Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοφανής παραδοχή Μητσοτάκη για εθνική υποχώρηση!


Μία δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους Έλληνες ήταν η αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά. Ήταν η πρώτη φορά μετά το καθεστώς Σημίτη όπου είχαμε ομολογία υποχώρησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τι ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πως απάντησε:

Αλέξης Παπαχελάς: 

Υπήρξε κάποια στιγμή που φτάσαμε κοντά στο πολεμικό επεισόδιο (με την Τουρκία);

Κυριάκος Μητσοτάκης: 

Υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης, ειδικά τον Αύγουστο, ανησυχίας, απόλυτης επαγρύπνησης. Αλλά όχι, δεν θα σας έλεγα ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν από το επεισόδιο. Νομίζω ότι υπήρχε η ωριμότητα, όταν το θερμόμετρο χτύπησε κατακόκκινο, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Όχι να κάνουμε εμείς, να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ένα βήμα πίσω.

Διέψευσε ακόμα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Όχι μία, αλλά τρεις φορές έφτασε η Ελλάδα το καλοκαίρι στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία λόγω της κρίσης με το «Oruc Reis» δήλωνε μόλις λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ». Σήμερα λοιπόν, εννέα ημέρες μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέψευσε πλήρως, ισχυριζόμενος ότι μόνο μία φορά ήταν που υπήρξε κίνδυνος θερμού επεισοδίου και τότε κάναμε όλοι ένα βήμα πίσω!

Αλήθεια, εμείς από πού ακριβώς κάναμε ένα βήμα πίσω; Διότι η Τουρκία πραγματοποιούσε εισβολή σε περιοχή όπου η Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο διατηρεί κυριαρχικά δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι κάναμε «και εμείς ένα βήμα πίσω», ομολογεί ότι απεμπολήσαμε κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Και τα απεμπολήσαμε την ώρα που η Τουρκία προέβαινε σε επιθετική ενέργεια εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους. Και όμως, αυτή η ομολογία αντί να προκαλέσει σεισμό, έχει περάσει στα αζήτητα των ελληνικών ΜΜΕ.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]