Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία»


«Πυρά» εναντίον του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ «να ελέγξει τα ιστορικά στοιχεία» με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κάνοντας παράλληλα λόγο για «καταστροφικό αντίκτυπο» της κίνησης αυτής την οποία και χαρακτήρισε «αβάσιμη».

«Μιλώ βάσει στοιχείων, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν» ανέφερε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε «αβάσιμες και άδικες δηλώσεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εδώ και πάνω από έναν αιώνα» και μίλησε για «συμμορίες Αρμενίων, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 150.000 με 300.000 άτομα διέπραξαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη».

«Αυτές οι συζητήσεις, που δεν έχουν ιστορική και νομική έκφραση, εκνευρίζουν το έθνος μας και εμάς. Πιστεύουμε ότι έγινε μετά από πιέσεις ομάδων κατά της Τουρκίας», εξήγησε ξεκαθαρίζοντας ότι «η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει».

«Τα γεγονότα αυτά αποφασίζονται μόνο από ιστορικούς και όχι από πολιτικούς» είπε, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη. «Έχουμε πάνω από 1 εκατ. ντοκουμέντα που σχετίζονται με τα γεγονότα αυτά. Αναρωτιέμαι πόσα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», συμπλήρωσε.

«Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από κανέναν για το παρελθόν μας» είπε κατηγορώντας παράλληλα τον Τζο Μπάιντεν για λαϊκισμό.

Ο Ερντογάν κάλεσε την Ουάσινγκτον να πάρει πίσω την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τη «λάθος βήμα».

Εντούτοις, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως αναμένει «να ανοίξει μια νέα πόρτα» στις σχέσεις των δύο χωρών και να συζητήσει όλες τις συμφωνίες με τον πρόεδρο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]