Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι "τρομοκράτες" ήθελαν να εκδικηθούν για τον νεκρό φίλο τους


Με την Αλ Κάιντα συνδέει τους τρεις

τρομοκράτες η αστυνομία

Και οι Τούρκοι προσπαθούν

να πιστέψουν τον ισχυρισμό τους!

«Η διαταγή ήρθε από τον μικρό;» διερωτάται η εφημερίδα «Χουριέτ», συνδέοντας την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με την έκκληση του γιου τού Οσάμα μπιν Λάντεν προς τα μέλη της Αλ Κάιντα να επιταχύνουν την τρομοκρατία.
Σ ύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, δύο ημέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ο 16χρονος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Χαμζά μπιν Λάντεν, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλώντας τα μέλη της οργάνωσης να αναλάβουν δράση: «Επιταχύνετε τις καταστροφές στην Αμερική, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Δανία».
Παρ΄ όλο που δεν γίνεται αναφορά και στην Τουρκία, η «Χουριέτ» υποστηρίζει πως οι τρομοκράτες έλαβαν το μήνυμα. Ο νεαρός διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν απήγγειλε μάλιστα και ένα ποίημα: «Αλλάχ μου, τύφλωσε αυτούς που θέλουν να συλλάβουν τους αγωνιστές της τζιχάντ». Ο ειδικός επί θεμάτων τρομοκρατίας Κρις Ντόμπσον αναφέρει ότι ο Χαμζά μπιν Λάντεν κρύβεται στα σύνορα Πακιστάν- Αφγανιστάν και παρά το νεαρό της ηλικίας του αναβαθμίζεται σε διάδοχο του πατέρα του. Χαρακτηρίζεται μάλιστα ως «ο διάδοχος πρίγκιπας της τρομοκρατίας».
Μιλούν για καμικάζι
Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι η τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του αμερικανικού προξενείου ήταν επίθεση αυτοκτονίας και στρέφουν τις έρευνές τους προς την Αλ Κάιντα.
Η Ουάσιγκτον ωστόσο είναι επιφυλακτική. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο γενικό προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακ Κόρμακ. «Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει, αλλά ούτε να επιβεβαιώσει, τις υποψίες».
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στα σπίτια των τριών τρομοκρατών που σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή βρέθηκαν έγγραφα της Αλ Κάιντα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ένας εκ των τριών βρισκόταν μέχρι και τον περασμένο μήνα στη βάση Γκουαντάναμο, όπου και ανακρίθηκε. Και οι τρεις δράστες ήταν από την πόλη Μπιτλίς στην Τουρκία, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι η επίθεση έγινε για λόγους εκδίκησης του θανάτου φίλου τους από την ίδια πόλη σε σύγκρουση με τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν πριν από μία εβδομάδα.
Οι συλλήψεις
Χθες έγιναν πέντε συλλήψεις και αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Ο τέταρτος δράστης που κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση συνελήφθη αργά χθες το βράδυ. Η τρομοκρατία όμως έχει ανοιχτά και άλλα μέτωπα. Το ΡΚΚ δήλωσε ότι δεν θα αφήσει ελεύθερους τους τρεις Γερμανούς τουρίστες που απήγαγε την Τρίτη αν η γερμανική κυβέρνηση δεν άρει τα μέτρα που εξήγγειλε εναντίον των Κούρδων και του ΡΚΚ. Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, οι τρεις Γερμανοί είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως Γερμανοί αρμόδιοι εκτιμούν ότι εκείνο που ενόχλησε το ΡΚΚ είναι η απαγόρευση της λειτουργίας του Roj ΤV στη Γερμανία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]