Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου "παίρνει τα κεφάλια" και ο Κώστας Καραμανλής "παίρνει πόδι"

Μαθήματα αρχηγικού προφίλ

δίνει ο Γιώργος στον Κώστα...

Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο «μεγάλα» κόμματα της χώρας, είναι το ίδιο τους το πολιτικό παρελθόν και συγκεκριμένα «το έργο» τους…
Αυτές τις ημέρες δίνονται μάχες για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων και από τα πρώτα σημάδια, διαφαίνεται πως τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Κώστας Καραμανλής, δίνουν σκληρό αγώνα προκειμένου να αποτινάξουν τα «βαρίδια» εκείνα που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα.
Έτσι ο Κώστας Καραμανλής δεν συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όλους εκείνους που είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή ή εμπλοκή με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου «κόβει τα κεφάλια» εκείνων που δεν τον στήριξαν κατά το παρελθόν (π.χ. Βερελής) ή εκείνων που θα προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα (π.χ. Τσοχατζόπουλος).
Η μάχη των «αποκεφαλισμών» δείχνει ως αποφασιστικότερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να διατηρεί τα ουσιαστικά του βαρίδια, δηλαδή εκείνους που έχουν ουσιαστικά συμβάλει στην σημερινή οικτρή κατάσταση του κόμματος αλλά και την κύρια αιτία καθόδου στις εκλογές. Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχίζουν να συμπορεύονται και να επιβαρύνουν με την παρουσία τους το πρόσωπο του Καραμανλή, βυθίζοντάς τον στην ουσία σε ένα τέλμα, ένα πολιτικό βάλτο, από τον οποίο το μόνο που θα προκύψει, θα είναι η κατάσταση διαδοχής. Φυσικά, η κυρία Μπακογιάννη έτρεξε αν δηλώσει «στρατευμένη» στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν ξέχασε να πει πως «αν συμβεί οτιδήποτε, θα δούμε τι θα γίνει…».
Κι ενώ όλοι θα περίμεναν τον Καρατζαφέρη να εκμεταλλευτεί την πολιτική αδυναμία του Κώστα Καραμανλή, να διώξει τα τζάκια, τους βαρόνους και γενικότερα όλους εκείνους που έβλαψαν με τις «δραστηριότητές» τους το μέχρι χθες κυβερνών κόμμα, ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. «έμπλεξε» ανάμεσα στη «Σκύλα και τη Χάρυβδη» προτάσσοντας και συζητώντας σοβαρότατα υποψηφιότητες οι οποίες έβγαλαν αρκετό γέλιο και δεν επέτρεψαν να κερδηθεί επιπλέον «χώρος» (κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία).
Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να το έχει πάρει αρκετά ζεστά (αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατηρούν σοβαρές και πολλές επιφυλάξεις) και η αποφασιστικότητά του καταγράφεται σε κάθε του εμφάνιση. Την ίδια στιγμή, καταϊδρωμένος (κυριολεκτικά) ο Κώστας Καραμανλής δίνει έναν αγώνα μόνος του, κυριολεκτικά, προκειμένου να διατηρήσει ή έστω και να κερδίσει κάτι από το χαμένο έδαφος.
Οι πρωταγωνιστές της κυβέρνησης Καραμανλή που «κατάφεραν» να κόψουν τα πόδια του Καραμανλή, έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, έχουν εγκαταλείψει οποιοδήποτε έργο στα υπουργεία όπου προΐστανται, σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα του πολιτικού τους βίου. Η αναποφασιστικότητα, η ατολμία και γενικότερα η αδυναμία του Κώστα Καραμανλή «να πάρει κεφάλια» των πραγματικά υπευθύνων, τον οδηγούν σταθερά όχι στον χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά στην πολιτική λήθη…
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως «πνίγεται», αδύναμος να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό και την ουσιαστική διάλυσή του ενόψει εκλογών… Η επαύριο, θα φέρει σημαντικές εξελίξεις αλλά και πολύ σημαντικότερες αποκαλύψεις εκατέρωθεν των πλευρών που μάχονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…
Το μόνο βέβαιο, μέσα από το συνονθύλευμα των πολιτικών κινήσεων, είναι πως η επόμενη ημέρα για τον Ελληνικό λαό θα είναι πολύ χειρότερη από ότι σήμερα. Αυτό το επιβεβαιώνει και η γ.γ. του ΚΕΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά «θα κυβερνηθεί το καράβι έστω και από κακούς κυβερνήτες…» (και ο πληθυντικός ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός για το είδος των εξελίξεων που θα υπάρξουν).
Τι μέλλει γενέσθαι, άραγε, όταν την ίδια στιγμή έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας και κυρίως αυτά που αφορούν το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο;
Ίσως, τελικά, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ελπίζουν σε ένα θαύμα… που θα αλλάξει το βέβαιο μαύρο αύριο που τους περιμένει… Γιατί, η βέβαιη ακυβερνησία, μόνο δεινά θα επιφέρει στην ήδη ακυβέρνητη, εδώ και πάρα πολύ καιρό, Ελλάδα… που σιγοψιθυρίζει "ο Θεός βοηθός..."!!!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αγαπητε Κωνσταντινε,
    Ας δουμε τι ποσοστα θα παρουν στις εκλογες και μετα ας κρινουμε ποσο "αρχηγος" θα ειναι ο Γιωργακης!!!
    Το αρχηγικο προφιλ που ηταν πριν δυο χρονια οταν το ΠΑΣΟΚ βρισκοταν στα προθυρα διαλυσης???
    Η ανικανοτητα, η διγλωσσια και η βλακεια της ΝΔ εκαναν τον Γιωργακη ηρωα απο το πουθενα!!!
    Μετα την περσινη ΔΕΘ αρχισε ο Γιωργακης να σηκωνει κεφαλι!!
    Εκτος Ελλαδος ομως σκυβει το κεφαλι του.
    Συγκρινουμε την γαλαζια με την πρασινη σηψη και πρεπει να διαλεξουμε??
    Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ,ΣΗΨΗ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Με το συγκεκριμένο κείμενο παραθέτω το μέγεθος της ανικανότητας του Κώστα που κατάφερε να αναδείξει ως ικανότερο τον Γιώργο. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ο Γιώργος να εμφανίζεται ισχυρότερος και με πυγμή έναντι του Κώστα που ακολουθεί σε όσα του υποδεικνύουν... Ο Γιώργος σηκώνει κεφάλι για να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε "υπερκομματικές" συνεργαζόμενες και άμεσα ελεγχόμενες κυβερνήσεις. Η επιλογή μας δεν πρέπει να είναι σήψη, αλλά μήνυμα τέτοιο που να τους στέλνει όλους αδιάβαστους... Δεν πήραν το μήνυμα της αποχής, ίσως να πάρουν το μήνυμα του "άκυρου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρχηγικο προφιλ μερικοι το φτιαχνουν και άλλοι το κερδιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]