Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νότης ο βαρβάτος


Για να εκλεγεί η Ν.Δ. καβάλησε το κύμα της αγανάκτησης του κόσμου, που ήθελε να απαλλαγεί από την τσαλακωμένη, σαν να κοιμόντουσαν με τα ρούχα, κομπανία των Πρεσπών, του «λιάζονται», των φιλομπαχαλάκηδων του «και σκονάκι έβαλα και βύσμα έβαλα» Αλέξη.

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν μόνο κλειστά κέντρα κράτησης, έβαζε και μερικούς να κάνουν δηλώσεις πως τάχα «εξετάζεται και η κράτηση σε απομονωμένα νησιά», βλ. Μακρόνησο και Γυάρο, και έδινε υποσχέσεις να τελειώσει η πολιτική διευκόλυνσης του ισλαμικού εποικισμού με τους μουσαφιραίους που στέλνει οργανωμένα ο Ερντογάν. Στο ψευτομακεδονικό ρίχνανε από δύο τάλαρα παρόλες, πως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, ευκολάκι, αφού ο Τσίπρας είχε καβατζώσει άλλους να την περάσει, ούτε κουβέντα για δημοψήφισμα, ρωτήσανε τους κλέφτες και δεν ρωτήσανε τους νοικοκυραίους, τους ιδιοκτήτες του ονόματος.

Αρχισαν στην Πειραιώς, ίσως φταίει ο δρόμος, και ένα απίθανης έμπνευσης παπατζιλίκι, που θα το ζήλευαν ο Λεωνίδας ο Μολυβάτος, ο Μπάμπης ο Σουγιάς και η Σούλα η Χοντρή, εμβληματική μορφή του παιγνίου που παίζεται σε ανάποδη χαρτόκουτα πολύ πιο ψηλά στην Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, με τσιλιαδόρους ακροβολισμένους, στη φέρμα για τους «μαύρους». Το πάλαι μαύρους έλεγαν στην αργκό τους αστυνομικούς της Αστυνομίας Πόλεων, ένεκα της μαύρης χειμερινής στολής που έφεραν. Θυμάστε και τη Σπυράκη, όταν πήγε στον Ζάεφ να φάνε για πρωινό στρούντελ και φλαμανδική στραπατσάδα από κότες αλανιάρες των Αρδεννώνε. Του είπε «υπεμονή, θα κάνουμε κόνξες, αλλά μη δίνεις σημασία, μουσαντό είναι, να παραμυθιάσουμε το πόπολο που έχει ανόητο συναισθηματικό δέσιμο με παλιακά πράγματα».

Παράλληλα κάποιοι γαλάζιοι εθνοπατέρες έκαναν τους αβανταδόρους, αυτούς που παριστάνουν πως κερδίζουν το παιχνίδι, ώστε το τίμιο αλλά εύπιστο βλαχάκι, ο λαός, να ακουμπήσει τη σερμαγιά του στο χαρτόκουτο για να κερδίσει κι αυτός, όπως νομίζει. Μόλις τον γδάρουν σαν αρνί το Πάσχα ή μυριστεί κάτι, σφυράνε «σύρμα» οι τσιλιαδόροι και γίνονται όλοι μπουχός. Μένει το κορόιδο στη μέση με το χαρτόκουτο, για να κλάψει πάνω του.

Οι αβανταδόροι του Μαξίμου λέγανε κάτι στη σολομωνική των πουρκουάδων κολεγιόπαιδων, πως είναι τάχα διεθνής συμφωνία και δεν καταγγέλλεται (μια χαρά καταγγέλλεται), πάπαλα λοιπόν το όνομα, αλλά ορκιστήκανε στη ζωή του Μπιθικώτση πως ανοιχθώμεν, κουνηθώμεν, θα αγωνισθώμεν για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Τι έκαναν; Στρίψανε από δω κι από κει, και ο λαός έμεινε να κοιτάει το άδειο χαρτόκουτο, Πειραιώς και πλατεία Ομονοίας. Γιατί; Γιατί ο Κυριάκος, οι ΕΛΙΑΜΕΠιτζήδες πουρκουάδες και κάτι άλλοι παράξενοι που παίζουν μαζί πολιτική, τένις κ.λπ. αυτά δεν τα γουστάρουν, τα χλευάζουν και αν δεν φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος και τη βρεμένη σανίδα ή κάνα Ειδικό Δικαστήριο, δεν πά’ να ονομαζόντουσαν αυτοί οι βουλγαρόφωνοι «Μακεδονική Μακεδονία των Μακεδόνων», δεκάρα δεν δίνουν. Το είδατε, άλλωστε, τι έκαναν ενάμιση χρόνο τώρα. Τι «επαναδιαπραγματεύτηκαν»; Τίποτα, nichts, nada. Μόνο δούλεμα, λοιπόν. Που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν κομφετί τη συμφωνία και να τη στείλουν δώρο στον κοπρίτη τον πρόεδρο των γειτόνων που έθεσε και θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μάθημα για όλους τους αιθεροβάμονες πουρκουάδες, που έχουν από δυο διδακτορικά για να τεκμηριώνουν γιατί πρέπει να πηγαίνουμε μόνο με την όπισθεν και να υποκύπτουμε ακόμη κι αν μας προβάλλει αξιώσεις η Γουινέα Μπισάο, για να μη μας πουν «αδιάλλακτους» και «εθνικιστές». Πίσσα και πούπουλα.

