Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να μας πείσουν να προσληφθούν λαθρομετανάστες στην Αστυνομία και στην Ε.Υ.Π.!!!

Ντόκος ή Στόκος; Ιδού η απορία!!!

Σε άρθρο του στην σημερινή Καθημερινή, ο κ. θάνος Ντόκος, Γ. Διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, αναπτύσσει τον κινδύνο δραστηριοποίησης των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών Πακιστανικής και Αφγανικής προέλευσης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την κοινότητα της Βρετανίας επιχειρεί μέσω της καλλιέργειας του φόβου προς την τρομοκρατία να προάξει την ένταξη των Λαθρομεταναστών όχι μόνο στα σώματα ασφαλείας της χώρας μας, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών! Επιχειρεί επίσης να προωθήσει και την κατασκευή Μουσουλμανικού τέμενους...
Η τακτική είναι γνωστή και εφαρμοσμένη από την κυβέρνηση Μπους σε ευρεία κλίμακα...

Εάν οι αρχές της χώρας έκαναν την δουλειά τους και απέτρεπαν την παράνομη λαθρομετανάστευση, φυσικά και δεν θα γινόταν σήμερα συζήτηση για την πιθανότητα εμφάνισης της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως επιχειρούν επιμελώς να το κουκουλώσουν οι προασπιστές της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμοιοποίησης.
Ο καταιγισμός παρόμοιων δημοσιευμάτων θα συνεχιστεί εώς ότου να επιτύχουν την αναστροφή της κοινής γνώμης, επειδή ο στόχος είναι η κοινή γνώμη... Στόχος είναι να συνηθίσουμε όλοι εμείς στην "ιδέα" του λαθρομετανάστη αστυνομικού ή του λαθρομετανάστη πράκτορα κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας
Απολαύστε λοιπόν τις προτάσεις του κ. Ντόκου στην σημερινή Καθημερινή:
Για να μη βρεθούμε μελλοντικά προ (πολύ) δυσάρεστων εκπλήξεων, θα μπορούσαμε να κινηθούμε προληπτικά σε τρεις κατευθύνσεις:
1. Πρόσληψη μεταναστών από «ενδιαφέρουσες» κοινότητες στην Ελληνική Αστυνομία και αργότερα στην ΕΥΠ.
2. Δημιουργία επίσημων χώρων θρησκευτικής λατρείας, που δίδει τη δυνατότητα ελέγχου ριζοσπαστικών θρησκευτικών λειτουργών και
3. Συνεργασία με τις ηγεσίες των κοινοτήτων μεταναστών.
Δεν θα πείραζε, φαντάζομαι, για μια φορά να κινηθούμε προληπτικά και όχι πυροσβεστικά.
Αναλυτικά το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Επειδή, λοιπόν, ο κύριος αυτός αρέσκεται να "πιάνεται" από ακραίες καταστάσεις, καλό ίσως θα ήταν να του θυμίσουμε και ακραίες καταστάσεις που συμβαίνουν στην σημερινή Ελληνική κοινωνία, με υπαιτιότητα των λαθρομεταναστών που σωρηδόν πλέον εισέρχονται στη χώρα μας, ως να μην υπάρχουν σύνορα τα οποία οφείλουν να σέβονται.
Η εγκληματικότητα που ολοένα αυξάνεται, δεν οφείλεται μόνο σε εγκληματικά στοιχεία που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας. Δυστυχώς, οφείλεται σε έναν τεράστιο βαθμό στα εισαγόμενα εγκληματικά στοιχεία, των οποίων η δράση επιμελέστατα κρύβεται από την κοινή γνώμη. Ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σάρκας, ληστείες, κλοπές, φόνοι, διαρρήξεις, εκβιασμοί, απαγωγές και γενικότερα η ενασχόλησή τους με την παρανομία, είναι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τον εν λόγω "κύριο" που περί άλλων τυρβάζει και όχι για τα ορατά προβλήματα αυτής της χώρας.
Θα ήθελα να μάθω ποιές είναι οι "ενδιαφέρουσες" κοινότητες... Και τι είναι αυτό που τις χαρακτηρίζει ως ενδιαφέρουσες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Ντόκου. Θα ήθελα να γνωρίζω τι είναι το ενδιαφέρον αυτό που μπορεί να προσελκύσει τις υπηρεσίες ασφάλειας προκειμένου να προσλάβουν κάποιον πολίτη. Και νομίζω πως ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα μίας "ενδιαφέρουσας" κοινότητας... Σαφέστατα δεν συμφωνώ με την σημερινή διαδικασία προσλήψεων τόσο στην Αστυνομία (όπου παιδάκια άβγαλτα καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που μόνο στον κινηματογράφο τις έχουνε δει ή τους ζητείται να εμπλακούν -ποικιλοτρόπως- με την παρανομία) ή στην Ε.Υ.Π. (όπου βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί σωμάτων ασφαλείας και οποιοσδήποτε περαστικός "βεζύρης" τακτοποιεί τα παιδιά του, χωρίς κανόνες και χωρίς να σκέφτονται θέματα ικανοτήτων, προσόντων ή... γενικών και ειδικών "αντοχών") εξευτελίζοντας κάθε έννοια ασφάλειας σε τοπικό ή σε εθνικό επίπεδο.
Η δημιουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας προκειμένου να "ελέγχονται οι ριζοσπαστικές θρησκευτικές λειτουργίες", προδίδει έναν "δικτατορίσκο που επιθυμεί να ελέγχει!!! Ποιούς όμως θέλει να ελέγχει ο κύριος Ντόκος; Αυτούς που θέλει να προσλάβει στην Αστυνομία και στην Ε.Υ.Π.; Και γιατί να τους ελέγχει; Μήπως και οργανώνονται μέσα στα τεμένη (ή γενικότερα στους χώρους λατρείας που εμείς θα τους χτίσουμε) προκειμένου να καταφέρουν χτυπήματα (τρομοκρατικού περιεχομένου) στην Ελληνική Πολιτεία και στην Ελληνική Κοινωνία; Γι αυτό θέλει τους χώρους λατρείας ο κύριος Ντόκος; Για να οργανώνονται αλλά και για να ελέγχει, κατόπιν ο ίδιος, τι είδους οργανωμένη επίθεση ετοιμάζουν;
Μία από τις προτάσεις του "διανοούμενου" αυτού αντιπροσώπου του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι και το να υπάρξει "συνεργασία με τις ηγεσίες των κοινοτήτων μεταναστών"!!! Δηλαδή, κύριε Ντόκο, με όλη την "σοβαρότητα" που σας διακατέχει, αναγνωρίζετε ηγεσίες, ηγέτες, φατρίες και οργανωμένες κοινωνίες με αντιπροσώπους, μέσα στην Ελληνική Πολιτεία, μέσα στο Ελληνικό Κράτος, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτα κι εσείς προτείνετε να συζητήσουμε μαζί τους; Για ποιόν λόγο κύριε Ντόκο; Για ποιόν λόγο να συζητήσουμε με "ηγέτες" που δεν υφίστανται συνταγματικά; Ευτυχώς ή δυστυχώς, αναφέρομαι στο Ελληνικό Σύνταγμα... Δεν γνωρίζω εάν ο "κύριος" αυτός εννοεί την έννοια του Συντάγματος ως λέξη αλλά και ως γενικότερη αρχή λειτουργίας του κράτους...
Όμως, η προτάσεις του κυρίου Ντόκου (το Στόκου ίσως να ταίριαζε καλύτερα...) με βρίσκουν να γελάω αλλά και να κλαίω, ταυτοχρόνως, για το μαύρο χάλι στο οποίο έχει βρεθεί αυτός ο τόπος και οι πολίτες του. Οι ανοχές του Έλληνα πολίτη έχουν προ πολλού εξαντληθεί και κάποιοι προσπαθούν να "παίξουν με τη φωτιά", αγνοώντας (ως πολιτισμένοι άνθρωποι) τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν τον τόπο αλλά και τους εαυτούς τους.
Και για να κλείνω το θέμα, θέλω να παρατηρήσω πως μεγάλη διαφορά έχουν μεταξύ τους η πυρόσβεση, η πρόληψη και ο εμπρησμός. Και δυστυχώς, τέτοιου είδους δημοσιεύματα περισσότερο με εμπρηστικούς ωρολογιακούς μηχανισμούς μπορούν να χαρακτηρισθούν παρά οτιδήποτε άλλο. Και ο χαρακτηρισμός μου είναι λίαν επιεικής, κύριε Ντόκο... λίαν επιεικής...
Κωνσταντίνος
Πηγή 1 και Πηγή 2

