Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκληματίας πολέμου ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ;

Εκτελεστής αδήλωτων αιχμαλώτων;

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημερινός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, 22χρονος το 1974, βρισκόταν στην Τουρκία στις 20/07/74 όταν άρχισε η τουρκική εισβολή.
Αποβιβάστηκε στην Κερύνεια, αμέσως μετά την κατάληψή της από τις μονάδες της 39ης Μεραρχίας στις 23/07/74. Έκτοτε ανέλαβε υπηρεσία ως ένοπλος «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ σε όλο το διάστημα των πολεμικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της παραβιαζόμενης από τον Αττίλα-1 «εκεχειρίας» (22.7-13.8.74), όπως και κατά τον Αττίλα-2 (14-17.8.74) και αργότερα.
Συγκεκριμένοι Τούρκοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, που υπηρέτησαν στις μονάδες εισβολής κι έδωσαν μαρτυρίες στον δημοσιογράφο Ρόνι Αλάσορ κατέθεσαν ότι οι Τ/κ «μουτζαχίντ» επέδειξαν πολύ αγριότερης ακρότητας μεταχείριση εναντίον των Ε/κ αιχμαλώτων.
Ο ίδιος ο Ταλάτ στη «Ζαμάν» το 2006, όταν ρωτήθηκε για την πολεμική του δράση του '74, δήλωσε ότι «είναι πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν».
Όταν ο Ντενκτάς ομολόγησε ότι Τ/κ «μουτζαχίντ» εκτελούσαν ("για αντεκδίκηση") τους αιχμαλώτους, απαντούσε στον Σταύρο Σιδερά του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» που τον ρώτησε συγκεκριμένα για τους 85 αγνοουμένους της μάχης Καραβά-Λαπήθου, της 6ης Αυγούστου 1974 (εκ των οποίων, οι τριάντα, του 70ου Τάγματος Μηχανικού, ήσαν συνάδελφοι του Σιδερά στο 70ΤΜΧ, άλλοι 49 του 256Τ.Π. και έξι του 286Μ.Τ.Π).
Ο 22χρονος τότε «μουτζαχίντ» Ταλάτ, πού ήταν άραγε και τι γνωρίζει για το μακελειό Καραβά-Λαπήθου και την τύχη των 85 αγνοουμένων της 6ης Αυγούστου 1974;
Είναι δυνατόν να διεξάγεται η όποια διαπραγμάτευση για το μέλλον της Κύπρου με κάποιον που ήταν παρών στις ομαδικές εκτελέσεις των Ελλήνων Κυπρίων αδηλώτων αιχμαλώτων, μαχίμων και αμάχων;
Διαβάστε: Ρόνι Αλάσορ, Διαταγή: "Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!", εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα, 2002
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]