Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη φεύγει για την Ευρώπη!

Ο τόπος έχει ακόμη ελπίδες...

Ποιός είπε ότι ο Θεός μας ξέχασε;


ΝΕΑ δεδομένα, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, θα δρομολογήσει ενδεχόμενος διορισμός της Ντ. Μπακογιάννη σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδεχόμενο που συζητείται τους τελευταίους μήνες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η υπουργός Εξωτερικών.
Στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον της επισημαίνουν ότι μια τέτοια πρόταση είναι σαφώς τιμητική, το αξίωμα είναι πολύ υψηλό (λέγεται ότι θα είναι βοηθός του Χαφιέ Σολάνα), αλλά αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι η Ντόρα θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της τους επόμενους μήνες και θα είναι ανάλογες με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Αν αποφασίσει να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες, τότε αυτόματα θα βγει από το παιχνίδι της διαδοχής, αφού οι αντιπρόεδροι έχουν τετραετή θητεία.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ντόρα θα αποδεχτεί την πρόταση, αν διαπιστώσει ότι ο Κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας, ακόμη και έπειτα από εκλογική ήττα. Γνωρίζει καλά η κ. Μπακογιάννη ότι αν θελήσει ο πρωθυπουργός να παραμείνει δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τον «ανατρέψει». Αν αναλάβει τη θέση θα μπορεί να επιστρέψει στην ελληνική πολιτική σκηνή τον Ιούνιο του 2013 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον θα είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη και πολύ πιθανό η διαδοχή να έχει περάσει σε νεότερη γενιά.
Πάντως, η τελική επιλογή δεν πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει νωρίτερα από τον ερχόμενο Νοέμβριο οπότε θα γίνει στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Τότε ακριβώς θα ορισθεί και ο διάδοχος του καφετζή Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ωστόσο, οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και οι χώρες θα έχουν συμφωνήσει για τα πρόσωπα πολύ νωρίτερα από τον Νοέμβριο.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. VOH8EIA! ERXETAI O AVRAMOPOULOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MAKARI NA TON PAROUN KAI AFTON STHN EVRWPH H KAPOU TELOSPANTON, ALLA MAKRIA APO'MAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]