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Βαρέθηκα να ακούω μαλακίες από πληρωμένους και πουλημένους . Ενας πόλεμος χρειάζεται ρε να μην μείνει τίποτα μήπως και ξεβρομίσει ο τόπος από αυτά τα καθίκια και ξαναρχίσουμε από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή η χώρα μας λέγεται Ελληνική Δημοκρατία και όχι Ηνωμένες Πολιτείες Νοτίων Βαλκανίων να μας συμπαθά ο κ.Ντόκος και οι του ELIAMEP (και άλλοι πολλοί) και να ασχοληθούν με τίποτα άλλο παρά με τα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΥΤΈΡΑ, 27 ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2009
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ-"Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

    Εκδήλωση με θέμα "Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ" θα πραγματοποιηθεί,στον πολυχώρο "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" στην Καλαμαριά-Νέα Κρήνη της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 28.05.2009 και ώρα 20.30΄μ.μ..

    Ομιλητές.-
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ-Δημοσιογράφος
    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ-Συγγραφέας
    Την εκδήλωση θα συντονίζει ο ΄Ομηρος Φωτιάδης.
    ("ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ"-Νικ.Πλαστήρα 1, 23104544
    http://spynews-gr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. afto einai apofasismeno, opws kai to dikaioma pshfou stous metanastes. h monh lysh einai to MAVRISMA! as arxisoume apo tis evroekloges. poios Ellhnas 8a pshfisei to koma me thn evraia MARIONETA prwth prwth? kai dystixws, yparxoun kai xeiroteres epiloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γέμισε ο τόπος πληρωμένα καθήκια.
    Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους οι μετανάστες στις χώρες τους.
    Ήδη, έχουμε αρκετούς πεινασμένους κι εμείς.
    Δεν θέλουμε βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχω μια βαθεια πεποιθηση οτι τετοιου ειδους κουμασια που σταβλιζονται σε κατι ελεεινους σταβλους τυπου ΕΛΙΑΜΕΠ θα τελειωσουν νομοτελειακα την βρωμικη καριερα τους συντομα, ετσι τουλαχιστον διδασκει η ιστορια .

    Απλα μεχρι τοτε ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ τους ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]