Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπερίσα άρχισε να δρομολογεί την «Μεγάλη Αλβανία»

Οραματίζεται εθνική ενότητα με το Κόσοβο

Τη θέση ότι, η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
Τη θέση ότι, η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως μετέδωσε το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων "ΑΤΑ", δήλωσε τα εξής:
«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τελωνεία μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Αλβανία και το Κόσοβο να θεωρούν η μία την άλλη ξένη χώρα κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την κυριαρχία των δύο χωρών. Η ιδέα της εθνικής ενότητας βασίζεται στα ευρωπαϊκά ιδανικά, που απαιτούν πολλή δουλειά (για την υλοποίησή τους). Γι' αυτό και ο Θάτσι (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Κοσόβου) κι εγώ θα εργαστούμε προκειμένου να άρουμε τα εμπόδια που σταματούν τους Αλβανούς από το να αισθάνονται ενωμένοι σ' ολόκληρη την επικράτεια, στην οποία ζουν».
Μιλώντας για τις σχέσεις των Τιράνων με τους πολιτικούς στο Κόσοβο, ο κ. Μπερίσα είπε ότι είναι εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ή της αντιπολίτευσης.
Σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, του οποίου ηγείται, έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο Κόσοβο, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν επηρεάζει καθόλου τις εξαιρετικές σχέσεις του κόμματός του με άλλα κόμματα, στο Κόσοβο.
Επιπλέον τόνισε ότι «Είμαστε ανοιχτοί κι εγώ προσωπικά σέβομαι το ρόλο κάθε κόμματος. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντίσταση στο Κόσοβο και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του και γι' αυτό δεν μπορώ παρά να έχω αυτή τη στάση».
Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν ξέχασε φυσικά να ευχαριστήσει τους πολίτες του
Κοσόβου που μεταβαίνουν για διακοπές στην Αλβανία, λέγοντας πως ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.
Τα σχέδια του Μπερίσα δείχνουν πως «απλώνονται» πλέον, πέρα από τα συνήθη και οδηγούν σε μία «Μεγάλη Αλβανία» που φυσικά θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα, αλλά εκείνος που θα πρέπει να ανησυχεί πολύ περισσότερο είναι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]