’ αι μέν γάρ φαίνονται εκ πολλού τεο χρόνου ποιεύμεναι, αι δέ Ελληνικαί νεωστί εποιήθησαν». Δηλαδή: «Επιπλέον, οι Αιγύπτιοι επινόησαν και δίδαξαν στους Έλληνες τις λατρευτικές συγκεντρώσεις, τις λιτανείες και τις λειτουργίες, γεγονός που αποδεικνύεται από την αδιαφιλονίκητη αρχαιότητα τέτοιων τελετών στην Αίγυπτο σε σύγκριση με την Ελλάδα, όπου εισήχθησαν μόλις πρόσφατα» . Και άλλα πολλά λέει ο Ηρόδοτος, πάρτε το βιβλίο του και διαβάστε τα μόνοι σας.

    Τελικά δηλαδή και οι αρχαίοι δώδεκα 'θεοι' ήταν εισαγόμενοι από την Αίγυπτο. Ας αφήσουμε τα ιερά παραμύθια και ας δούμε την πραγματικότητα επιτέλους κύριοι δωδακαθεϊστές. Είναι θεοί ανύπαρκτοι και αυτό ο λαός μας το κατάλαβε πολύ γρήγορα με πρώτους τους μεγάλους φιλοσόφους του από το 5ο π.Χ. αιώνα και έψαχναν τον Αληθινό Θεό. Μόλις τον βρήκανε, η μεγάλη πλειοψηφία παράτησε τα είδωλα. Εσείς ακόμη εκεί βρίσκεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε 10:44 μ.μ. (που δεν βρίζεις!)

    Σε εποχές που η πληροφορία τρέχει τόσο πολύ, το ψέμα γίνεται αδύνατο και αναποτελεσματικό. Η επιστήμη άλλωστε φρουρεί Θερμοπύλες Αλήθειας και Λογικής! Οι εποχές του ψεύδους, της απάτης και της άγνοιας έχουν φύγει ανεπιστρεπτί!

    Ολόκληρη η παλιά διαθήκη είναι γεμάτη από αισχρές πράξεις και η καινή από ανούσιες φράσεις. Kαμια θρησκεία δεν έχει προκαλέσει αυτήν την πολιτισμική καταστροφή όσο ο χριστιανισμός.

    Βλέπε καταστροφή ναών, αγαλμάτων , σφάξιμο φιλοσόφων , εθνικών , ιερέων, καταστροφή φιλοσοφικών σχολών, σταμάτημα των ολυμπιακών αγώνων, κάψιμο βιβλιοθηκών, βρισιές και αφορισμοi! Αυτό που έχει συμβεί με τους Έλληνες και την Ελληνική κοσμολογία είναι απλά TRA-ΓΙ-ΚΟ.

    Μερικά δείγματα από τους απολογητές του Χριστιανισμού, απ’ όπου διαβάζουμε:

