Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκαλείται σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας

Θα βάλει δικούς του ο Ερντογάν;

Στις εργασίες που θα συνεχίσουν μέχρι τις 4 Αυγούστου θα συζητηθούν οι προαγωγές και οι αποστρατεύσεις και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας στην συγκεκριμένη συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, λόγω του ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσει να επηρεάσει την ανάδειξη των νέων στρατηγών προκειμένου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο έρεισμα στο στράτευμα της Τουρκίας.
Σήμερα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ) της Τουρκίας, για να επιλέξει την νέα στρατιωτική διοίκηση που θα αναλάβει καθήκοντα από τις 30 Αυγούστου.
Το ΑΣΣ που θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 4 Αυγούστου στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητηθούν οι προαγωγές στρατηγών και ναυάρχων σε ανώτερο βαθμό και των συνταγματαρχών που θα προαχθούν στο βαθμό στρατηγών και ναυάρχων.
Αναμένεται να αποστρατευτούν ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Μετίν Ατάτς, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Αϊντογάν Μπαμπάογλου και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Εργκίν Σαϊγκούν.
Στη συνεδρίαση όπου το Γενικό Επιτελείο θα κάνει μια παρουσίαση αξιολόγησης σχετικά με τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ.
Ακόμα θα συζητηθεί η ανάθεση διοικήσεων και η αποστράτευση 124 στρατηγών και ναυάρχων.
Φυσικά σε αυτή την συνάντηση ο κύριος Ερντογάν θα προσπαθήσει να «περάσει» τους δικούς του στρατηγούς, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στον τουρκικό στρατό και να αισθάνεται πιο ασφαλής. Να μην ξεχνάμε πως οι παρατηρητές των εσωτερικών εξελίξεων στην Τουρκία, συνεχίζουν να αναφέρουν την περίπτωση πραξικοπήματος και μάλιστα το τελευταίο διάστημα δίνουν περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μέσα στο επερχόμενο φθινόπωρο…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]