Στο δε Μεταναστευτικό, προς στιγμήν ο Ερντογάν με την επίθεση στον Εβρο γκρέμισε όλες τις φαιδρές ψευδαισθήσεις των ενδοτικών, αγαπούληδων «no border» αριστερών και ψευτοφιλελεύθερων. Ξύπνησαν τα επιβιωτικά ανακλαστικά όλων και της κυβέρνησης, πλην του αδερφού Τζανακόπουλου και κάτι άλλων πυροβολημένων σινιέ διεθνιστών. Ο Στρατός, η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία δώσανε μάχη και στηρίξαμε σχεδόν όλοι, πλην των γνωστών καθαρμάτων, που περιμένουν σαν γύπες να πέσει η χώρα για να ξαναδαγκώσουν λίγη εξουσία. Αποδοχή της πολιτικής αυτής; Πάνω 92%! Ομως, δυστυχώς, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν έμαθε τίποτα. Γιατί; Γιατί δεν τολμά να συγκρουστεί με τη μετασοβιετική γραφειοκρατία της Ε.Ε., που επιδοτεί τη λαθρομετανάστευση, γιατί δεν τολμά να σπάσει τον μαγνήτη των παροχών, να διώξει και να ελέγξει τις ΜΚΟ, γιατί τα φράγκα είναι πολλά, τα καρκινώματα των συμφερόντων και της κονόμας έχουν διαβρώσει ακόμη και τοπικές κοινωνίες. Θυμάμαι λεχρίτη πρωτοστάτη «μακεδονομάχο» και κατά της λαθρομετανάστευσης, που έγινε διοικητής σε τσαντιρομαχαλά και τώρα σιγοκακαρίζει, όπως οι κότες όταν κάνουν αβγά.

Ο Μηταράκης, αδέρφια, είναι απλά κοντός με συμπεριφορά ψηλού, αλλά δεν κάνει δική του πολιτική. Και τον τσαμπουκά που πήγε και πούλησε στους ακρίτες δεν τον αντλεί απλώς από τον χαρακτήρα υποδεκανέως. Αυτό το ύφος το αντλεί από τον ένοικο του Μαξίμου, διότι η πολιτική αυτή είναι όλη του Κυριάκου και αδίκως τον βρίζετε τον υπουργό του. Από την πρώτη πράξη ως την τελευταία η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό. Ο Νότης κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει. Για λόγους που θέλουν άλλο ένα άρθρο ο Κυριάκος δεν θέλει και δεν μπορεί αυτό το πάνω από 90% πολιτικής στήριξης. Δεν θέλει να μας κάνει όλους να πούμε «παίδες, η κυβέρνηση φυσάει, φυλάει άγρυπνα την Πατρίδα, μπαγλάρωσε όλους τους λαθραίους και τους στέλνει πίσω, θα την ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και θα ασχολούμαστε με τις δουλειές μας, όσους αγαπάμε και τα χόμπι μας». Αμ δε! Θέλουν με το άστε ντούα να μας «μπολιάσουν», κουρέλιασαν όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις και σε λίγο θα μας απειλήσουν και να μας δείρουν αυτοί, που κάνουν τους τροχονόμους στα ψυχοπαίδια του Ερντογάν.

Λοιπόν, αρκετά παίξαμε τις λίλιζες. Θυμηθείτε τι σας υποσχέθηκαν, δείτε τι κάνουν και πράξτε ανάλογα. Αλλωστε «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», έτσι δεν λένε; Το «Αμπντουλχαλήμ και όλο του το σόι στον σβέρκο μας ή χάος» δεν πρέπει να το μασάτε. Τι να τους κάνουν; Απαιτήστε το. Σύλληψη, δικαστική τιμωρία, κράτηση, απέλαση. Να τους πάνε Γυάρο – Μακρόνησο μέχρι να φύγουν. Κομμένα τα τζάμπα σπίτια και τα φράγκα στο χέρι αέρα πατέρα. Φασολάδα μπλουμ και διακοπές παρά θίν’ αλός πίσω από το σύρμα, μέχρι να επιστρέψουν στο μαγευτικό Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.λπ.

Σε άλλα νέα, ο Τζαβέντ Ασλάμ πήρε πολιτικό άσυλο στη χώρα της ξαδέρφης ΜΚΟτζούς. Αφεριμ, «τα πράγματα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας», που λέει κι ο Σκαμπαρδώνης…






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]