Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χαφτάρ προειδοποιεί ΟΗΕ και Τούρκους: Μείνετε μακριά


Εξαιρετικά σημαντικές οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπου η τουρκόφιλη κυβέρνηση Σαράτζ θέλει τώρα την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τον ΟΗΕ για να αναχαιτίσει τον εθνικό στρατό της Λιβύης! Ο εθνικός στρατός της Λιβύης απάντησε άμεσα απορρίπτοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι ο στρατός είναι σε θέση να επιβάλει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα και θα το κάνει! Η απάντηση αυτή αποτελεί προαναγγελία στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της κυβέρνησης που ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς έρχεται αμέσως μετά την ευθεία απειλή του Χαφτάρ στην Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο στρατάρχης είχε προειδοποιήσει τους τούρκους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, αλλιώς θα φύγουν με φέρετρα!

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτιέρες, ισχυρίζεται πως τα κόμματα της Λιβύης απέστειλαν έτοιμα για την έλευση ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην χώρα! Με πρόσχημα την τήρηση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η κυβέρνηση του αχυρανθρώπου Σαράτζ περιμένει επίθεση από τον εθνικό στρατό της Λιβύης και θεωρεί ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να τον βοηθήσει.

O Γκουτιέρες πρότεινε την δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης που θα συμπεριλαμβάνει πολίτες αλλά και απόστρατους από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την ΕΕ και αραβικά κράτη.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον εθνικό στρατό της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, Ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για έλευση ειρηνευτικής δύναμης στην Λιβύη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα στην χώρα. Ενώ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το μέρος της επιστολής όπου ξεκαθαρίζει ότι ο στρατός της Λιβύης είναι σε απόλυτη θέση να υπερασπιστεί ολόκληρη την επικράτεια της Λιβύης και να επιβάλει την τάξη!

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά επιχειρήσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης και στα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση Σαράτζ η οποία ελέγχεται από τον Ερντογάν. Λίγο καιρό πριν, ο ίδιος ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε προειδοποιήσει τους τούρκους να εγκαταλείψουν άμεσα την Λιβύη, αλλιώς θα φύγουν με φέρετρα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χαφτάρ υποστηρίζεται ανοιχτά από την Αίγυπτο και τον Πρόεδρο Αλ Σίσι (φωτό).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]