Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραλαβή νέων F-16 για την Ελλάδα

Advanced F-16 Block 52 Plus

Τα πρώτα βελτιωμένα F-16 από την τελευταία ελληνική παραγγελία του 2005 παραδόθηκαν χθες σε ειδική τελετή, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Γιάννη Γιάγκου αλλά και του υφυπουργού Άεροποριας των ΗΠΑ κ. B. Lemkin.
Τα 4 πρώτα αεροσκάφη αναμένονται στην Ελλάδα τον Μάιο και θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση Αράξου, η οποία ανακαινίστηκε στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των τελευταιων 30 F-16.

Ο Αρχηγος τοτ ΓΕΑ κ. Γ. Γιάγκος επισκέφθηκε την προηγουμένη ημερα τη βάση της USAF στην Αριζόνα όπου μετεκπαιδεύονται 15 Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι θα ενταχθούν στισ δυο μοιρες των νέων αναβαθμισμένων F-16 στην βαση Αραξου (116 Πτερυγα Μαχης).
Μεταξύ των νεων έργων υποδομής που εγιναν εκει ως αντισταθμισματα της αγορας είναι τα δυο Διοικητήρια της 335 Πολεμικής Μοίρας και της 336 Πολεμικής Μοίρας, τα δυο Υπόστεγα συντήρησης Αεροσκαφών των Μοιρων και το Υπόστεγο συντήρησης των κινητηρων.
«Με τα νέα αεροσκάφη ενισχύεται σημαντικά η άμυνα της χώρας και η αμυντική και αποτρεπτική δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. », δήλωσε ο κ. Γ. Γιάγκος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παράδοσης των πρώτων αεροσκαφών Advanced F-16 Block 52 Plus τα οποία, όπως είπε, παραδόθηκαν εμπρόθεσμα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]