Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ζητεί στενή παρακολούθηση Αμερικανών στην Τουρκία

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, με άκρως απόρρητο έγγραφο, ζήτησε από το υπουργείο εσωτερικών τη στενή παρακολούθηση μέσω των δικτύων της ασφάλειας της τουρκικής αστυνομίας τη στενή παρακολούθηση των υπαλλήλων των ΗΠΑ που υπηρετούν σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις που εδρεύουν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας AKŞAM, το εν λόγω σήμα στάλθηκε από το ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο εσωτερικών τις ημέρες που συναντήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ομπάμα.
Στο απόρρητο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFOSİ), που έχουν ως αποστολή την παρακολούθηση της δράσης του προσωπικού και των στελεχών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που υπηρετεί σε βάσεις που εδρεύουν στο έδαφος της Τουρκίας, έχουν εκτραπεί και δραστηριοποιούνται σε τομείς που δεν έχουν σχέση με την αποστολή τους. Το ΓΕΕΘΑ ζητεί τη στενή παρακολούθηση των ατόμων αυτών, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε επαφή των διωκτικών αρχών και των αρχών ασφαλείας με τα στελέχη της AFOSİ, χωρίς προηγούμενη ειδική άδεια.
Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ είχε απευθύνει ανάλογο έγγραφο και τον Απρίλιο του 2009, λίγο πριν την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Τουρκία. Στο έγγραφο αναφέρονταν επισκέψεις και επαφές στελεχών της AFOSİ με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τότε, το υπουργείο εσωτερικών απέστειλε έγγραφο στις 81 νομαρχίες με το οποίο προειδοποιούσε τις τοπικές αρχές για το θέμα, μετά την αναχώρηση του Ομπάμα από την Τουρκία, υπό το φόβο πρόκλησης κάποιας κρίσης.
Αντίστοιχες κατηγορίες για τα στελέχη της AFOSİ είδαν το φως της δημοσιότητας και το 2004. Τότε είχε γραφεί ότι στελέχη της AFOSI έκαναν έρευνες εθνικής ταυτότητας, συνέλεγαν πληροφορίες και συνομιλούσαν με πολίτες και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας.
Μάλιστα, τότε, ένα στέλεχος που υπηρετούσε στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ των Αδάνων, διεξήγαγε έρευνες στον Πόντο, στα πλαίσια των οποίων ερευνών συναντήθηκε με διάφορα άτομα στην Κερασούντα και την Τραπεζούντα.
Αμερικανικές πηγές ανέφεραν ότι οι εν λόγω έρευνες σχετίζονται με το θέμα των χαμένων πιστολιών του Ιράκ, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ανεξιχνίαστες δολοφονίες στην Τουρκία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φίλε, δες αυτό το Ελληνικό Portal προώθησης άρθρων/bloggers: http://ellines-portal.blogspot.com. Αν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις και εσύ για να προωθείς τα άρθρα σου/blog σου, ή να συμμετέχεις στο κοινό (με άλλους bloggers) chat, επικοινώνησε στο e-mail που δίνεται στην αρχή του blog των "Ενωμένων Ελλήνων blogger". :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]