Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βαλλιανάτος δίνει συνεντεύξεις σε Σκοπιανό Τηλεοπτικό σταθμό

Είναι θέμα αλληλεγγύης
(προφητικός τίτλος)
Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί
μα η χαρά δεν την αφήνει
(λαϊκή παροιμία)

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο γνωστός ομοφυλόφιλος των τηλεοπτικών παραθύρων, ο άνθρωπος που αντιδρά για να θυμίσει σε όλους την ύπαρξή του, ο gay που προσβάλει κατάφορα (τους ανθρώπους με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις) με τις συμπεριφορές του, συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση του Ουρανίου Τόξου και δεν έχασε την ευκαιρία να προβληθεί στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Α1 των Σκοπίων.
Η συνέντευξη που ακολουθεί, δείχνει την μικρότητα αλλά και την ευθεία που παράγεται από ένα πιθανό εγκεφαλογράφημα του ανθρώπου, που εάν τον καλέσετε στο τηλέφωνο είναι σίγουρο πως θα τον βρείτε στο κρεβάτι του με έναν φίλο του!

Η συνέντευξη
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, σύμβουλος του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου, που απομακρύνθηκε από το κόμμα (υπονοώντας σαν στέλεχος, ενώ ήταν υπάλληλος) λόγω της φιλομακεδονικής του στάσης, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Α1, στο περιθώριο της συνάντησης του Ουρανίου Τόξου, ζήτησε από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τόσο την μακεδονική μειονότητα και εθνότητα, όσο και το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Ελληνικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, δήλωσε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Μακεδόνες ζουν εκτός της Ελλάδας».
Α1: Κατά κάποιο τρόπο, εσείς γίνατε θύμα της διαφοράς για το όνομα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Μακεδονία και η οποία διαρκεί περίπου 17-18 χρόνια. Τι πιστεύετε για το μέλλον αυτής της διαφοράς; Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ξεπεράσει αυτό το θέμα;
Γ. Βαλλιανάτος: Πρώτα από όλα, ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι θύμα. Εμείς έχουμε επιτύχει κάποιες φορές μικρές νίκες. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι αυτός που θα επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν στη χώρα μου (για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων), μέσα από την εκπαίδευση. Οι μακεδόνες θα καταλάβουν ότι από τα τέλη του ΧΙΧ αιώνα, δημιουργήθηκε ένα νέο ειδικό έθνος, μία νέα οντότητα εμφανίσθηκε στην περιοχή, γνωστή ως «Μακεδονία» και αυτό δεν είναι μία Ελληνική εθνότητα.
Α1: Όπως βλέπετε, πολλοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν αυτό.
Γ. Βαλλιανάτος: Πιστεύω ότι οι Μακεδόνες, χωρίς κανένα επιπλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα καταλάβουν κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά νομίζω πως οι Μακεδόνες που θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες, θα πρέπει να καταβάλουν μία ιδιαίτερη προσπάθεια, με την βοήθεια διεθνών παραγόντων.
Τώρα βρισκόμαστε σε μία φάση όπου θα πρέπει να διαβάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά προκύπτουν από την Ε.Ε. Νομίζω ότι πολλοί άλλοι λαοί και πολλές μειονότητες θα πρέπει να δημιουργήσουν μία συμμαχία και να διδάξουν στους Έλληνες τι σημαίνει να είσαι μειοψηφία, αλλά και πόσο καλύτερη είναι η ζωή όταν περιλαμβάνει και τις μειονότητες.
Α1: Είστε ένας από τους ανθρώπους που δέχονται μεγάλη πίεση για τις δημόσιες δηλώσεις τους, ότι δηλαδή υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Υπάρχει στην Ελλάδα η δύναμη, έστω του πνεύματος ή κάποια πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να πείσει την Ελληνική κυβέρνηση και της Ελληνικές αρχές να αναγνωρίσουν αυτή την κατάσταση;
Γ. Βαλλιανάτος: Έχω γράψει σχετικά με αυτό για αρκετές περιπτώσεις. Φοβάμαι πως οι Έλληνες διανοούμενοι βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης σχετικά με αυτό το θέμα. Τους έχω ζητήσει να «ξυπνήσουν» και νομίζω ότι τελικά θα γίνει κι αυτό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και δυστυχώς, ο άλλος τρόπος είναι τα διεθνή δικαστήρια για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Α1:Πιστεύετε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας έπραξε καλώς που ξεκίνησε τη διαδικασία κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχετικά με την παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995;
Γ. Βαλλιανάτος: Λαμβάνοντας υπόψη πως δεν είμαι δικαστής, νομίζω ότι η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο και είναι απολύτως φυσικό επειδή είστε Ευρωπαίοι.

Α1: Και κλείνοντας, ποιο είναι το σχόλιό σας σχετικά με το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι και η θέση που πήρε η Ε.Ε. λέγοντας: «Να δημιουργήσετε αρχικά καλές σχέσεις με την Ελλάδα και τότε ίσως να ενταχθείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση»;
Γ. Βαλλιανάτος: Η θέση μου είναι πως τόσο η Ε.Ε. όσο και οι Ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις είναι πολύ επιφυλακτικοί και επιδεικνύουν μία χαλαρότητα στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει.

Σχόλιο: Η ένταση της αντιπαλότητας που επιθυμεί να έχει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με την Ελληνική κοινωνία, τους θεσμούς και γενικότερα την πολιτεία,προκαλώντας συστηματικά σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, άπτονται έρευνας ειδικών ιατρών. Η προσφορά του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην ανθρωπότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με τον εγκλεισμό του σε ειδικό κέντρα έρευνας και παρατήρησης ψυχοσωματικών καταστάσεων και εγκεφαλικών λειτουργιών σε σχέση με την προσωπικότητα του ανθρώπου και την ανάγκη για ανάδειξη μέσα σε διάφορα κοινωνικά στρώματα. Μπορεί βέβαια και να τιμωρήσει την ανθρωπότητα εάν αποφασίσει να μην ξαναδώσει τα αποτελέσματα της πνευματκής του εργασίας στην κοινωνία, επιβάλλοντας στον εαυτό του την απόλυτη σιωπή σε οποιαδήποτε κοινωνική του δραστηριότητα.
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η καλλίτερη τιμωρία για τον Βαλλιανάτο είναι να πάει να τον πηδούν οι ‘ Μακεδόνες’. Σε λίγο καιρό θα έχει αλλάξει γνώμη. Εκεί αν πει κάτι παραπάνω τον βλέπω μέχρι το λαιμό στο λάκκο με τα σκατά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριτς! Και λες να είναι "τιμωρία" γιά τον Γρηγόρη αυτό που είπες βρε Βαρντάσκα...; Χαρά στα σκέλια του καλέ καλιαρντά!

    Κορίτσιαααα ο Μπάρκουλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]