Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΕΛΙΑΜΕΠ της Νέας Τάξης κατηγορεί την Ελλάδα

Όπου ΕΛΙΑΜΕΠ και Νέα Τάξη Πραγμάτων. Διαβάστε λοιπόν να φρίξετε: μελέτη σχετικά με την ΕΕ στην «παγκόσμια εποχή» (τι είναι τούτο πάλι, ακούγεται λίγο εθνομηδενιστικό), πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του βρετανικού πανεπιστημίου London School of Economics (LSE) και το ΕΛΙΑΜΕΠ, το βρετανικό ινστιτούτο διπλωματίας, Foreign Policy Network. Το project ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 και πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του καθηγητή Λουκά Τσούκαλη.
Καλώς τον... Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών (συνέδρια, συμπόσια και εργαστήρια), ακολούθησε η έκδοση των εργασιών των συμμετεχόντων. Και εδώ αρχίζουν τα «ωραία».
Ανθελληνικές αναφορές
Στην εργασία της Simona Milio, υποδιευθύντριας του εργαστηρίου Οικονομικής και Κοινωνικής Συνοχής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE, με τίτλο «Επανεξετάζοντας την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή: η ανάγκη για ανανεωμένη πολιτική» (Rethinking social and regional cohesion: the need for renewed policy), υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στην ύπαρξη μειονοτήτων στην Ευρώπη. Η Simona Milio λοιπόν χαρακτηρίζει τη Γαλλία και την Ελλάδα «τα περιβόητα "μαύρα πρόβατα" της ΕΕ σε θέματα προστασίας των μειονοτήτων». Και όταν η κουβέντα έρχεται στη χώρα μας, αρχίζουν τα ωραία: «Μέχρι στιγμής και οι δύο χώρες αντιστέκονται στην αναγνώριση μειονοτήτων και στην παροχή συλλογικών δικαιωμάτων... Η τουρκόφωνη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, παραδοσιακά αντιμετωπίζεται καχύποπτα από το ελληνικό κράτος και έχει υποφέρει μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, η ελληνική υπηκοότητα περίπου 60.000 πολιτών μη ελληνικής καταγωγής, αναιρέθηκε αυθαίρετα, μέχρι που η διεθνής πίεση που δέχθηκε η χώρα την οδήγησε στην πλήρη κατάργηση του το 1998. Παρά μερικά βήματα προόδου, η Ελλάδα συνεχίζει να αρνείται επίσημα την τουρκική ταυτότητα, η οποία συχνά διώκεται».
Να μας λείπουν...
Εμείς δεν μένει παρά να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι οι «πρωτοβουλίες» του ΕΛΙΑΜΕΠ, καλό θα ήταν να μας λείπουν, καθώς δημιουργούν το υπόβαθρο για την άσκηση κακόβουλης προπαγάνδας κατά της χώρας μας, από επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά). Εκτός αν οι κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ συμφωνούν με τα όσα λέει η Simona Milio...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υπαρχουν πιο μισελληνες απο τους Αγγλους???
    Εχουν απωθημενα γιατι τους διαολοστειλαν οι Κυπριοι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]