Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακρόν: Εξηγήσεις από Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ


«Καλή συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στον δρόμο προς τα εμπρός για το #ΝΑΤΟ2030, ένα έργο που θα κάνει την ισχυρή Συμμαχία μας ακόμη πιο ισχυρή. Συζητήσαμε επίσης την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και τη σημασία της χρήσης του NATO ως πολιτικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων και την επίτευξη κοινών προσεγγίσεων», έγραψε στο twitter ο γενικός γραμματέας.

Είναι σαφές ότι ο γενικός γραμματέας ήθελε να αφήσει να εννοηθεί ότι και ο Μακρόν ακολούθησε την πολιτική ίσων αποστάσεων. Ωστόσο, οι πληροφορίες που προκύπτουν από το Παρίσι δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. «Η συνομιλία Μακρόν - Στόλτενμεργκ ήταν επίσης μια ευκαιρία να συζητηθούν άμεσα και εμπιστευτικά οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολλούς Συμμάχους -ένας αυξανόμενος αριθμός θα έλεγα- για τις στρατηγικές επιλογές που έκανε η Τουρκία, οι οποίες απαιτούν διευκρίνιση μέσω μιας ειλικρινούς συζήτησης εντός της Συμμαχίας στο νέο διατλαντικό πλαίσιο», ανέφερε πηγή του Ελιζέ στο OPEN tv/Ethnos.gr. 

Ο τρόπος που το έθεσε η πλευρά Μακρόν αφήνει έξω οποιαδήποτε πολιτική «Ποντίου Πιλάτου» και παίρνει σαφέστατα επικριτική θέση κατά της Τουρκίας, παρόλο που μιλάει για «διευκρινίσεις» και «ειλικρινή συζήτηση» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του νέου πλαισίου - ένα σχέδιο ειδικών που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ ως απάντηση στο «εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ» του Μακρόν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]