Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να φιμώσουν τα blogs επειδή ξέρουν πως τα blog θα τους κλείσουν τα μαγαζιά!


Οι παρατυπίες του "τύπου"

Στην αγωγή που κατέθεσε ο Θέμος κατά γνωστού blog (troktiko) εύκολα διακρίνουμε πως γίνεται μία νέα προσπάθεια φίμωσης, φασιστικής επιβολής σιωπής, καθώς και εξαφάνισης του ελεύθερου λόγου και της ελεύθερης άποψης.
Με την αγωγή αυτή μαθαίνουμε πως όποιος μιλάει και γράφει ελεύθερα και δημοκρατικότατα την άποψή του, όποιος δηλαδή ασκεί τα δικαιώματα που του δίνει το ίδιο το σύνταγμα, θα γίνεται στόχος των διαφόρων δημοσιογράφων, των τηλεοπτικών καναλιών και γενικότερα των ήδη υπευθύνων της ενημέρωσης!
Έτσι αποδεικνύεται πως η ελευθερία και κάθε έκφρασή της σε αυτόν τον τόπο καταδικάζονται και τιμωρούνται!!!
Από ποιους όμως; Από αυτούς που δέχονται την ενημέρωση ή από αυτούς που την χρησιμοποιούν ως μέσο πλουτισμού;
Τα συμφέροντα ήδη έχουνε «δει» το τέλος της ύπαρξής τους. Ήδη γνωρίζουν τον «μεγάλο αντίπαλό τους», που είναι ο ίδιος ο πολίτης.
Ο πολίτης που μέχρι τώρα ήταν πρόβατο και δεν έλεγε και δεν έκανε τίποτε.
Ο πολίτης που καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του και άκουγε τους «ειδήμονες» να ενημερώνουν μπουρδολογώντας και πλουτίζοντας ταυτόχρονα…
Ο πολίτης που του επέβαλαν απόψεις και του στερούσαν το δικαίωμα του πλουραλισμού στην ενημέρωση, αλλά και το δικαίωμα στην έκφραση και στην άποψη…
Δυστυχώς, τα συμφέροντα κάποιων έχουνε θιχτεί. Απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη και βρίσκονται πολύ κοντά στο να χάσουν «δόξα και χρήμα».
Κανείς τους (από τους θιγόμενους) δεν έχει θιχτεί από τις κατά καιρούς συμπεριφορές, γραφόμενες ή ειπωθείσες, στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις τηλεοπτικές εκπομπές; Όλα καλά ήταν εκεί;
Φυσικά δεν ήταν. Αλλά, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και όπως λέει και η σοφία του λαού, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Πώς μας αντιμετωπίζουν; Ως «πίτα» τηλεθέασης. Όπου σήμερα ο ένας τους θα βγάλει χρήματα, αύριο θα βγάλει ο άλλος, μεθαύριο ο παράλλος και πάει λέγοντας. Αυτό είμαστε για τους «ειδήμονες» της ενημέρωσης. Πρόβατα και πίτα!
Έτσι, απολύτως λογικά, σήμερα εναντιώνονται και απειλούν. Όχι, δεν εναντιώνονται στις κυβερνήσεις και στα χάλια που έχουν οδηγήσει αυτές και οι πολιτικές τους την χώρα.
Όχι, δεν εναντιώνονται στο κεφάλαιο για τις υπέρογκες αυξήσεις και την τακτική υπερπλουτισμού που χρησιμοποιεί.
Όχι, δεν εναντιώνονται και δεν πολεμούν το «σύστημα» που έχει οδηγήσει τον έλληνα σε μία ζωή άθλια…
Εναντιώνονται και πολεμούν, ο Θέμος και ο κάθε Θέμος, την φωνή διαμαρτυρίας, την άποψη, τον σκεπτόμενο έλληνα πολίτη.
Αυτό ενοχλεί, αλλά κυρίως ενοχλεί το ότι αν συνεχίσουν έτσι οι bloggers πολύ σύντομα «η εποχή της μαρμάγκας» και των λαμογιών, θα είναι παρελθόν.
Και μία ερώτηση:
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσα χρήματα με το να μεταφέρεις απλά την αληθινή είδηση;
Η ερώτηση κατατίθεται χωρίς να περιμένω απαντήσεις. Τουλάχιστον όχι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. O KA8ENAS MAS EXI TO DIKEOMA NA EKFRAZETE ELEF8ERA! AFTI DEN INE I EUROPI?? GAMOTO I ELEF8ERIA TU LOGU INE ENA PSEMA KE TPT ALLO!
    I elef8eria pu dinete ston politi ine ka8e 5 xronia pu 8a psifistun nei malakes, tote trexun ke ton glifune gia tin "elef8eri" psifo tu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο αρθρο φιλε μου...οπως γραφεις,τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια θελουν σωνει και καλα να περιορισουν την τεραστια απηχηση των μπλογκς,γιατι βλεπουν οτι σ'αυτα ο καθε πολιτης εχει μια δωρεαν,αξιοπιστη,γρηγορη και με δυνατοτητα προσωπικης παρεμβασης πηγη ενημερωσης.Και το τελευταιο ειδικα ειναι αυτο που τρεμουν:να βγαινει ο καθενας και να λεει ελευεθρα τη γνωμη του.Φανταστειτε στα διαφορα τηλεπαραθυρα ή στις στηλες εφημεριδων να εβγαιναν απλοι πολιτες,πώς θα ξεμπροστιαζαν τους υπαλληλους του καθε κατεστημενου.

    Μονη λυση,οσο συνεχιζουν αυτο τον βρωμικο πολεμο,το απολυτο μποικοταζ:μη βλεπετε δελτια ειδησεων και γενικα τηλεοραση.Μην ακουτε ραδιοφωνικους σταθμους.Και κυριως,μην αγοραζετε τις ψωροφυλλαδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. domain από το εξωτερικό μετά. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]