    • «Οι Έλληνες δεν δημιούργησαν τίποτε δικό τους, αλλά όλα τα παρέλαβαν από τους βαρβάρους»
    • «(Ο Πλάτων ήταν) κοιλιόδουλος»
    • «(Ο Αριστοτέλης ήταν) κόλαξ» του Μ. Αλεξάνδρου.
    • «(Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν) μειράκιον μανιακόν».
    • «(Ο Ηράκλειτος ήταν) αμαθής»
    • «(Η φιλοσοφία του Ηρακλείτου ήταν) Ηρακλείτου σκότος».
    • «(Ο Εμπεδοκλής ήταν) αλαζών».
    • «(Ο Δημόκριτος ήταν) αβδηρολόγος»
    • «Οι ποιηταί ψευδολόγοι και δια σχημάτων εξαπατώντες τους ακρο-ωμένους»
    • «Δεν ρίπτετε εις τον βόθρον τα υπομνήματα της κακίας μαζί με τον ποιήσαντα Πυθαγόρα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τί γίνεται Κωνσταντίνε; πάλι χάθηκε σχόλιό μου σχετικά με τους δωδεκαθεϊστές. Δεν πειράζει. Έτσι και αλλοιώς είναι χαμένος κόπος να γράφω γιαυτούς. Μάλλον ούτε οι μηχανές των blog μπορούν να ανταπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε, έλεγξα ένα προς ένα όλα τα σχόλια που έφτασαν σε εμένα και διαπίστωσα πως τα έχω εγκρίνει όλα, αν και ο Zanglos έχει οδηγήσει τον σχολιασμό του θέματος στην κυριολεξία εκτός θέματος. Προσωπικά, δεν βλέπω κανέναν λόγο να αναθεματίζουμε αλλήλους όντας ευρισκόμενοι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο... όμως ο Zanglos "ερεθίζεται" με το ράσο, οπότε... συνέβη η "φυσιολογική" εκτροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Zanglo, ο προηγούμενος ανώνυμος σας έδωσε μια διεύθυνση της ΟΟΔΕ, ψάξτε για τις καταστροφές που έκαναν οι χριστιανοί όπως λέτε στα αρχαιοελληνικά μνημεία.
    Σας κάνουν εντύπωση οι φόνοι, οι μοιχείες και η λατρεία των δαιμόνων;
    Για αυτό έγινε ο Θεός άνθρωπος, για να μας σώσει από όλα αυτά! Ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι να κάνει πολιτισμό αλλά να προετοιμάσει τον άνθρωπο με τα Μυστήριά της που είναι οι αγωγοί της Θείας Χάρης, ώστε στην αιωνιότητα να αντιλαμβάνεται το Άκτιστο Φως του Θεού ως φως που είναι στη πραγματικότητα και όχι ως φωτιά. Ο Θεός όλους τους αγαπάει και όλους θα τους αγαπάει και θα τους στέλνει την αγάπη Του αλλά δεν θα την αντιλαμβάνονται όλοι ως αγάπη. Η σπουδαιότητα αυτής της ζωής είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε από τώρα τη κάθαρση της καρδιάς μας από τα πάθη διότι εάν δεν αρχίσουμε από αυτή τη ζωή δεν θα μπορούμε να αρχίσουμε στην επόμενη. Μετά το θάνατο δεν υπάρχει η δυνατότητα μετανοίας.
    Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όσο είμαστε μακριά από τον Θεό πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί αλλά όσο πλησιάζουμε τον Θεό αντιλαμβανόμαστε την αχρείωσή μας...
    Ο Προφήτης Δαυΐδ έπεσε στο αμάρτημα της μοιχείας και του φόνου (όταν ένας Προφήτης πέφτει τόσο πολύ σκέψου εμείς πόσο μπορούμε να πέσουμε) αλλά μετανόησε ειλικρινά, επέστρεψε στον Θεό και απόκτησε πάλι το Προφητικό Χάρισμα! Παρά πολλοί άγιοι υπήρξαν φοβεροί αμαρτωλοί (ληστές, δολοφόνοι, πόρνες, μάγοι) αλλά είχαν φοβερή μετάνοια και σώθηκαν.
    Εμείς έχουμε την μετάνοιά τους;
    Μια που αναφέρατε τη Παλαιά Διαθήκη...
    "Πάσα η δικαιοσύνη υμών, όλη η αρετή σας, είναι ως ράκος αποκαθημένης.» Ησαίας 64,5.
    "Η καρδιά είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη... "Ιερεμίας ΙΖ 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρός 12θειστές καί Ιουδαιοχριστιανούς:1ον.Η Παλαιά Διαθήκη είναι ΑΣΧΡΟ βιβλίο,καίδέν θά τό έδινα στά παιδιά μου νά τό διαβάσουν.Αφορά τούς Ιουδαίους καί όχι εμάς.Κακώς μάς τό διδάσκουν.
    2ον.Ο Ηρόδοτος αναφέρεται από αρκετούς ώς μή ακριβής,διότι αρέσκεται σέ ψέμματα.
    12θειστές καί ιουδαιοχριστιανοί είστε γιά δέσιμο.Πάνω από όλα,ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ,τωρα,είμαστε ολοι ΕΛΛΗΝΕΣ καί τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]