Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο προκλητικό παραλήρημα Ακάρ


"Επιτρέπει" την επίσκεψη Ελλήνων πολιτικών σε νησιά αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο στα ακριτικά!

Το άσπρο μαύρο προσπαθεί να παρουσιάσει για ακόμα μία φορά το καθεστώς Ερντογάν, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη στην προκλητική ρητορική έναντι της Ελλάδας.

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στο Καρς της αρχαίας επαρχίας Χορζηνής, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων Τούρκων και Αζέρων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Σε μία άκρως ειρωνική φράση ο Ακάρ επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί: "Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο" ανέφερε.

Στη συνέχεια δεν άφησε ασχολίαστη και την προμήθεια των Rafale, καθώς όταν εξοπλίζεται η Ελλάδα είναι πρόκληση, αλλά όταν το κάνει η Τουρκία, είναι... Τρίτη: "Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά. Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας.

Εξακολουθώντας να μπλέκει όλα τα θέματα μαζί σε ένα on camera παραλήρημα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: "Πώς θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις", ενώ κατέληξε, μετά από όλη αυτή την επίθεση να αποκαλέσει τους Έλληνες φίλους: "Οι Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ".

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]